علمی فناوری 03:02 - 31 تیر 1400
یک فناوری جدید با دستگاه‌های بسیار کوچک که از مواد ژنتیکی ساخته شده‌اند، سلول‌های ویروسی را قبل از اینکه بتوانند سلول‌های انسانی را آلوده کنند به دام می‌اندازد.

عقیم کردن ویروس‌ها با محبوس کردن آنها!

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، محققان دانشگاه فنی مونیخ(TUM) یک روش درمانی جدید ابداع کرده‌اند که عفونت‌های ویروسی را به دام می‌اندازد و ویروس‌ها را بی‌خطر می‌کند.

محققان با استفاده از روش "اوریگامی دی‌ان‌ای(DNA origami)، نانوکپسول‌های ساخته شده از مواد ژنتیکی ساخته‌اند که می‌تواند با در آغوش گرفتن ویروس‌ها، آنها را خنثی کند.

روش "اوریگامی دی‌ان‌ای" اساساً دی‌ان ای را برای جمع شدن و تا خوردن به شکل صفحات سه بعدی و مثلثی برنامه‌ریزی می‌کند.

تیم ابداع کننده این فناوری جدید سال‌هاست که روی برنامه‌نویسی دی‌ان‌ای کار و آزمایش می‌کنند. آنها برای جدیدترین کار خود "نانو اشیاء توخالی" ساختند که اساساً ویروس‌ها را به دام می‌اندازد و از آلوده شدن سلول‌های دیگر به آنها جلوگیری می‌کند.

این تله‌های کوچک از 20 سطح مثلثی تشکیل شده‌اند و داخل تله‌ها با مولکول‌هایی پوشیده شده است که به ویروس‌ها متصل می‌شوند.

"هندریک دیتز" نویسنده این مقاله گفت: حتی یک نیم پوسته ساده در اندازه مناسب، کاهش قابل توجهی در فعالیت ویروس نشان می‌دهد. اگر پنج محل اتصال برای ویروس داخل این تله‌ها قرار دهیم، به عنوان مثال آنتی‌بادی‌های مناسب، می‌توانیم ویروس را تا 80 درصد خنثی کنیم و اگر بیشتر در نظر بگیریم، به انسداد و خنثی سازی کامل دست خواهیم یافت.

محققان می‌گویند این تله‌های ویروسی می‌توانند برای درمان‌های هدفمند استفاده شوند.

این تیم تله‌های خود را روی سلول‌های کشت شده موش آزمایشگاهی، سلول‌های انسانی و ویروس‌ها آزمایش کرد و مشاهده شد که این ساختارهای کوچک به مدت 24 ساعت پایدار مانده و دو نوع ویروس "هپاتیت B" و ویروس‌های مرتبط با آدنو(AAV) را گیر انداختند و از آلودگی سلول‌های انسانی به آنها جلوگیری کردند.

"دیتز" همچنین توضیح داد که می‌توان از این فناوری به عنوان وسیله حمل و نقل دارو در بدن نیز استفاده کرد.

محققان آلمانی قصد دارند تله‌های ویروسی خود را درون بدن موش‌ها آزمایش کنند. آنها بر این باورند که ساختارهای "اوریگامی دی‌ان‌ای" آنها در نهایت به انسان تزریق خواهد شد و به این ترتیب امکان درمان‌های ویژه‌ای وجود خواهد داشت که سلول‌های ویروس را قبل از آلوده‌سازی سلول‌های انسانی به دام می‌اندازد.

انتهای پیام


11157226
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات جدید نشان داده است که هوش مصنوعی آموزش‌دیده بر روی داده‌های ساده ضربان قلب می‌تواند یک دوره از شایع‌ترین اختلالات ریتم قلب که فیبریلاسیون دهلیزی نامیده می‌شود را ۳۰ دقیقه قبل از وقوع پیش‌بینی کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهندس سابق ناسا نوعی موتور را برای موشک ابداع کرده است که به سوخت نیاز ندارد و می‌تواند به اکتشافات فضایی انسان کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در ایکس اعلام کرد با 6هزار ماهواره در مدار زمین، شواهدی از وجود بیگانگان ندیده‌ایم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، از اجرای آزمایشی عرضه اینترنتی دارو خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ادوبی اعلام کرده است که ابزار‌های جدیدی را به فتوشاپ اضافه می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۸۰ مورد IRC تمدید و صادر شده است
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رویداد «مانوین» ویژه صنایع خلاق و فرهنگی همزمان با رویداد «اینوتکس» از ۱۸ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در محل پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت بهداشت وزارت بهداشت از برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: با هماهنگی وزارت کشور تمهیدات لازم برای برگزاری آزمون سراسری در همه مناطق کشور اندیشیده شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است