علمی فناوری 18:35 - 24 شهریور 1403
دو پژوهشگر حوزه دینامیک سیارک‌ها از دانشگاه مادرید اسپانیا کشف کردند یک سیارک کوچک در ماه جاری یک بار در مداری به دور زمین خواهد چرخید.

یک قمر کوچک برای دو ماه مهمان زمین می‌شود

دو پژوهشگر حوزه دینامیک سیارک‌ها از دانشگاه مادرید اسپانیا کشف کردند یک سیارک کوچک در ماه جاری یک بار در مداری به دور زمین خواهد چرخید و سپس راهی بخش‌های دیگری از منظومه خورشیدی خواهد شد.

به نقل از فیز، این محققان در مقاله خود که در نشریه «یادداشت‌های تحقیقاتی» منتشر شده، توضیح می‌دهند که زمین چگونه سیارک‌ها را به طور منظم به دام می‌اندازد و همچنین شرحی از محاسبات خود را بیان می‌کنند که مسیر سیارک ۲۰۲۴ PT ۵ را در حال نزدیک شدن به زمین نشان می‌دهد.

تحقیقات قبلی نشان داده بسیاری از سیارک‌ها در مسیر‌های کلی یا جزئی بیضوی در پیرامون زمینی قرار می‌گیرند، اما در نهایت از مدار خارج شده و دور می‌شوند. برای مثال در سال ۲۰۰۶ یک سیارک کوچک برای مدت حدود یک سال به دور زمین چرخید و یک سیارک دیگر چندین سال به دور زمین چرخید و در نهایت در سال ۲۰۲۰ مدار زمین را ترک کرد.

در این تلاش جدید، محققان اقدام به رصد و بررسی یک سیارک کوچک کردند که ماه گذشته با «سامانه هشدار برخورد سیارک» کشف شده بود. تحقیقات قبلی نشان داده بود این سیارک در مسیر برخورد با زمین قرار ندارد و محققان ظن آن را داشتند که این سیارک ممکن است برای مدتی در دام گرانش زمین قرار بگیرد.

محققان خاطرنشان کردند این سیارک کوچکی است و تنها ۱۰ متر طول دارد. دو محقق دانشگاه مادرید با در نظر گرفتن اندازه، سرعت و مسیر این سیارک، مسیر آن را در مدت چند ماه آینده محاسبه و دریافتند که این سیارک به اندازه کافی به زمین نزدیک خواهد شد تا تحت تاثیر گرانش زمین قرار گیرد اگر چه فقط برای مدت یکی دو ماه.

کار تحقیقاتی این محققان نشان داده است که این سیارک یک بار به دور زمین خواهد چرخید و این چرخش ۵۳ روزه، از پایان ماه جاری (سپتامبر) شروع می‌شود و سپس حوالی اواسط ماه نوامبر زمین را ترک خواهد کرد.

محققان با در نظر گرفتن مسیر این سیارک همچنین قادر شدند که منشاء آن را نیز برآورد کنند. آنها دریافتند که این سیارک احتمالا از کمربند سیارکی «آرجونا» آمده است. این کمربند از سیارک‌های زیادی تشکیل شده است که مدار‌های آنها به دور خورشید مشابه مدار زمین است. آنها همچنین خاطرنشان کردند که محتمل نیست که سیارک ۲۰۲۴ PT ۵ یک تکه آشغال (junk) فضایی باشد، زیرا مسیری دارد که مشابه یک شئ دیگر با منشاء طبیعی است.

منبع: ایرنا


12092622
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه تهران به عضویت مرکز تحقیقات فیزیک هسته‌ای و ذرات اروپا به اختصار سرن در همکاری پروژه دایروی علمی آینده (FCC) درآمد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به موجود بودن واکسن آنفولانزا در داروخانه‌ها، گفت: امکان تزریق این واکسن تا آخر فصل سرما وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان، موفق به احیای گیاه دارویی «وج» شده است که به عنوان کاندیدای نویدبخش برای درمان آلزایمر شناخته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم در مورد برخی موارد در مدیریت دانشگاه علامه طباطبائی گفت: صحبت‌هایی با رئیس این دانشگاه شده است و اشکالاتی که وجود دارد، برطرف خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: ایران در رتبه هشتم جهانی بازار حلال قرار دارد. این جایگاه نشان‌دهنده پیشرفت‌های قابل توجه کشور در این صنعت است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» - دبیر علمی بیست و یکمین کنگره انجمن اندودانتیست‌های ایران بر ضرورت اصلاح تعرفه خدمات دندانپزشکی تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با ترکیب آویشن، زنجبیل و نانوذرات نقره، محققان زخم‌بندی از جنس هیدروژل ساختند که می‌تواند اثرات ضدباکتریایی قوی داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام دانشجو صرفاً با سوابق تحصیلی از ظرفیت خالی مانده مهرماه برای برنامه پذیرش کاردانی ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مؤسسات آموزش عالی، امروز پایان می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل روابط عمومی سازمان سنجش از ثبت نام بیش از ۷۰ هزار داوطلب در مرحله تکمیل ظرفیت رشته‌محل‌های پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش حل مشکل بازماندگان از تحصیل را یکی از دغدغه‌های این وزارتخانه برشمرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است