علمی فناوری 08:43 - 29 شهریور 1403
دانشمندان راهبرد جدیدی برای بهبود ایمنی‌درمانی ارائه کردند که در آن از سلول‌های T سوپر شارژ شده برای از بین بردن تومور استفاده می‌شود.

کمک سوپرشارژ کردن سلول‌های بدن به مقابله با سرطان

دانشمندان راهبرد جدیدی برای بهبود ایمنی‌درمانی ارائه کردند که در آن از سلول‌های T سوپر شارژ شده برای از بین بردن تومور استفاده می‌شود. آنها با افزودن میتوکندری به سیستم درمانی خود، روشی پیشگامانه برای مبارزه با فرسودگی سلول‌های T در درمان سرطان ایجاد کرده‌اند که به طور قابل توجهی فعالیت ضد توموری آنها را افزایش می‌دهد. این روش جدید، که در مدل‌های بالینی اثربخشی آن اثبات شده، با افزایش متابولیسم و عملکرد سلول‌های T، بهبودی قوی نسبت به روش‌های سنتی ارائه می‌کند و به فناوری ایمونوتراپی را به شکل قابل توجهی تغییر می‌دهد.

مبارزه با سرطان برای سلول‌های T خسته کننده است. ریزمحیط‌های تومور متخاصم می‌توانند فعالیت میتوکندریایی را به گونه‌ای تغییر دهد که منجر به وضعیتی به نام فرسودگی سلول‌های T شود. این پدیده همچنین مانع از درمان‌های سلولی انتخابی می‌شود که در آن سلول‌های T سالم و هدف‌گیر تومور به بیماران مبتلا به سرطان تزریق می‌شوند. در این میان، برای تقویت فعالیت میتوکندری و شارژ سلول‌های T روش جدیدی مورد نیاز است.

محققان بیمارستان بریگهام و زنان با همکاری پژوهشگرانی از موسسه ایمونوتراپی لایبنیتز در آلمان، راهی برای سوپرشارژ کردن سلول‌های T با افزودن میتوکندری بیشتر ابداع کردند.

آنها نشان دادند که این سلول‌های T سوپرشارژ فعالیت ضد توموری و کاهش علائم خستگی در مدل‌های بالینی سرطان از خود نشان می‌دهند که نشان می‌دهد این روش می‌تواند به بهبود ایمنی‌درمانی‌های موجود کمک کند.

شیلادیتیا سنگوپتا از محققان این پروژه گفت: «این سلول‌های T سوپرشارژ شده با نفوذ به تومور و غلبه بر وضعیت بی‌ثباتی ایمنی در تومور، بر یکی از موانع اساسی ایمونوتراپی غلبه می‌کنند. میتوکندری سوخت را فراهم می‌کند. مثل این است که سلول‌های T را به جایگاه سوخت می‌بریم و باک آنها را پر می‌کنیم.»

دکتر لوکا گاتینونی می‌گوید: «رویکرد ما شامل انتقال اندامک‌های میتوکندری سالم و کامل به سلول‌ها است. این فرآیند با پیوند عضو، مانند پیوند قلب، کبد یا کلیه، قابل مقایسه است، اما در سطح میکروسکوپی انجام می‌شود.»

برای توسعه این روش، محققان بر اساس یافته‌های قبلی خود جلو رفتند، یافته‌هایی که نشان می‌داد سلول‌های سرطانی می‌توانند میتوکندری‌ها را از سلول‌های ایمنی از طریق نانولوله‌های بین‌سلولی جدا کنند.

این تیم تحقیقاتی بررسی کردند که چگونه سوپرشارژ کردن سلول‌های T بر عملکرد ایمنی تأثیر می‌گذارد. هنگامی که این ساختار به مدل موش مبتلا به ملانوم تزریق شد، سلول‌های mito+ پاسخ‌های ضد توموری و نرخ بقای طولانی‌تری نسبت به سلول‌های T بدون میتوکندری اضافی نشان دادند. آزمایش‌های بیشتر نشان داد که سلول‌های +mito می‌توانند به راحتی به تومور‌ها نفوذ کنند، به سرعت تکثیر شوند و میتوکندری‌های اضافی خود را به سلول‌های میزبان منتقل کنند، جایی که برای مدت طولانی باقی ماندند.

علاوه بر این، محققان کشف کردند که سلول‌های mito+ می‌توانند زنده بمانند و در برابر فرسودگی سلول‌های T در ریزمحیط تومور مقاومت کنند.

محققان دریافتند که سوپرشارژ کردن سلول‌های T انسانی به سیستم ایمنی کمک می‌کند تا با تومور‌ها در مدل‌های متعدد سرطان مبارزه کند.

منبع: ایسنا


12094239
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هواوی ساعت‌های هوشمند سری واچ GT5 را با قابلیت‌های پیشرفته‌ پایش سلامت و شارژدهی طولانی معرفی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سولانا موبایل که شرکت طراحی گوشی زیرمجموعه Solana Labs قرار است دومین گوشی کریپتو خود را در سال ۲۰۲۵ روانه بازار کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» OpenAI تهدید کرده است کاربرانی که در مورد قابلیت استدلال مدل هوش مصنوعی Strawberry یا o1 این شرکت کنجکاوی کنند را مسدود می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اولین فضاپیمای ناسا که به مطالعه دنیای اقیانوسی فراتر از زمین اختصاص دارد، به بررسی قابلیت سکونت قمر یخی «اروپا» خواهد پرداخت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی تاشو با دو لولا هواوی، یعنی میت XT، توجه قابل توجهی را در سراسر جهان به خود جلب کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش از آغاز به کار سرباز معلم‌ها از اول مهر در مدارس مناطق محل زندگی خود خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس مقاله‌ای که در مجله Science منتشر شده، تیمی از دانشگاه ناگویا در ژاپن روش جدیدی برای تولید نانوسیم‌های فلزی کوچک (NWs) ارائه کرده است که پیش‌بینی می‌شود در الکترونیک نسل بعدی مورد استفاده قرار گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی جدید اومی‌دیجی به نمایشگر ۶٫۹ اینچ ۱۲۰ هرتز و باتری ۶ هزار میلی‌آمپرساعتی مجهز است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و اهمیت این موضوع برای دانشگاه تهران، توجه به نشاط و امید در محیط دانشگاه را مورد تاکید قرار داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت نام و انتخاب رشته پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی در مقاطع کاردانی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته مهرماه ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی تمدید شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است