علمی فناوری 17:14 - 30 دی 1403
متخصص گوش، حلقی و بینی گفت: شدت صدای بالاتر از ۷۰ یا ۸۰ دسی بل باعث آسیب به عصب شنوایی و در نهایت افت شنوایی می‌شود.

صدای بالاتر از ۷۰ یا ۸۰ دسی‌بل موجب افت شنوایی می‌شود

محمدرضا شریفیان دانشیار گروه گوش، حلقی و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تاثیرات فرکانس‌های بالای صوتی در کاهش قدرت شنوایی افراد گفت: شدت صدای بالاتر از ۷۰ یا ۸۰ دسی بل باعث آسیب به حلزون شنوایی و سلول‌های مویی ظریف شنوایی، عصب شنوایی و در نهایت افت شنوایی می‌شود که اغلب برگشت ناپذیر بوده و ممکن است فرد مجبور به استفاده از سمعک شود.

او ضمن تاکید بر این نکته که تفاوت ماهیتی بین استفاده از هدفون و هندزفری وجود ندارد، افزود: معمولا آسیبی که به گوش می‌رسد، بسته به نوع آن وسیله نیست بلکه متأثر از مدت و شدت صدایی است که شنونده از آن استفاده می‌کند.

وی افزود: معمولا شدت صدایی که ما روزمره با آن سرو کار داریم بین ۴۰ تا ۶۰ دسی‌بل شدت صوت است و در صورتی که قدرت صدا بالا باشد و به ۷۰یا ۸۰ دسی بل برسد، باعث آسیب به حلزون شنوایی و سلول‌های مویی ظریف شنوایی، عصب شنوایی و نیز افت شنوایی می‌شود که برگشت ناپذیر است و قابل ترمیم نخواهد بود، لذا فرد دچار کم شنوایی در فرکانس‌های مختلف می‌شود که در نهایت ممکن است مجبور به استفاده از سمعک شود، بر همین اساس استفاده از وسایل صوتی با صوت بالا باید محدود شود.

شریفیان خاطرنشان کرد: موسیقی و سایر اصوات در صورتی که با صدای عادی شنیده شود، مشکلی نخواهد داشت، اما گاهی افراد برای لذت بیشتر از شنیدن موسیقی صدای آن را زیاد می‌کنند، که بر حسب عادت رخ می‌دهد و در گذر زمان باعث آسیب و افت شنوایی می‌شود.

دانشیار گروه گوش، حلقی و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به ابزار‌های روز دنیا جهت سنجش شنوایی افراد و رفع نواقص ناشی از آن گفت: سیستم‌های تست شنوایی و تعادلی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مراکز خصوصی وجود دارند که با ارجاع بیماران به این مراکز می‌توان ارزیابی‌های دقیقی از سیستم تعادلی فرد انجام داد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تست‌های اسکرنینگ یا تست‌های شنوایی سنجی عمومی که در زایشگاه‌ها وجود دارد، در بدو تولد برای نوزاد انجام می‌شود چراکه در یک درصد موارد، نوزاد ممکن است با نواقص شنوایی متولد شود. این نواقص در ارزیابی اولیه قابل تشخیص است و اقدامات درمانی سریع انجام می‌شوند همچنین تست‌های غربالگری که در مدارس و پیش دبستانی‌ها و نیز سنین ۵ سالگی انجام می‌شود، بسیاری از نواقص شنوایی را تشخیص داده و کودکان برای درمان طبی، جراحی یا تجویز سمعک ارجاع داده می‌شوند.

این متخصص گوش، حلق و بینی به تاثیرات اصوات محیطی در برخی مشاغل نیز اشاره کرد و گفت: در کارخانه‌ها افرادی که با محیط‌های پر سروصدا ارتباط دارند مانند کارخانه‌های ریسندگی، تست‌های ادواری شنوایی برای کارگران، جهت پیشگیری از افت شنوایی ناشی از سرو صدا انجام می‌شود. سایر افراد نیز در صورت ابتلا به کم شنوایی باید به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنند سپس برای سنجش شنوایی ارجاع داده شوند که با انجام تست‌های مربوطه و یافته‌های آن اقدامات درمانی انجام شود.

شریفیان در پایان اظهارکرد: در سالمندانی که دچار پیرگوشی می‌شوند و با رخ دادن افت شنوایی درهمه ما بعد از سن ۴۰-۵۰ سالگی در سطوح کمتر یا بیشتر در پیرگوشی‌های شدید وسیله کمک شنوایی سمعک توسط ادیولوژیست به بیمار تحویل داده می‌شود.

منبع: زارت بهداشت


12143150
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تفاهم‌نامه همکاری وزرای آموزش و پرورش و ارتباطات برای گسترش آموزش دیجیتال و اینترنت پر سرعت و با هدف ارتقای مهارت‌های فناورانه و بهره‌برداری از سکو‌های نوین آموزشی منعقد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با افزایش ظرفیت پزشکی خوابگاه استیجاری برای هزار دانشجو تامین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: سازمان بین‌المللی IDP Education تاکنون توقف یا تعلیق آزمون آیلتس (IELTS) را به این سازمان به صورت رسمی اعلام نکرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: استفاده آموزشی از شبکه شاد برای معلمان و دانش‌آموزان رایگان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس نمایشگاه ایران‌ساخت گفت: با تغییر سیاست‌های دوره سیزدهم، نمایشگاه ایران‌ساخت وارد مرحله تازه‌ای از توسعه صادرات محصولات فناورانه شده و برای نخستین بار حمایت از بیش از ۱۰ محصول های‌تک با توان ارزآوری بالا در دستور کار قرار گرفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نان به عنوان اصلی‌ترین ماده غذایی در سفره ایرانیان، نقشی کلیدی در تأمین انرژی و مواد مغذی روزانه دارد و شیوه خرید و نگهداری نان می‌تواند تأثیر بسزایی بر سلامت افراد داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک فلوشیپ اندوسکوپی بینی و سینوس گفت: در روز‌هایی که شاخص آلودگی هوا ناسالم است، بیماران مبتلا به سینوزیت باید مراقبت‌های روزانه خود را جدی دنبال کنند تا از تشدید علائم جلوگیری شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر اولویت حمایت همه‌جانبه از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه گفت: هیچ‌گونه محدودیت مالی یا اجرایی نباید مانع تأمین تجهیزات آموزشی، توانبخشی و کمک‌آموزشی دانش‌آموزان استثنایی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: امروز ۲۶ زمین چمن مصنوعی در مدارس استثنایی سراسر کشور افتتاح می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی و دکتری پژوهشی (Ph.D) رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی، داروسازی و دندانپزشکی ۱۴۰۴ تمدید شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است