بین‌الملل 17:45 - 08 اردیبهشت 1404
این درگیری‌ها در پی تشدید عملیات نظامی هند برای یافتن شبه‌نظامیان پس از حمله مرگبار هفته گذشته به گردشگران در کشمیر رخ داده است. 

تبادل آتش سلاح‌های سبک بین هند و پاکستان/ چین خواستار خویشتنداری شد

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - مقامات هندی روز دوشنبه اعلام کردند که برای چهارمین روز متوالی به آتش‌باری سلاح‌های سبک «تحریک‌نشده» پاکستان در مرز دو کشور پاسخ داده‌اند. این درگیری‌ها در پی تشدید عملیات نظامی هند برای یافتن شبه‌نظامیان پس از حمله مرگبار هفته گذشته به گردشگران در کشمیر رخ داده است. 

پس از حمله ۲۲ آوریل که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر شد، هند دو نفر از سه مهاجم مظنون را پاکستانی معرفی کرده، در حالی که اسلام‌آباد هرگونه دخالت را رد و خواستار تحقیق بی‌طرفانه شده است. 

شاهدان و مقامات امنیتی گزارش داده‌اند که مهاجمان در منطقه پیاده‌روی پهلگام، مردان را جدا کرده، نام آنها را پرسیده و هندو‌ها را از نزدیک هدف قرار دادند. 

چین از هند و پاکستان خواست تا خویشتن‌داری کنند و از هر اقدامی که به کاهش تنش‌ها کمک می‌کند استقبال کرد. 

دو کشور هسته‌ای اقدامات تلافی‌جویانه متعددی علیه یکدیگر انجام داده‌اند، از جمله تعلیق موقت «معاهده آب‌های سند» توسط هند و بستن حریم هوایی به خطوط هوایی هندی توسط پاکستان. 

ارتش هند ادعا کرد که نیمه‌شب گذشته به آتش‌باری تحریک‌نشده از چندین پایگاه پاکستانی در مرز ۷۴۰ کیلومتری کشمیر پاسخ داده است. هیچ گزارشی از تلفات ارائه نشد. 

از سوی دیگر، ارتش پاکستان اعلام کرد که در سه روز گذشته ۷۱ شبه‌نظامی اسلام‌گرا را که قصد ورود از مرز افغانستان را داشتند، کشته است. 

نیرو‌های امنیتی هند حدود ۵۰۰ نفر را برای بازجویی بازداشت و نزدیک به ۱۰۰۰ خانه و منطقه جنگلی را در کشمیر تحت کنترل هند تفتیش کرده‌اند. مقامات محلی گزارش دادند که حداقل ۹ خانه تاکنون تخریب شده است. 

عمر عبدالله، وزیر ارشد جامو و کشمیر، در مجلس گفت: «برای اولین بار در ۲۶ سال گذشته می‌بینیم که مردم به این شکل اعتراض می‌کنند... و می‌گویند با این حمله همراه نیستند.» 

جبهه مقاومت کشمیر (TRF) در پستی در توییتر هرگونه مشارکت در حمله اخیر را رد کرد و ادعا کرد که حساب آنها قبلاً هک شده بود. 

روستاییان در کشمیر تحت کنترل پاکستان گفتند که به تبادل آتش عادت دارند. یک گردشگر پاکستانی گفت: «مردم کشمیر با وجود تنش‌ها، خونگرم و مهمان‌نواز هستند.» 

کشمیر منطقه‌ای مورد مناقشه بین هند و پاکستان است که دو جنگ بزرگ بر سر آن رخ داده است. این حمله مرگبارترین رویداد از این دست در هند طی نزدیک به دو دهه اخیر محسوب می‌شود. 

منبع: رویترز


12184488
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مشاور ریاست‌جمهوری اوکراین اعلام کرد که مذاکرات طولانی با مقامات آمریکایی فعلا متوقف شده و قرار است صبح فردا ادامه یابد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روسیه می‌گوید پدافند هوایی آن در شب گذشته و بامداد یکشنبه بیش از ۲۰۰ پهپاد اوکراینی را رهگیری و سرنگون کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پس از حمله روز گذشته به نظامیان آمریکایی و سوری در مرکز سوریه، دمشق پنج مظنون که احتمالا با این حادثه مرتبط هستند را بازداشت کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» حماس اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در حمله روز گذشته به غزه که سبب به شهادت رسیدن یک فرمانده برجسته این جنبش شد، از خط قرمز مهمی عبور کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دولت استرالیا را در حادثه تیراندازی امروز سیدنی در جشن یهودیان مقصر دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» خلیل الحیه، مذاکره‌کننده ارشد حماس، شهادت فرمانده برجسته فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی در شهر غزه را نقض جدی توافق آتش‌بس خواند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» زلنسکی وارد برلین شد تا با صدراعظم آلمان و جمعی از سران اروپایی و ناتو درباره وضعیت مذاکرات صلح اوکراین گفت‌و‌گو کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه آمریکا تیراندازی دسته‌جمعی در سیدنی که تا کنون ۱۲ کشته بر جای گذاشته، محکوم کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» زلنسکی می‌گوید اگر آمریکا و اروپا تضمین‌های امنیتی مناسبی ارائه دهند، اوکراین حاضر است از پیگیری عضویت در ناتو صرف نظر کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کرملین می‌گوید روسیه در روند صلح اوکراین اروپا را متمایل به ادامه جنگ می‌داند و توجهی به کشور‌های این اتحادیه ندارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است