اقتصادی 11:48 - 05 بهمن 1403
دبیرکل فدراسیون صنعت آب گفت: سرانه آب به کمتر از 500 متر مکعب در سال کاهش یافته است، در حالی که این رقم قبلاً 1500 متر مکعب بوده است.

سرانه آب ایرانی‌ها یک سوم شد

به گزارش خبرگزراری تسنیم،  نشست تخصصی "صنعت آب و راهکار‌های پرداخت مطالبات" در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب به میزبانی سخنگوی صنعت آب برگزار شد.

در ابتدای این نشست، شریعت دبیرکل فدراسیون صنعت آب با بیان اینکه علی‌رغم مشکلات و سیاست‌های نادرست گذشته، صنعت آب ایران پتانسیل بالایی دارد و می‌تواند در سطح بین‌المللی مطرح شود، به ناترازی در منابع آبی کشور اشاره کرد و گفت: سرانه آب به کمتر از 500 متر مکعب در سال کاهش یافته است، در حالی که این رقم قبلاً 1500 متر مکعب بوده است.

دبیرکل فدراسیون صنعت آب بر لزوم بازآفرینی سیاست‌های آبی تأکید کرد و بیان داشت: اهمیت همکاری بخش خصوصی در حل مشکلات قابل توجه است.

وی به چالش‌های موجود برای بخش خصوصی و نیاز به اعتماد و حمایت دولت از این بخش اشاره کرد و اظهار داشت: با ایجاد یک بازار آب و تعیین قیمت مناسب، می‌توان به بهبود وضعیت آب کشور کمک کرد.

شریعت در ادامه سخنان خود به بررسی وضعیت فعلی بخش آب و فاضلاب کشور و چالش‌های موجود در این حوزه پرداخت و گفت: مطالعات نشان می‌دهد که نیاز‌های مالی در بخش آب به 30 همت، فاضلاب به 17 همت و مطالبات آب‌شیرین‌کن‌ها به 9 هزار میلیارد تومان می‌رسد. همچنین، بدهی دولت بابت خرید تضمینی آب‌شیرین‌کن‌ها 140 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

وی با اشاره به مشکلات مالی و ناتوانی دولت در پرداخت بدهی‌ها افزود: با روند کنونی، تکمیل 550 پروژه فعال در این حوزه 30 سال زمان خواهد برد.

شریعت به اهمیت نقش بخش خصوصی در این حوزه تأکید کرد و بیان داشت: بخش خصوصی باید به‌عنوان واسطه‌ای میان دولت و مردم عمل کند. افزایش قیمت آب به‌صورت پلکانی می‌تواند به صرفه‌جویی و مدیریت بهتر منابع منجر شود؛ الگویی که در بسیاری از کشور‌ها موفقیت‌آمیز بوده است.

دبیرکل فدراسیون صنعت آب همچنین به چالش‌های اجتماعی، سیاسی و امنیتی مرتبط با آب اشاره کرد و گفت: مسئله آب دیگر تنها محدود به اختلافات بین کشور‌ها نیست، بلکه به درون استان‌ها و شهر‌ها نیز کشیده شده است و این موضوع نیازمند مدیریت جدی است.

شریعت در ادامه به مشکلات کشاورزان به دلیل کمبود آب پرداخت و اظهار داشت: کشاورزان به دلیل این بحران در حال نابودی هستند و نیاز است که سرمایه‌گذاری بیشتری در بخش آب و فاضلاب انجام شود. ایجاد تضامین برای سرمایه‌گذاران نیز باید در اولویت قرار گیرد.

وی بر ضرورت همکاری و هم‌اندیشی میان بخش‌های مختلف تأکید کرد و بیان داشت: حکمرانی آب باید به‌صورت جدی تقویت شود تا بتوان چالش‌های این حوزه را به‌طور مؤثر مدیریت کرد.

شریعت به مشکلات موجود در سیستم صرفه‌جویی آب و گواهی‌های مربوط به آن اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاران گواهی‌هایی دریافت می‌کنند که در بورس به آنها ضریب تعلق می‌گیرد. این ضریب‌ها می‌تواند بر تصمیم‌گیری صنعتگران تأثیر بگذارد و آنها را به سمت مناطق با دسترسی بهتر به آب هدایت کند.

وی در پایان از نیاز به همکاری با کارشناسان و خبرگان برای پیشبرد این اهداف سخن گفت و به چالش‌های موجود در شکل‌گیری بازار آب و قیمت‌گذاری آن اشاره و تأکید کرد: این فرآیند ممکن است در ابتدا دستاورد‌های کمی داشته باشد، اما هدف نهایی ایجاد یک میراث برای نسل‌های آینده است.

انتهای پیام/


12145458
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر گفته مسئولان، در مجموع با ورود هر ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی به مدار تولید سالانه از مصرف بیش از ۴۴ هزار متر مکعب از مصرف آب و افزون بر ۵۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی جلوگیری می‌شود و همچنین باعث پیشگیری از انتشار ۱۳۸ هزار تن گاز CO ۲ د...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با وجود اینکه مصوبه سه نرخی شدن بنزین قرار هست از نیمه دوم آذرماه ماه اجرایی شود، اما ابهاماتی در این زمینه وجود داشت که با پیگیری‌های صورت گرفته تکلیف خودرو‌های نوشماره و تعویض پلاک مشخص شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای تهران اعلام کرد: بارش‌های پاییزی استان تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۹۶ درصد کاهش یافته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت:عدم رعایت عدالت درباره خودرو‌های نو شماری داخلی در طرح سه نرخی شدن بنزین مطرح شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت:عدم رعایت عدالت درباره خودرو‌های نو شماره داخلی در طرح سه نرخی شدن بنزین مطرح شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در ۷ ماهه امسال درآمد‌های مالیاتی ۵.۵ برابر درآمد‌های نفتی بوده‌است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با پیش‌بینی کاهش فراگیر دما در نقاط مختلف کشور در اواخر هفته جاری، خواستار آماده‌باش کامل مدیران عامل شرکت‌های گاز استانی در این ارتباط شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:از فردا چهارشنبه شاهد کاهش دمای هوا در شهر‌های شمالی خواهیم بود و پایان هفته هم جوی آرام در بسیاری از مناطق کشور پیش بینی می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» راه‌های توسعه همکاری‌های دوجانبه و تقویت روابط اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان ایران و ارمنستان بررسی شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست معاونت تحول هوشمند نظام مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت:بر اساس قانون بودجه امسال صورت‌حساب کاغذی مؤدیان از ابتدای دی ماه دیگر اعتبار مالیاتی ندارد. 

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است