علمی فناوری 17:14 - 30 دی 1403
متخصص گوش، حلقی و بینی گفت: شدت صدای بالاتر از ۷۰ یا ۸۰ دسی بل باعث آسیب به عصب شنوایی و در نهایت افت شنوایی می‌شود.

صدای بالاتر از ۷۰ یا ۸۰ دسی‌بل موجب افت شنوایی می‌شود

محمدرضا شریفیان دانشیار گروه گوش، حلقی و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تاثیرات فرکانس‌های بالای صوتی در کاهش قدرت شنوایی افراد گفت: شدت صدای بالاتر از ۷۰ یا ۸۰ دسی بل باعث آسیب به حلزون شنوایی و سلول‌های مویی ظریف شنوایی، عصب شنوایی و در نهایت افت شنوایی می‌شود که اغلب برگشت ناپذیر بوده و ممکن است فرد مجبور به استفاده از سمعک شود.

او ضمن تاکید بر این نکته که تفاوت ماهیتی بین استفاده از هدفون و هندزفری وجود ندارد، افزود: معمولا آسیبی که به گوش می‌رسد، بسته به نوع آن وسیله نیست بلکه متأثر از مدت و شدت صدایی است که شنونده از آن استفاده می‌کند.

وی افزود: معمولا شدت صدایی که ما روزمره با آن سرو کار داریم بین ۴۰ تا ۶۰ دسی‌بل شدت صوت است و در صورتی که قدرت صدا بالا باشد و به ۷۰یا ۸۰ دسی بل برسد، باعث آسیب به حلزون شنوایی و سلول‌های مویی ظریف شنوایی، عصب شنوایی و نیز افت شنوایی می‌شود که برگشت ناپذیر است و قابل ترمیم نخواهد بود، لذا فرد دچار کم شنوایی در فرکانس‌های مختلف می‌شود که در نهایت ممکن است مجبور به استفاده از سمعک شود، بر همین اساس استفاده از وسایل صوتی با صوت بالا باید محدود شود.

شریفیان خاطرنشان کرد: موسیقی و سایر اصوات در صورتی که با صدای عادی شنیده شود، مشکلی نخواهد داشت، اما گاهی افراد برای لذت بیشتر از شنیدن موسیقی صدای آن را زیاد می‌کنند، که بر حسب عادت رخ می‌دهد و در گذر زمان باعث آسیب و افت شنوایی می‌شود.

دانشیار گروه گوش، حلقی و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به ابزار‌های روز دنیا جهت سنجش شنوایی افراد و رفع نواقص ناشی از آن گفت: سیستم‌های تست شنوایی و تعادلی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مراکز خصوصی وجود دارند که با ارجاع بیماران به این مراکز می‌توان ارزیابی‌های دقیقی از سیستم تعادلی فرد انجام داد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تست‌های اسکرنینگ یا تست‌های شنوایی سنجی عمومی که در زایشگاه‌ها وجود دارد، در بدو تولد برای نوزاد انجام می‌شود چراکه در یک درصد موارد، نوزاد ممکن است با نواقص شنوایی متولد شود. این نواقص در ارزیابی اولیه قابل تشخیص است و اقدامات درمانی سریع انجام می‌شوند همچنین تست‌های غربالگری که در مدارس و پیش دبستانی‌ها و نیز سنین ۵ سالگی انجام می‌شود، بسیاری از نواقص شنوایی را تشخیص داده و کودکان برای درمان طبی، جراحی یا تجویز سمعک ارجاع داده می‌شوند.

این متخصص گوش، حلق و بینی به تاثیرات اصوات محیطی در برخی مشاغل نیز اشاره کرد و گفت: در کارخانه‌ها افرادی که با محیط‌های پر سروصدا ارتباط دارند مانند کارخانه‌های ریسندگی، تست‌های ادواری شنوایی برای کارگران، جهت پیشگیری از افت شنوایی ناشی از سرو صدا انجام می‌شود. سایر افراد نیز در صورت ابتلا به کم شنوایی باید به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنند سپس برای سنجش شنوایی ارجاع داده شوند که با انجام تست‌های مربوطه و یافته‌های آن اقدامات درمانی انجام شود.

شریفیان در پایان اظهارکرد: در سالمندانی که دچار پیرگوشی می‌شوند و با رخ دادن افت شنوایی درهمه ما بعد از سن ۴۰-۵۰ سالگی در سطوح کمتر یا بیشتر در پیرگوشی‌های شدید وسیله کمک شنوایی سمعک توسط ادیولوژیست به بیمار تحویل داده می‌شود.

منبع: زارت بهداشت


12143150
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک فرد همیشه از نظر بیولوژیکی به همان میزان سن تقویمی خود پیر نمی‌شود؛ بلکه پیری بیولوژیکی سریعتر در مقایسه با سن تقویمی با افزایش خطر بیماری و مرگ و میر مرتبط است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به خط قرمز وزارت آموزش و پرورش مبنی بر عدم تحصیل دانش‌آموزان در مدارس غیر استاندارد، بر لزوم ارتقای کیفیت فضاهای آموزشی تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد فعالیت اجتماعی احتمالاً نقشی مهم در به تأخیر انداختن شروع زوال عقل افراد مسن ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دانشگاه تربیت مدرس، موفق به طراحی نانوزیست حسگر رنگ‌سنجی به منظور تشخیص سریع بیماری پارکینسون شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم از مذاکره با بنیاد ملی نخبگان به منظور جذب دانشجویان ممتاز در دانشگاه‌ها بدون آزمون در مقاطع بالاتر تحصیلی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کمیته دانش آموزی چهارمین جشنواره طب ایرانی گفت که بخش دانش آموزی این جشنواره با محوریت «حال خوب با خواب بهنگام» در نظر گرفته شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف روزانه آسپرین با دوز پایین می‌تواند به جلوگیری از بازگشت سرطان در حدود یک سوم بیماران مبتلا به سرطان روده کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که در جلسه امروز شورا، مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مورد تأیید اعضا قرار گرفت و برخی جزئیات این مصوبه به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که در جلسه امروز شورا، مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مطرح و برخی جزئیات آن به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی از اعلام نتایج فراخوان سال ۱۴۰۳ جذب مدرس حق‌التدریس این دانشگاه خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است