علمی فناوری 22:01 - 28 اردیبهشت 1404
محققان دلیل از دست رفتن «میل به زندگی» در بیماران اسکیزوفرنی را شناسایی کردند.

دلیل از دست رفتن«میل به زندگی» در بیماران اسکیزوفرنی شناسایی شد!

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - محققان دانشگاه اموری، ارتباط بیولوژیکی بین التهاب و فقدان انگیزه در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی را یافته‌ و امید جدیدی را برای درمان علائمی که مدت‌هاست در برابر درمان‌های موجود مقاوم بوده‌اند، ارائه کرده اند.

این مطالعه که در مجله Neuropsychopharmacology منتشر شده است، نشان داد که افزایش سطح پروتئین واکنشی C، یک نشانگر زیستی التهاب در خون که توسط کبد تولید می‌شود، با کاهش فعالیت در مدارهای مغزی مرتبط با پاداش و انگیزه مرتبط است.

این تغییرات مغزی، به نوبه خود، با علائم منفی خاص اسکیزوفرنی مرتبط با فقدان انگیزه، مانند مشکل در یافتن کار، روابط یا ادامه تحصیل، مرتبط بوده‌اند. التهاب با سایر علائم اسکیزوفرنی مانند توهم، هذیان یا افسردگی مرتبط نبود.

این یافته‌ها مهم هستند زیرا داروهای ضد روان‌پریشی فعلی به این کمبودهای انگیزشی رسیدگی نمی‌کنند و در برخی موارد ممکن است آنها را بدتر کنند. این علائم همچنین با پیامدهای عملکردی ضعیف در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی ارتباط نزدیکی دارند.

محققان بر روی یک مدار کلیدی مغز شامل جسم مخطط شکمی و قشر پیش‌پیشانی شکمی-میانی تمرکز کردند، مناطقی که در مطالعات قبلی در مورد افسردگی نشان داده شده است که به التهاب حساس هستند.

دیوید گلداسمیت، دانشیار گروه روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشکده پزشکی دانشگاه اموری، می‌گوید: «این اولین مطالعه در مورد اسکیزوفرنی است که التهاب را به تغییرات مغزی در مدارهای پاداش و علائم انگیزشی خاص مرتبط می‌کند. با شناسایی مکانیسم بیولوژیکی زیربنایی این علائم، ما به توسعه درمان‌های هدفمندی که ممکن است تسکین واقعی برای بیماران فراهم کنند، نزدیک‌تر شده‌ایم».

این مطالعه می گوید درمان‌های ضدالتهابی فقط ممکن است برای گروه خاصی از بیماران مفید باشند: افرادی که نشانگرهای التهابی بالایی دارند و با چالش‌های انگیزشی قابل توجهی مواجه هستند.

این کار به پایه گذاری یک آزمایش دارویی تجربی در دانشگاه اموری کمک کرد که داروی ضد التهابی اینفلیکسیماب، که معمولاً برای درمان آرتریت روماتوئید و بیماری التهابی روده استفاده می‌شود، را در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی که از التهاب بالا و انگیزه پایین رنج می‌برند، آزمایش می‌کند.

این اولین مطالعه روی اینفلیکسیماب در این جمعیت بیمار است که برای بررسی این موضوع طراحی شده است که آیا اثر التهاب بر این مدار مغزی و این علائم می‌تواند علت و معلولی باشد یا خیر.

گلداسمیت نتیجه می‌گیرد: «نیاز مبرمی به تدوین استراتژی‌های جدید برای درمان علائم منفی اسکیزوفرنی وجود دارد، که همچنان یکی از بزرگترین نیازهای برآورده نشده در این زمینه است. ما امیدواریم که این مسیر تحقیقاتی این وضعیت را تغییر دهد. اگر قرار است از بهبودی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی حمایت کنیم، باید بتوانیم این علائم را درمان کنیم.»

منبع: مدیکال اکسپرس


12190916
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران از به تاخیر افتادن برگزاری آزمون ورودی پایه دهم دبیرستان ماندگار البرز خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه علامه طباطبائی اعلام کرد: از آنجا که امتحانات به تعویق افتاده است، دانشجویان مقیم در خوابگاه‌های این دانشگاه تا روز چهارشنبه فرصت دارند خوابگاه‌ها را تخلیه کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت در ابلاغیه‌ای به معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بر حفظ آمادگی کامل بیمارستان‌ها در پاسخ به حوادث اخیر تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص استفاده از مدارس به عنوان «پناهگاه» توضیحاتی ارائه کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام و انتخاب رشته پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی در مقطع کارشناسی ناپیوسته مهرماه ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم اعلام کرد: دانشگاه‌ها ملزم هستند نسبت به اسکان استادان و کارکنانی که منازل آنان غیر قابل سکونت شده است، اقدام کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان انتقال خون با بیان این‌که میزان ذخایر خون کشور در حال حاضر ۹ روز و در شرایط مناسب است، از تامین و توزیع خون مورد نیاز مراکز درمانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به این باور که مصرف زیاد آب منجر به برهم خوردن رژیم لاغری می‌شود، عنوان کرد که عکس این موضوع صادق است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام در آزمون استخدامی آموزش و پرورش که از ۱۸ خرداد ماه آغاز شده بود، امروز (۲۶ خرداد) به پایان می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم تنفسی خاورمیانه با نام اختصاری MERS یک بیماری ویروسی تنفسی است که عامل ایجاد آن ویروس کرونا مرس با نام علمی MERS-CoV است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است