اجتماعی 15:54 - 30 تیر 1400

ثبت اسناد تالاب ها به اسم وزارت نیرو، غیر قانونی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بر اساس قانون جامع حدنگار مصوب ۱۲/۱۱/۱۳۹۳، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است موقعیت و حدود کلیه کوه‌ها، مراتع، جنگل‌ها، دریاها دریاچه‌ها، تالاب‌ها و مسیل های دایر و متروکه را مشخص و تثبیت کند.

علاوه بر این به استناد ماده ۲ تبصره‌ها و آئین نامه‌های قانون توزیع عادلانه مصوب هیئت وزیران در سال ۱۳۷۹ وزارت نیرو مسئول تعیین و اعلام عمومی حدود منابع آبی اعم از رودخانه‌ها و مرداب‌ها و ارسال نقشه‌ها به سازمان ثبت اسناد و املاک بوده است.

وزارت نیرو اخیراً مستند به موارد قانونی فوق اقدام به تعیین موقعیت و حدود ۴۲ تالاب کشور و ثبت سند آن به نام خود کرده است.

این در حالی است که بر اساس ماده ۱۶ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست مصوب ۱۳۵۳، قانونگذار حفاظت و مدیریت تالاب‌ها را مشابه مناطق چهارگانه به عهده سازمان حفاظت محیط زیست گذاشته و این سازمان قائم مقام قانونی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به عنوان متولی اصلی انفال در کشور در این مناطق است.

علاوه بر این مطابق قانون حفاظت و احیای تالاب‌ها (مصوب ۱۳۹۶)، بر مدیریت تالاب‌ها در کشور توسط سازمان حفاظت محیط زیست تأکید شده است.

بر اساس موارد قانونی فوق به نظر می‌رسد تفسیر وزارت نیرو از قانون حدنگاری مغایر با قوانین و مقررات جاری بوده و صدور سند تالاب‌ها که تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است به نام سایر دستگاه‌های دولتی مجاز نیست.


11157045
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پهپاد‌های هلال‌احمر با پایش هوایی جنگل‌های الیت، روند هماهنگی میان تیم‌های امدادی و نیرو‌های محلی را سرعت می‌دهند و دقت مدیریت عملیات را افزایش می‌دهند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» چهارمین اجتماع امت فاطمی شرق تهران؛ ظهر شهادت حضرت زهرا (س) در میدان نبوت با شعار
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دومین کنفرانس بین المللی حقوقی و قضایی ریاض به میزبانی وزارت دادگستری عربستان سعودی در شهر ریاض برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جمعیت هلال‌احمر با توان ۱۸ تیم عملیاتی، ۳ فروند بالگرد، ۲ پهپاد و ۱۵ خودروی نجات و آمبولانس، از ابتدای حادثه آتش‌سوزی جنگل‌های الیت مازندران به صورت شبانه‌روزی، خدمات‌رسانی کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: راه شهدا همیشه نورانی است و این ما هستیم که باید به این نور وصل شویم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین پلیس راه فراجا از ترافیک بسیار سنگین و پرحجم در بخش قابل‌توجهی از محور‌های مواصلاتی کشور خبر داد و گفت: از ساعات ابتدایی صبح امروز، اغلب استان‌های کشور به‌ویژه خروجی‌های تهران به سمت محور‌های شمالی و مقاصد زیارتی با ازدحام ترافیکی قا...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» تهران معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی غرب استان تهران از شناسائی کارگاه تولید داروی غیرمجاز در اندیشه شهریار خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاهی ایرانیان، آخرین وضعیت اجرای مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی را تشریح کرد و گفت: اجرای کالابرگ در دولت چهاردهم؛ چهار مرحله تا کنون اجرا شده و مرحله پنجم طی هفته جاری اجرا خواهد شد که جزئیات آن تا پایان همین هف...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از آمادگی این سازمان برای جایگزینی قانون الزام با بیمه تکمیلی بازنشستگان خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پی وقوع آتش‌سوزی در بخش‌هایی از جنگل‌های هیرکانی در منطقه «الیت»، با صدور دستور بر ضرورت صیانت از این سرمایه ملی و برخورد با هرگونه قصور یا تقصیر احتمالی تأکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است