اجتماعی 11:45 - 08 آذر 1401

بررسی دقیق اثرات محیط زیستی سد چم‌ شیر در دست انجام است

به گزارش خبرگزاری مهر، در پی بروز برخی از ابهام‌ها در خصوص تبعات زیست محیطی آبگیری سد چم شیر در استان کهگیلویه و بویراحمد، معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست به منظور تنویر افکار عمومی، توضیحاتی به شرح ذیل ارائه کرد:

رودخانه زهره از رودخانه‌های مهم جنوب کشور است که سرچشمه آن در غرب استان فارس و شرق استان کهگلویه بویر احمد واقع شده است. این رودخانه در طی مسیر ۵۲۰ کیلومتری خود به خلیج فارس می‌ریزد و حوضه آبریز آن، محدوده‌ای از استان‌های فارس، بوشهر، کهگلویه و بویر احمد و خوزستان را شامل می‌شود. سد مخزنی چم‌شیر در محل تنگ چم‌شیر بر رودخانه زهره در دست احداث است.

ماهیت کیفیت رودخانه زهره نوسانی بوده، بطوریکه در ماه‌های تر دارای کیفیت مناسب و حتی قابل شرب است، منتهی در سایر ماه‌های سال به دلیل کاهش آبدهی رودخانه، غلظت املاح به حدی افزایش می‌یابد که برای کشاورزی زراعی نیز مناسب نخواهد بود.

نقش اصلی سد چم‌شیر، ایجاد تعادل کیفی در رودخانه پایین دست و کاهش نوسانات کیفیت جریان نسبت به شرایط طبیعی است. لذا می‌بایست تضمین تأمین حداقل حقابه محیط زیستی برای تعدیل کیفی رودخانه پایین دست انجام پذیرد. هرگونه انحراف از رهاسازی حداقل حقابه محیط زیستی پایاب سد چم‌شیر، با توجه به وجود زونهای شور موجود می‌تواند کیفیت رودخانه را با مشکل مواجه کند.

در همین راستا گزارش ارزیابی اثرات محیط زیستی سد چم‌شیر در سال ۱۳۸۸ مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به زمانبر بودن ساخت سد، ملاحظات محیط زیستی به صورت شروط ۱۲ گانه از جمله اجرای کامل شیوه‌های پیشگیری، کاهش و کنترل آثار منفی زیست محیطی مرتبط با پروژه و برنامه مدیریت و کاهش زیست محیطی و ارزیابی ریسک، کسب مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست در اجرای هرگونه ساخت و ساز و یا فعالیت جدید و… در آن مطرح شد.

از این رو با عنایت به اهمیت موضوع و ورود مبادی نظارتی و دغدغه‌های مردمی، بررسی دقیق پروژه از دیدگاه محیط زیستی با همکاری دستگاه‌های مسئول و دستگاه‌های نظارتی و همچنین با لحاظ کردن گزارش تدوین شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در حال انجام است که اطلاعات تکمیلی آن متعاقباً اعلام خواهد شد.


11750973
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدارس تهران فردا دوشنبه به دلیل کاهش آلودگی هوا دایر است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پلیس راهور کشور آخرین وضعیت ترافیکی و جوی محور‌ها را تشریح کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: حقوق پرستاران در مراکز دولتی در سال ۱۴۰۴ بین ۱۲ تا ۱۸ میلیون تومان است، در حالی که هزینه ماهانه زندگی برای یک خانوار شهری به بیش از ۳۵ میلیون تومان رسیده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده محاکمه آمران و عاملان ترور سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مومنی گفت: استانداری‌ها محور توسعه اقتصادی هستند و سرمایه‌گذاری برای تولید اولویت دولت است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور گفت: اصلاح شبکه توزیع و کاهش واسطه‌های غیرضروری، مهم‌ترین ظرفیت موجود برای کنترل قیمت‌ها و رساندن کالا با قیمت مناسب‌تر به مردم است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا گفت: کاربران با نصب برنامه‌های مخرب، دسترسی کامل به گوشی و اپلیکیشن‌های مالی خود را به مجرمان می‌دهند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» علوی گفت: خانه‌های تاریخی و میراثی شهر تهران نیازمند مدیریت، برنامه‌ریزی و بهره‌برداری هدفمند هستند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار پاکدشت از آغاز اجرای نخستین دوربرگردان غیرهمسطح این شهر خبر داد و گفت: این پروژه با رویکردی ملی و با هدف کاهش ترافیک خروجی شرقی پاکدشت، تسهیل تردد شهروندان و روان‌سازی عبور و مرور در مسیر ترانزیتی شرق به غرب کشور در حال اجراست و طی ۱...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» طرح فرهنگی تربیتی «شهید آرمان» با هدف پیوند عمیق میان نهاد‌های تربیتی محله، در راستای راهبرد قرارگاه تعلیم و تربیت مدیریت شهری در منطقه ۱۴ به مرحله تثبیت رسید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است