بین‌الملل 18:36 - 12 خرداد 1404
وزارت امور خارجه اوکراین گفت که ولودیمیر زلنسکی، مایل است بدون تأخیر با ولادیمیر پوتین دیدار کند، اگر مسکو نیز آماده باشد.

زلنسکی در لحظه‌ای که پوتین اعلام آمادگی کند، برای مذاکره آماده است

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - هئورهی تیخی، سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین، روز دوشنبه گفت که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، مایل است بدون تأخیر با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، دیدار کند، اگر مسکو نیز آماده باشد.

تیخی گفت: «رئیس جمهور ما آماده دیدار فردا است.» و افزود: «اگر پوتین بگوید، 'من آماده دیدار فردا هستم'، رئیس جمهور زلنسکی فردا با او دیدار خواهد کرد.» او تأکید کرد که اوکراین هیچ مخالفتی با مذاکرات مستقیم ندارد، اما اصرار داشت که موانع از طرف روسیه است.

او با تأکید بر موضع کی‌یف مبنی بر اینکه مسکو همچنان از مذاکرات معنادار اجتناب می‌کند، به خبرنگاران گفت: «شما باید بپرسید موانع چه هستند.» زلنسکی بار‌ها آمادگی خود را برای تعامل دیپلماتیک ابراز کرده است، اگرچه تلاش‌های گذشته در بحبوحه اقدامات نظامی مداوم روسیه در اوکراین متوقف شده است.

وزیر امور خارجه اوکراین: سند روسیه را بررسی خواهد کرد

هئورهی تیخی، پس از مذاکرات مستقیم بین مسکو و کی یف در روز دوشنبه تأکید کرد که دولت او باید قبل از ورود به جزئیات بیشتر، پیشنهاد صلح روسیه را تجزیه و تحلیل کند.

تیخی به خبرنگاران گفت: «ما باید سند روسیه را بررسی کنیم و سپس آماده خواهیم بود تا در مورد روند بعدی توضیح دهیم.« وی تأکید کرد که کرملین هنوز پیشنهاد اوکراین برای آتش‌بس بدون قید و شرط را رد می‌کند. این سخنگو آتش‌بس را «اساس هرگونه دیپلماسی» خواند، اما اذعان کرد که مذاکرات بیشتر باید در جهت ایجاد جلسه‌ای بین روسای جمهور دو کشور باشد.

او نتیجه گرفت که «[ولادیمیر]پوتین، رئیس جمهور روسیه، باید در اتاق مذاکرات صلح حضور داشته باشد»، اما نسبت به هرگونه «تلاش برای قرار دادن روسیه و اوکراین در جایگاه برابر» هشدار داد.

زلنسکی خواستار تحریم در سطح گروه هفت شد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز دوشنبه خواستار تحریم روسیه در سطح گروه هفت، از جمله ایالات متحده و هر شرکت‌کننده دیگری که مایل به شرکت در این نشست باشد، شد. او از متحدان خواست که تحریم‌های ثانویه، تعرفه‌ها و سقف قیمت‌ها را نیز در نظر بگیرند. او در اجلاس کشور‌های B۹ و کشور‌های شمال اروپا در ویلنیوس گفت: «[ولادیمیر]پوتین نباید چیزی دریافت کند که تجاوز او را توجیه کند. هر پاداشی فقط به او نشان می‌دهد که جنگ نتیجه می‌دهد.»

زلنسکی افزود که «عملیات تار عنکبوت» اوکراین که گفته می‌شود روز یکشنبه بیش از ۴۰ جت بمب‌افکن روسی را هدف قرار داده است، ارتش روسیه را «به طور جدی تضعیف» کرده و اهمیت «پیشتاز ماندن» در توسعه فناوری را نشان می‌دهد. او گفت که او و دیگر رهبران اروپایی در مورد سرمایه‌گذاری‌های جدید در تولید سلاح اوکراین، به ویژه پهپادها، توافق کرده‌اند. زلنسکی توضیح داد: «اوکراین می‌تواند تولید بسیار بیشتری داشته باشد و ما سرمایه‌گذاری‌های شرکا را راهی برای اولویت دادن به این شرکا برای دسترسی مجدد به زرادخانه‌هایشان پس از جنگ می‌دانیم.»

عمروف، وزیر دفاع اوکراین: طرفین توافق کردند که تعداد بیشتری از اسرای جنگی را مبادله کنند

رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین، روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی پس از مذاکرات بین این کشور و روسیه در استانبول خاطرنشان کرد که اوکراین و روسیه بر سر مبادله «همه در برابر همه» زندانیان در دو دسته توافق کرده‌اند: جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله و اسرای جنگی به شدت مجروح.

عمروف گفت: «ما موافق مبادله سربازان جوان و زندانیان بیمار هستیم. ما همچنین اسرای جنگی روسی را آزاد خواهیم کرد.»

علاوه بر این، هر دو طرف توافق کردند که اجساد ۶۰۰۰ سرباز کشته شده را مبادله کنند. عمروف اظهار داشت که روسیه یک هفته برای بررسی پیشنهاد آتش بس درخواست کرده است. او تأکید کرد که رفتار روسیه با «آمادگی صلح» اعلام شده آنها در تضاد است.

منبع: تاس


12196630
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اف‌بی‌آی مدعی شد یک تبعه چین را به اتهام قاچاق یک عامل بیماری‌زای بیولوژیکی به آمریکا بازداشت کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع محلی اعلام کردند که یک جوان ۲۰ ساله، به اتهام اقدام به قتل در تیراندازی در کارولینای شمالی آمریکا که یک کشته و ۱۱ زخمی بر جای گذاشت، دستگیر شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نشست علمی «امام خمینی و امت واحده» با حضور علما و فعالان فرهنگی مهاجر افغانستانی در مشهد برگزار شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مهاتیر محمد، نخست وزیر سابق مالزی در یادداشتی از سیاست دو گانه غرب در قبال تسلیحات هسته ای اسرائیل و برنامه اتمی ایران انتقاد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت دفاع انگلیس از سرمایه‌گذاری ۳۵۰ میلیون پوندی برای تامین ۱۰۰ هزار پهپاد و ۱۴۰ هزار قطعه مهمات برای اوکراین تا پایان ۲۰۲۵ خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا مذاکره با همتای چینی خود را بسیار سخت قلمداد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد بدهی آمریکا به سازمان ملل از ۳ میلیارد دلار فراتر رفته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نفت برنت و تگزاس اینترمدیت امروز با ۰.۱ درصد کاهش به ۶۵.۵۸ و ۶۳.۳۲ دلار رسید، زیرا تصمیم اوپک پلاس و نگرانی‌های اقتصادی قیمت‌ها را کاهش می‌دهد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس طالبان خواستار توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آتش‌سوزی‌های ساسکاچوان کانادا تاکنون ۴۰۰ خانه را تخریب و ۹۰۰۰ نفر را آواره کرده است، دولت ایالتی نیز مجبور به اعلام وضعیت اضطراری شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است