بین‌الملل 12:28 - 10 مهر 1401

کیسینجر: پیوستن اوکراین به ناتو، «عاقلانه» نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا در گفت‌وگو با اندیشکده فارین ریلیشنز، گفت که تصمیم آمریکا برای الحاق اوکراین به ناتو پس از فروپاشی شوروی سابق، عاقلانه نیست.

کیسینجر درباره پیوستن اوکراین به ناتو گفت: واشنگتن پس از فرو ریختن دیوار برلین، سعی کرد تا تمام اعضای سابق بلوک شوروی را بدون تبعیض زیر چتر خود بگیرد و تمام کشورهای واقع شده میان مرکز اروپا و مرز روسیه، از اصلاح ساختار استقبال کردند.

وی افزود: از نگاه روسیه، آمریکا تلاش کرده تا تمام این منطقه را بدون استثنا در یک ساز و کار راهبردی تحت رهبری واشنگتن، ادغام کند.

به گفته کیسینجر، این تحولات اساساً «کمربند امنیت» تاریخی روسیه را حذف کرده و در نتیجه، «تلاش برای گنجاندن اوکراین در ناتو، یک سیاست معقول آمریکایی نیست.»

با این وجود، به اعتقاد کیسینجر، این موضوع تلاش‌های ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای ادغام دوباره اوکراین در حلقه نفوذ مسکو را توجیه نمی‌کند.

کیسینجر نمی‌داند که آیا برقراری صلح و آشتی با پوتین ممکن است یا نه اما تاکید دارد که غرب «باید برای توافقی که آزادی اوکراین را تضمین کرده و این کشور را در نظام اروپایی حفظ کند، به‌دنبال یک فرصت مناسب باشد.»

 وزیر خارجه اسبق آمریکا به این نکته اشاره کرد که غرب و روسیه دیر یا زود باید وارد گفتمان شوند و افزود: نوعی گفتمان شاید در سطحی غیررسمی و آزمایشی نقشی بسیار مهم داشته باشد. در فضایی هسته‌ای، چنین تصمیمی به تصمیم‌گیری در میدان جنگ ارجحیت دارد.

کیسینجر در ماه آگوست هشدار داد که آمریکا با مشکلاتی که خودش درست کرده، در لبه جنگ با روسیه و چین قرار گرفته است.


11700589
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت ترامپ تامین بودجه برای پروژه‌های محیط‌زیستی را متوقف کرده و وزیر خزانه‌داری آمریکا ادعا کرد انرژی ارزان از «افراط‌گرایی اقلیمی» مهم‌تر است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک نفت‌کش عازم روسیه پس از حمله پهپادی در دریای سیاه، از گارد ساحلی ترکیه درخواست کمک کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» قدرت‌های سلطه‌گر با القای درماندگی به مردم در پی آن هستند تا حس پیروزی را در ذهن‌ها خشک کرده و جهان را به جایی فقط برای تسلیم تبدیل کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» درگیری‌های شدید میان نیرو‌های الجولانی و نیروهای دموکراتیک سوریه در حلب باعث آوارگی گسترده هزاران غیرنظامی شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌ها می‌گویند که روند تدوین قوانین و سازوکار‌های لازم برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در اوکراین آغاز شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر اقلیم کردستان با محکوم کردن حملات به محله‌های کُردنشین حلب، این اقدامات را تلاشی برای تغییر اجباری بافت جمعیتی دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مفقود شدن گوشی یکی از مدیران ارشد هسته‌ای ژاپن در فرودگاه شانگهای، زنگ خطر نشت اطلاعات امنیتی نیروگاه‌های اتمی این کشور را به صدا درآورد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور فرانسه با انتقاد از سیاست‌های آمریکا، نسبت به تضعیف نظم بین‌المللی هشدار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه ترکیه با متهم کردن نیرو‌های دموکراتیک سوریه به مزدوری برای اسرائیل، از توطئه جدید آنها برای سوریه پرده برداشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت‌های اروپایی اکنون جدیت تهدید‌های ترامپ در مورد گرینلند را درک کرده و به شدت به دنبال طرحی برای متوقف کردن او هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است