اجتماعی 15:54 - 30 تیر 1400

ثبت اسناد تالاب ها به اسم وزارت نیرو، غیر قانونی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بر اساس قانون جامع حدنگار مصوب ۱۲/۱۱/۱۳۹۳، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است موقعیت و حدود کلیه کوه‌ها، مراتع، جنگل‌ها، دریاها دریاچه‌ها، تالاب‌ها و مسیل های دایر و متروکه را مشخص و تثبیت کند.

علاوه بر این به استناد ماده ۲ تبصره‌ها و آئین نامه‌های قانون توزیع عادلانه مصوب هیئت وزیران در سال ۱۳۷۹ وزارت نیرو مسئول تعیین و اعلام عمومی حدود منابع آبی اعم از رودخانه‌ها و مرداب‌ها و ارسال نقشه‌ها به سازمان ثبت اسناد و املاک بوده است.

وزارت نیرو اخیراً مستند به موارد قانونی فوق اقدام به تعیین موقعیت و حدود ۴۲ تالاب کشور و ثبت سند آن به نام خود کرده است.

این در حالی است که بر اساس ماده ۱۶ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست مصوب ۱۳۵۳، قانونگذار حفاظت و مدیریت تالاب‌ها را مشابه مناطق چهارگانه به عهده سازمان حفاظت محیط زیست گذاشته و این سازمان قائم مقام قانونی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به عنوان متولی اصلی انفال در کشور در این مناطق است.

علاوه بر این مطابق قانون حفاظت و احیای تالاب‌ها (مصوب ۱۳۹۶)، بر مدیریت تالاب‌ها در کشور توسط سازمان حفاظت محیط زیست تأکید شده است.

بر اساس موارد قانونی فوق به نظر می‌رسد تفسیر وزارت نیرو از قانون حدنگاری مغایر با قوانین و مقررات جاری بوده و صدور سند تالاب‌ها که تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است به نام سایر دستگاه‌های دولتی مجاز نیست.


11157045
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز اطلاعات و کنترل هوشمند ترافیک پلیس راهور فراجا، آخرین وضعیت ترافیکی و جوی محور‌های مواصلاتی کشور را تشریح کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد گفت: به مناسبت سالروز ولادت حضرت علی (ع) دفاتر ثبت ازدواج در روز شنبه مورخ ۱۳ دی ماه تا ساعت ۱۹ فعال خواهند بود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به تکمیل ظرفیت بهشت زهرا (س)، از ضرورت ایجاد چند آرامستان جدید در نقاط مختلف پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: با هدف صیانت از دریاها، سواحل و تالاب‌های ساحلی و کاهش اثرات زیست‌محیطی فعالیت‌های نفتی، کارگروه مشترک راهبری و سیاست‌گذاری میان سازمان حفاظت محیط‌زیست و شرکت ملی نفت ایران تشکیل...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت: ۱۶۸ دستگاه اتوبوس متوقف‌شده در ایران خودرو دیزل باید تا پیش از پایان سال پس از انجام تعمیرات به چرخه خدمت‌رسانی بازگردند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین پلیس راه راهور فراجا آخرین وضعیت ترافیکی و جوی محور‌های مواصلاتی کشور را تشریح کرد و گفت: در حال حاضر ترافیک در محور‌های چالوس، هراز و آزادراه تهران- شمال سنگین است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مرمت و استحکام‌بخشی خانه تاریخی امین‌لشکر، از بنا‌های واجد ارزش دوره قاجار واقع در محله عودلاجان منطقه ۱۲ شهر تهران آغاز شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت، اکنون (۱۱دی ماه) در شرایط «ناسالم برای گروه‌های حساس» است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، از ترافیک عادی و روان در معابر حال حاضر شهر تهران در روز پنج شنبه خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پلیس راه کشور اعلام کرد: امروز چهارشنبه ۱۰ دی ماه محور چالوس مسیر (جنوب به شمال) حدفاصل پل زنگوله تا سیاه بیشه دارای ترافیک سنگین است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است