علمی فناوری 12:42 - 20 شهریور 1403
وزیر آموزش و پرورش گفت: بیشتر دانش آموزان نخبه و تیزهوش در سراسر کشور تحت پوشش مدارس سمپاد قرار دارند.

بیش از ۷۵ درصد دانش آموزان قبول شده مدارس سمپاد برای مناطق کمتر برخوردار و محروم هستند

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش امروز در آئین پایانی ششمین جشنواره ملی فردوسی با بیان این که امروزه با بحران هویت درگیر هستیم؛ گفت: زبان بزرگترین موئلفه هویتی یک ملت است، جایگاه زبان و ادبیات فارسی در مجموعه تعلیم و تربیت بنیان همه کتاب‌های درسی است. دانش آموزانی ‌که در ادبیات فارسی ضعف دارند، در همه دروس دچار ضعف می‌شوند.

وی با بیان این که پس از زبان فارسی مهم‌ترین موئلفه هویت آثار اثرگذار مرتبط با هویت است؛ افزود: در ایران هیچ شخصیتی به اندازه فردوسی و هیچ کتابی به اندازه شاهنامه نتوانسته در سرنوشت هویت ایران و غرور و افتخار و ارزش‌های باوری و سنن ما نقش آفرین باشد.

او ادامه داد: هر نوع سخن حکیمانه و ارزش‌های فرهنگی و دینی در شاهنامه پیدا می‌شود، شنیدن و خواندن اشعار لذت بخش و آرامش بخش است و از محتوای این اشعار می‌توان لذت برد.

وی ادامه داد: سال آینده این جشنواره باید در سطح وسیع‌تری برگزار شود و در این خصوص مشکل منابع مالی را هم نداریم.

او افزود: از همه ابزارهای فرهنگی و هنری باید استفاده کنیم تا این گنجینه ارزشمند به همه مدارس برسد، باید در معاونت پرورشی یک بسته هویتی مبتنی بر ادبیات فارسی و ارزش‌های خود طراحی کنیم.

وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: امروز دانش آموزان ما با این ارزش‌ها بیگانه هستم و وظیفه ما است که جامعه را نسبت به این گنجینه آگاه کنیم. ما باید یک بسته هویتی مبتنی بر زبان و ادب فارسی و مشاهیر تمدنی ایران تنظیم کنیم .

وی گفت: در سال آینده جشنواره ملی فردوسی را در این وسعت قبول نمی کنم  و باید این وسعت را افزایش دهید و نگران منابع مالی آن نباشید.

وی با اشاره به فعالیت موثر مدارس سمپاد افزود: همه دانش آموزان نخبه و تیزهوش در سراسر کشور تحت پوشش این مدارس قرار دارند، بیش از ۷۵ درصد دانش آموزان قبول شده مدارس سمپاد برای مناطق کمتر برخوردار و محروم هستند.

الهام یاوری، رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان‌ در ادامه این مراسم گفت: در انسان ها لایه های متفاوت وجودی دارد که یکی از این لایه ها لایه مربوط با نیازهای مالی و دنیوی است که همان غریزه ما است، یک لایه دیگر ما هم به نیاز های فرازمینی است که باید در برابر این نیازها  پاسخگو باشیم.

وی ادامه داد: حوزه هنر را می توان به این صورت  به هنرهای دنیوی و معنوی تقسیم کرد. ادبیات یکی  از واقعی ترین هنر ها است که در این ادبیات فارسی سبک زندگی و نیاز های فرازمینی را به ما آموزش داده است.

وی ادامه داد: کنار همه این موارد هدفسازمان استعدادهای درخشان پرورش دانش آموزان اثرگذار در عرصه های مختلف است، یکی از مهم ترین کلید ها ارتباط با انسان ها است و در ارتباط انسان ها هنر و ادبیات و هنر موثر است و با استفاده این ابزار ها می توانیم شناخت انسان ها در حوزه جهان را بشناسید.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: ارتباط با گنجینه های فارسی را یکی از ارکان های تربیت می دانیم و افتخار می کنیم که  شما دانش آموزان ادبیات فارسی می خوانید و می‌شناسید.

