اجتماعی 14:01 - 16 آذر 1403
مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: روزانه حدود ۵۵ هزار تن و در سال حدود ۲۱ میلیون تن پسماند عادی در کشور تولید می‌شود.

سالانه حدود ۲۱ میلیون تن پسماند در کشور تولید می‌شود

مهدی خادم ثامنی، مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره مدیریت پسماند و زباله در کشور با بیان اینکه حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد پسماند‌ها در کشور‌تر و مابقی پسماند خشک باارزش و کم‌ارزش است، بیان کرد: پسماند‌های‌تر قابلیت تبدیل به کمپوست دارد که می‌تواند به بهبود خاک‌های کشاورزی کمک کند. پسماند خشک باارزش نیز می‌توانند وارد چرخه بازیافت شده و تبدیل به ماده اولیه شوند.

وی افزود: پسماند خشک کم‌ارزش با توجه به قانونی که تصویب شده به‌عنوان سوخت جایگزین یا RDF استفاده می‌شود. اگر این سوخت در کشور ایجاد شود ۴۷ کارخانه سیمان قابلیت استفاده از این سوخت خواهند داشت و در سال نیز حدود بیش از یک میلیون مترمکعب در گاز شیرین کشور صرفه‌جویی خواهد شد.

وی با اشاره به تأکیدات ویژه‌ای که در برنامه هفتم روی موضوع پسماند صورت‌گرفته بیان کرد: در برنامه هفتم مقرر شده برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماند باید تا اسفندماه امسال تدوین شود.

خادم ثامنی با بیان اینکه سازمان محیط‌زیست یک دستگاه نظارتی است و مدیریت اجرایی پسماند در ماده ۲ قانون تعریف شده و متولیان این حوزه کاملاً مشخص هستند. گفت: بر اساس ماده ۷ مدیریت اجرایی پسماند‌های عادی مجموعه وزارت کشور است. برنامه‌های نظارتی محیط‌زیست در برنامه هفتم لحاظ شده، اما با توجه به کثرت برنامه‌های بر زمین‌مانده، گام‌به‌گام پیش می‌رویم.

وی در خاتمه پاشنه آشیل مدیریت پسماند را تفکیک در مبدأ دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۴ آئین‌نامه، جمع‌آوری پسماند‌ها به‌صورت تفکیک شده وظیفه مجموعه وزارت کشور است و اگر این امر عملی شود، هم کمپوست و هم بازیافت ارتقا خواهد یافت. در این راستا اگر بتوان شرکت‌های بازیافت را تقویت کرد پسماند کمتری به سمت مراکز دفن هدایت خواهد شد و می‌توان در راستای محدوده پسماند صفر گام برداشت.

منبع: سازمان محیط زیست


12124242
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر از رسیدن ۷ طرح تحولی از جمله مراکز امید و زندگی به مرحله بلوغ و آماده‌سازی برای اجرا خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: در حال حاضر بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار با جمعیتی بالغ بر پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سراسر کشور از خدمات کمیته امداد بهره‌مند هستند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» یک جوان ۱۸ ساله در میدان گل‌ها مارلیک حین سنگ‌پرانی به سمت خودروی پلیس شناسایی و توسط مأموران پلیس امنیت عمومی شهرستان ملارد دستگیر شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره مهندسی ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفت: در هشت‌ماهه نخست امسال ۶۰۲ نفر جان خود را در سوانح رانندگی از دست داده‌اند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: متروباس تفاوت چندانی با تراموا ندارد و مخالفت با واردات آن به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت سیاسی است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس راهور تهران بزرگ از یک میلیون و ۶۰۰ هزار اعمال قانون از ابتدای امسال خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا همزمان با اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیک و واریز اعتبار ۴ میلیونی، از افزایش پیامک‌ها و لینک‌های جعلی خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرد شیادی که به بهانه پیش‌فروش آپارتمان ۵۵۰ میلیارد تومان کلاهبرداری کرده بود، دستگیر شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس راه راهور فراجا از انسداد مقطعی آزادراه تهران–کرج به‌دلیل نصب پل عابر پیاده خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور اقتصادی استانداری تهران گفت: هر گونه افزایش قیمت از سوی واحد‌های تولیدی لبنی تخلف است؛ با این حال با توجه به بیماری آنفلوآنزا حدود ۳۰ درصد از تولید شیر استان تهران کاهش پیدا کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است