علمی فناوری 17:02 - 25 مرداد 1403
دانشمندان پروتئینی را کشف کرده‌اند که به حفظ سلول‌های عصبی سالم و افزایش جوانی مغز کمک می‌کند.

کشف پروتئینی که پیری مغز را کند می‌کند

این حقیقت بر کسی پوشیده نیست که با افزایش سن، بدن ما و همه قوای آن تغییر می‌کند. مغز نیز از این قاعده طبیعی جدا نیست و سلول‌های آن هم با روند پیری مواجه می‌شوند و دائما در حال تغییر هستند. پیر شدن مغز نوعی سیر طبیعی است که برای همه به یک شکل بروز نمی‌کند، اما عموما عملکرد حافظه، سرعت یادگیری و آگاهی از محیط اطراف با افزایش سن کمتر می‌شود.

معمولا افراد مسن با انجام همزمان چند کار باهم مشکل دارند و شاید برای برخی هم حتی یافتن جملات و کلمات دشوار باشد. به هر حال این روند در هر فردی به شکل متفاوتی خود را نشان می‌دهد.  

اغلب اوقات افراد مسن به خاطر اختلال حافظه و آلزایمر مضطرب می‌شوند و آن را با پیری مغز یکسان می‌دانند. اما حقیقت این است که اصلا اختلال حافظه و آلزایمر روند طبیعی در مغز نیست و باید به دنبال راهکاری برای جوان ماندن مغز باشید.

به دنبال اهمیت این موضوع، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با انجام تحقیقاتی کشف کرده‌اند که پروتئینی به نام TMEM۱۶F به حفظ سلول‌های عصبی سالم و افزایش جوانی مغز کمک می‌کند. 

براساس گزار ش MedicalXpress دانشمندان بر روی مطالعه پروتئین TMEM۱۶F تمرکز کردند که نقش کلیدی در حفظ پایداری دیواره سلولی (غشاء) را دارد. آن‌ها دریافتند که با افزایش سن، غلظت این پروتئین در نورون‌ها کاهش می‌یابد که بر عملکرد و توانایی مغزی آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد.

آزمایش‌ها روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داد که افزایش مصنوعی سطح TMEM۱۶F در حیوانات مسن‌تر، مهارت‌های ذهنی و حافظه آن‌ها را بهبود می‌بخشد. دانشمندان خاطرنشان کردند که این جوان‌سازی مغز می‌تواند پایه‌ای برای ایجاد استراتژی‌های جدید و مؤثر به منظور درمان بیماری‌های مرتبط با افزایش سن، از جمله بیماری آلزایمر باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای معرفی درمان‌های تجربی مبتنی بر هدف قرار دادن TMEM۱۶F در عمل بالینی مورد نیاز است.

پیش از این نیز ارتباطی بین فشار خون بالا و بیماری آلزایمر پیدا شده بود.

منبع: gazeta.ru


12083244
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام و انتخاب‌رشته در برنامه پذیرش کاردانی به کارشناسی ناپیوسته (معدل کاردانی)، کاردانی ویژه دانشگاه ملی مهارت و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی تا ۳۰ دی ماه تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه تهران به عضویت مرکز تحقیقات فیزیک هسته‌ای و ذرات اروپا به اختصار سرن در همکاری پروژه دایروی علمی آینده (FCC) درآمد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به موجود بودن واکسن آنفولانزا در داروخانه‌ها، گفت: امکان تزریق این واکسن تا آخر فصل سرما وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان، موفق به احیای گیاه دارویی «وج» شده است که به عنوان کاندیدای نویدبخش برای درمان آلزایمر شناخته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم در مورد برخی موارد در مدیریت دانشگاه علامه طباطبائی گفت: صحبت‌هایی با رئیس این دانشگاه شده است و اشکالاتی که وجود دارد، برطرف خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: ایران در رتبه هشتم جهانی بازار حلال قرار دارد. این جایگاه نشان‌دهنده پیشرفت‌های قابل توجه کشور در این صنعت است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» - دبیر علمی بیست و یکمین کنگره انجمن اندودانتیست‌های ایران بر ضرورت اصلاح تعرفه خدمات دندانپزشکی تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با ترکیب آویشن، زنجبیل و نانوذرات نقره، محققان زخم‌بندی از جنس هیدروژل ساختند که می‌تواند اثرات ضدباکتریایی قوی داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام دانشجو صرفاً با سوابق تحصیلی از ظرفیت خالی مانده مهرماه برای برنامه پذیرش کاردانی ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مؤسسات آموزش عالی، امروز پایان می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل روابط عمومی سازمان سنجش از ثبت نام بیش از ۷۰ هزار داوطلب در مرحله تکمیل ظرفیت رشته‌محل‌های پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است