ارسال ۱۲۸۴۶ اثر توسط فرهنگیان و دانش‌آموزان به ششمین جشنواره ملی فردوسی 

فرهاد فتحی‌نژاد، معاون سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در ادامه این مراسم گفت: طراحی جشنواره ملی فردوسی در راستای شعار چشم اندازی هر نیاز کشور یک سمپادی آماده اثرگذاری و منطبق بر مدل تربیتی جدید سمپاد صورت گرفت. 

وی ادامه داد: این جشنواره از سال ۱۳۹۷ با همکاری فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اداره کل آموزش و پرورش استان‌های خوزستان و خراسان رضوی در بین دو گروه دانش آموزان دوره اول و دوم متوسطه و کارکنان آموزشی و اجرایی شاغل در مدارس استعدادهای درخشان آغاز شده است.

فتحی‌نژاد به محورهای ششمین جشنواره فروشی اشاره کرد و گفت: محورهای ششمین دوره جشنواره در زمینه فردوسی و شاهنامه الف) محور زبان فارسی: واژه‌گزینی و جایگاه زبان فارسی در مقام زبان علم و اثر پژوهشی در زمینه فردوسی و شاهنامه و ب) محور ادبیات فارسی: دانش آموزان و فرهنگیان با موضوعات: فرهنگ نیایش، پاسداشت مدافعان کشور در حوزه‌های گوناگون، خردورزی، میهن‌دوستی، هویت و پهلوانی، خردورزش و در قالب‌های مثنوی، چهارپاره، غزل، رباعی، نیمایی، سپید، داستان کوتاه، نثر ادبی، نثر، داستانک و شاهنامه خوانی دانش‌آموزان اشاره کرد. 

وی گفت: امسال در ششمین جشنواره بخش ویژه گلستان خوانی هم اضافه شد.

معاون سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با بیان این که   ۱۲ هزار و ۸۴۶ اثر به ششمین جشنواره ملی فردوسی ارسال شده است؛ گفت: از این تعداد ۳۰۰ اثر در بخش فرهنگیان و ۱۲هزار و ۵۴۶ مربوط به بخش دانش‌آموزی بوده است. 


12091324
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه سریع‌تر به همراه پشتیبانی از اپل اینتلیجنس مهم‌ترین ویژگی‌های آیپد مینی جدید هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» از آبان ماه امسال دانش آموزان علاقه مند می‌توانند نسبت به تعیین سطح با شرکت در مصاحبه علمی به عضویت مرکز رباتیک دانش آموزی دانشگاه تهران درآیند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش گفت: تصحیح بالغ بر ۲۵ میلیون پاسخ برگ در آزمون خرداد توسط همکاران انجام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان ارتباط بین زمان خواب و تنوع میکروبیوتای روده که در سلامت روده و عملکرد شناختی کودکان نقش دارد را کشف کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» توکلی با اشاره به اینکه پیوست پدافندی باید در تمامی برنامه‌ها لحاظ شود، گفت: این پیوست به معنای توجه به نکات سند پدافند غیرعامل کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» توکلی با اشاره به اینکه پیوست پدافندی باید در تمامی برنامه‌ها لحاظ شود، گفت: این پیوست به معنای توجه به نکات سند پدافند غیرعامل کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اداره کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران اعلام کرد: رعایت حقوق کامل دانش‌آموزان عزیز، اولیای گرامی و فرهنگیان محترم محور تمامی فعالیت‌ها، برنامه‌ها و اقدامات است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: دانش‌آموزان امروزی به واسطه فضای مجازی با انواع الگو‌های اعتیاد مواجه می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: در کشور حدود  ٢ هزار و ٣٠٠ دانش آموز نابینای مطلق در حال تحصیل هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌مناسبت فرارسیدن روز جهانی عصای سفید، وزیر‌ آموزش و پرورش ‌در جمع دانش‌آموزان در مجتمع آموزشی نابینایان نرجس حضور یافت.‌

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است