علمی فناوری 10:09 - 01 خرداد 1404
نتایج یک مطالعه در مقیاس بزرگ نشان می‌دهد افرادی که مقادیر زیادی از غذا‌های فوق فرآوری شده مصرف می‌کنند، سن بیولوژیکی بیشتری دارند و بدن آنها از سال‌های واقعی، پیرتر است.

غذا‌های فوق فرآوری شده منجر به «پیری» می‌شوند

باشگاه خبرنگاران جوان - نتایج یک مطالعه جدید، غذا‌های فوق فرآوری شده را با تسریع پیری بیولوژیکی مرتبط می‌داند و نشان می‌دهد که اثرات آن فراتر از تغذیه نامناسب است. این مطالعه به بررسی بیش از ۲۲هزار شرکت‌کننده پرداخته و محققان بر این باور هستند افرادی که بیشتر از محصولات فوق‌فرآوری شده مصرف می‌کنند، از نظر بیولوژیکی مسن‌تر از سن تقویمی خود هستند. پردازش صنعتی و افزودنی‌ها ممکن است برخی عملکرد‌های فیزیولوژیکی را مختل کنند و منجر به پیری سریع‌تر در سطح سلولی شوند.

محققان، بیش از ۳۰ نشانگر زیستی خون برای ارزیابی سن بیولوژیکی مورد بررسی قرار داده‌اند که وضعیت فیزیولوژیکی واقعی بدن مانند سلامت اندام‌ها، بافت‌ها و سیستم‌ها را منعکس می‌کند. این به این معنی است که سن بیولوژیکی یک فرد می‌تواند بالاتر یا کمتر از سال واقعی افراد باشد.

غذا‌های فوق‌فرآوری شده غذا‌هایی هستند که به طور جزئی یا کامل با موادی که به طور معمول در آشپزخانه استفاده نمی‌شوند مانند پروتئین‌های هیدرولیز شده، مالتودکسترین، چربی‌های هیدروژنه ساخته شده‌اند و به طور کلی حاوی افزودنی‌های مختلفی مانند رنگ‌ها، آنتی اکسیدان‌ها، مواد نگهدارنده و طعم‌دهنده هستند. غذا‌های فوق‌فرآوری شده فقط شامل تنقلات بسته‌بندی شده یا نوشیدنی‌های شیرین نمی‌شود، بلکه در ظاهر محصولات «بی ضرر» مانند نان‌های بسته‌بندی شده، ماست میوه، برخی غلات صبحانه و جایگزین‌های گوشت می‌شوند. مصرف زیاد غذا‌های فوق فرآوری شده با تسریع قابل توجهی در پیری بیولوژیکی شرکت‌کنندگان در این مطالعه مرتبط است و افراد از نظر بیولوژیکی، مسن‌تر از سن تقویمی واقعی خود هستند.

 سن بیولوژیکی در واقع یک «ساعت درونی» بدن ما است که می‌تواند سریع‌تر یا کندتر از سال‌های مشخص‌شده در تقویم تیک بزند و وضعیت واقعی سلامت فرد را منعکس کند.

این غذا‌ها علاوه بر اینکه از نظر تغذیه‌ای ناکافی هستند، سرشار از قند، نمک و چربی‌های اشباع یا ترانس هستند، تحت پردازش صنعتی شدید قرار می‌گیرند که در واقع ماتریکس غذایی آنها را تغییر می‌دهد و در نتیجه فیبر را از دست می‌دهند. این موضوع می‌تواند پیامد‌های مهمی برای یک سری از عملکرد‌های فیزیولوژیکی مانند متابولیسم گلوکز، و ترکیب و عملکرد میکروبیوتای روده داشته باشد. همچنین، این محصولات اغلب در بسته‌بندی‌های پلاستیکی پیچیده می‌شوند و در نتیجه تبدیل به مواد سمی برای بدن می‌شوند.

این نتایج انجمن‌های بین المللی تغذیه را ترغیب می‌کند تا توصیه‌های رژیم غذایی فعلی را مورد ارزیابی مجدد قرار دهند. این توصیه‌ها باید شامل هشدار‌هایی در مورد محدود کردن مصرف برخی از غذا‌های فوق فرآوری‌شده در رژیم غذایی روزانه باشد.

منبع: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت


12192411
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نوشت: امروز در اردبیل سرعت دانلود ۱۶۴۰ مگابیتی روی نسل ۵ (۵G) ثبت شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر ستاد ملی جمعیت گفت: گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال بیشترین تمایل و گروه سنی ۴۵ تا ۴۹ سال کمترین تمایل را به فرزندآوری دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ویروس HPV در سال‌های اخیر شایع بوده و می‌تواند سلامت مبتلایان را به خطر اندازد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور گفت: از این ترم، ورود دانشجویان به جلسات امتحان، پس از توزیع برگه‌های آزمون امکان پذیر نیست و در ورودی حوزه‌های امتحانی رأس ساعت بسته خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو از نهایی شدن ضوابط فروش اینترنتی دارو خبر داد و گفت: فعالیت پلتفرم‌ها در این حوزه صرفاً در چارچوب مقررات و با نظارت دقیق سازمان غذا و دارو مجاز خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرط سنی در دفترچه راهنمای ثبت نام در سومین آزمون صلاحیت حرفه‌ای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره از سوی سازمان سنجش آموزش کشور اصلاح شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اعلام کرد: بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در حوزه هوش مصنوعی سرمایه گذاری شده است و به زودی این عدد افزایش نیز خواهد یافت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در خصوص پخش برنامه‌ای با عنوان «الو امتحان» از شبکه‌های شاد و آموزش سیما اطلاعیه‌ای صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزرای بهداشت ایران و اندونزی در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو بر گسترش همکاری‌های ۲ کشور درحوزه‌های مختلف سلامت تاکید کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت کشور و هیئت همراه، در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو با دبیر کل سازمان جهانی بهداشت دیدار و گفت‌و‌گو کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است