علمی فناوری 10:03 - 10 مرداد 1405
یک متخصص مغز و اعصاب در مورد نوعی غذا که می‌تواند باعث فلج و مرگ شود هشدار داد.

غذا‌هایی که برای حفظ سلامت مغز باید از آنها اجتناب کرد

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی- در یک هشدار بهداشتی که توجه زیادی را به خود جلب کرده است، یک متخصص مغز و اعصاب آمریکایی سه غذایی را که برای حفظ سلامت مغز خود کاملاً از آنها اجتناب می‌کند، فاش کرد و خاطرنشان کرد که یکی از آنها در برخی موارد می‌تواند کشنده باشد.

بایپینگ چن، متخصص مغز و اعصاب، که در رسانه‌های اجتماعی با نام "دکتر پنگ" شناخته می‌شود، اخیراً لیستی از غذا‌هایی را که از آنها اجتناب می‌کند در حساب اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت و تأکید کرد که مغز - عضوی که مسئول کنترل تمام عملکردها، حرکات، افکار و احساسات بدن است - سزاوار مراقبت ویژه است و تغذیه مناسب نقش محوری در حفظ سلامت آن دارد.

 پزشک به نوعی غذا اشاره کرد که او کاملاً از آن اجتناب می‌کند، خطری که می‌تواند منجر به فلج، از دست دادن بینایی و حتی در موارد نادر مرگ شود.« غذا‌های کنسرو شده در قوطی‌های آسیب دیده»

دکتر چن در مورد غذا‌های کنسرو شده در قوطی‌های آسیب دیده هشدار داد، به این معنی که قوطی‌هایی که دچار آسیب فیزیکی مانند تورم، ترک خوردگی یا فرورفتگی‌های عمیق شده‌اند، خطرناک هستند.

دکتر چن می‌گوید: «اگر قوطی برآمده، ترک‌خورده یا فرورفتگی‌های عمیقی داشته باشد، این نشانه‌ی هشداردهنده‌ای از آلودگی به باکتری‌ای به نام کلستریدیوم بوتولینوم است که باعث بوتولیسم می‌شود.»

او توضیح می‌دهد که این باکتری سم بوتولینوم تولید می‌کند، یکی از قوی‌ترین سموم شناخته‌شده برای بشر. مقدار بسیار کمی از آن می‌تواند سیگنال‌های عصبی بین مغز و عضلات را مختل کند و منجر به فلج شل، تاری دید و نارسایی تنفسی شود و در صورت عدم درمان با آنتی‌سم مناسب می‌تواند کشنده باشد.

بزرگترین خطر در این واقعیت نهفته است که این سم بی‌مزه و بی‌بو است، به این معنی که تشخیص آلودگی صرفاً با نگاه کردن یا بوییدن غذا غیرممکن است. حتی اگر غذا کاملاً گرم شود، ممکن است گرما برای خنثی کردن سم کافی نباشد، و دور انداختن کل قوطی تنها گزینه‌ی ایمن است.

منبع: اکسپرس


12296970
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موتورولا از Moto Pad 70 Groove رونمایی کرده که برای رقابت با جدیدترین لپ‌تاپ‌های گلکسی و آیپد سامسونگ و اپل طراحی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» افشین با تأکید بر تغییر رویکرد در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: هدف ما صرفاً افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان نیست، بلکه باید شرکت‌هایی داشته باشیم که فناوری آنها به ارزش اقتصادی، اجتماعی و بازار منجر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک توضیح داد که چه ارتباطی بین کمبود خواب و چربی شکم وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص مغز و اعصاب در مورد نوعی غذا که می‌تواند باعث فلج و مرگ شود هشدار داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زمان نام‌نویسی برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ که پیش از این اعلام شده بود از امروز ۱۰ مردادماه آغاز می‌شود، به تعویق افتاد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایه‌گذاری معاونت علمی گفت: ایجاد سازوکارهای پایدار با مشارکت صندوق نوآوری، شبکه بانکی و بخش خصوصی، زمینه‌ساز تحقق رشد اقتصاد دانش‌بنیان خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تسهیلات تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی از پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات سرمایه در گردش شرکت‌های دانش‌بنیان تا ۲۵ درصد درآمد آن‌ها خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان از اهتمام این نهاد برای تکریم خانواده معظم شهدای دانشجو و اعطای دانشنامه‌های افتخاری به دانشجویانی که در حین تحصیل به درجه رفیع شهادت نائل آمده‌اند، خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: سامانه‌های توسعه‌یافته با تبدیل دانش کارشناسان به پایگاه‌های هوشمند، امکان انتقال تجربه و تحلیل داده‌ها را فراهم کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رعایت توصیه‌های بهداشتی و ایمنی، مصرف کافی مایعات، پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی و حفاظت در برابر گرمازدگی می‌تواند سلامت زائران را در طول سفر معنوی تضمین کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است