بین‌الملل 15:53 - 02 تیر 1401
پس از استعفای نمایندگان جریان صدر در عراق، نمایندگان جایگزین آن‌ها مشخص شدند و امروز سوگند یاد کردند.

قانونگذاران جدید پارلمان عراق، جایگزین اعضای مستعفی جریان صدر شدند+ویدئو

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نمایندگان جایگزین اعضای مستعفی جریان صدر در پارلمان عراق، بعدازظهر امروز (پنجشنبه) سوگند یاد کردند.

خبرگزاری رسمی عراق (واع) در این خصوص نوشت که روابط عمومی پارلمان عراق اعلام کرده که نمایندگان جدید در صحن پارلمان سوگند یاد کرده‌اند.

خبرنگار شبکه «العهد» نیز همزمان گزارش داد که در این جلسه، ۲۰۲ نماینده حضور پیدا کرده‌اند. طبق گزارش رسانه‌های عراقی قرار بوده ۷۳ نفر جایگزین در این جلسه حضور پیدا کنند؛ اما ۹ نفر از آن‌ها در جلسه مشارکت نکرده‌اند.

 

 

این نخستین جلسه مجلس عراق است که به صورت فوق العاده و بعد از استعفای ۷۳ نماینده جریان صدر تشکیل می‌شود. درخواست برگزاری این نشست فوق العاده از سوی ۵۰ نماینده عضو «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی» طرح شد تا بعد از گذشت دو هفته از تعطیلات قانونی پارلمان که تا نیمه ماه آینده ادامه خواهد داشت، این نشست برگزار شود.

«جاسم الموسوی» نماینده عضو ائتلاف دوله القانون در خصوص دستور کار نشست امروز پارلمان عراق گفت: «ریاست مجلس نمایندگان به طور رسمی محورهای جلسه اضطراری که امروز و مهمترین پرونده‌های مطرح را مشخص نکرده است؛ اما محور اصلی نشست فوق‌العاده امروز، ادای سوگند نمایندگان جدید پس از استعفای نمایندگان فراکسیون صدر و ادامه تشکیل دولت است.»

«سید مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر اخیرا در اظهاراتی خروج خود را از فرایند سیاسی عراق رسما اعلام کرد.

سید مقتدی الصدر، شامگاه چهارشنبه (بیست و پنجم خردادماه) اعلام کرده بود: «با سلام و درود به شما و پیش از خداحافظی با یکدیگر و تشکر بابت مواضع و وحدت شما، دوست دارم مسئله‌ای را به اطلاعتان برسانم؛ من تصمیم به خروج از فرایند سیاسی گرفته‌ام تا تحت هیچ شرایطی با فاسدان نه در دنیا و نه در آخرت همراه نباشم.»

 الصدر پیش از بیان این اظهارات از نمایندگان عضو فراکسیون خود در پارلمان خواسته بود که استعفای خود را بنویسند تا برای ارائه آن طی روزهای آینده به دستور وی، آماده باشند. وی در توضیح دلیل درخواست استعفای نمایندگان جریان صدر گفته بود: «من دغدغه قدرت و سیاست نداشتم و فقط خواستار رسوا کردن هر فاسد ظالمی بودم. اکثریت برای ماست نه دیگران؛ در دولت توافقی شرکت نخواهم کرد.»

رهبر جریان صدر همچنین ضمن اعلام اینکه بن‌بست تشکیل دولت در عراق «ساختگی» است، افزود، نمایندگان فراکسیون صدر آماده استعفاء هستند.

چند روز بعد، خبرگزاری رسمی عراق خبر داد که  رئیس پارلمان عراق با استعفای نمایندگان جریان صدر موافقت کرده است. 

 جریان صدر در انتخابات عراق موفق شده بود با کسب ۷۳ کرسی از اصل ۳۲۹ کرسی پارلمانی در صدر قرار گیرد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم با ۳۷ کرسی و ائتلاف دولة القانون با ۳۳ کرسی، حزب دموکرات کردستان عراق با ۳۱ کرسی، ائتلاف کردستان و ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

انتهای پیام/


11602812
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هر دوره انتخابات پارلمانی در عراق، به مثابه یک بازآرایی بنیادین در ساختار قدرت است. این انتخابات، سرنوشت تقریباً ۷۰ تا ۸۰ درصد از بدنه‌ی حاکمیت را برای چهار سال آینده رقم می‌زند
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کوبا اعلام کرد که با تشدید قدرت و نزدیک شدن طوفان ملیسا، بیش از ۷۳۵ هزار نفر از ساکنان مناطق پرخطر به مناطق امن تخلیه شده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کاظم غریب‌آبادی،معاون وزیر امور خارجه ایران، در سفر به هرات با نوراحمد اسلام‌جار، والی این ولایت، دیدار و بر توسعه همکاری‌ها، رفع مسائل مرزی و استفاده از ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی تأکید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» با شهادت محمد المنیراوی، روزنامه‌نگار فلسطینی که در بمباران النصیرات شهید شد، آمار کل شهدای خبرنگار در غزه به ۲۵۶ نفر افزایش یافت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امنیت داخلی رژیم اسرائیل، با انتشار بیانیه‌ای تند، آشکارا از عملکرد نخست‌وزیر در قبال نقض آتش‌بس و کشته شدن یک سرباز اسرائیلی انتقاد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» انتقال فناوری نظامی حساس به شرق آسیا، موازنه راهبردی و اعتماد غرب به شرکای منطقه‌ای را با چالش روبه‌رو کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که رئیس‌جمهور این کشور و رئیس‌جمهور آمریکا ۳۰ اکتبر در شهر بوسان کره‌جنوبی با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی نقض توافق آتش‌بس توسط اسرائیل و از سرگیری حملات هوایی به نوار غزه، منابع بهداشتی اعلام کردند که دست‌کم ۱۰۰ فلسطینی به شهادت رسیده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کمیسیون عالی انتخابات عراق در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان)، از آمادگی نهایی برای میزبانی از ۲۱ میلیون رای‌دهنده خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» غیبت مبهم مقتدی صدر در انتخابات عراق، فضای سیاسی آن را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است، اما این غیبت می‌تواند به نفع السودانی تمام شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است