بین‌الملل 13:22 - 28 بهمن 1403
چین با سرمایه‌گذاری در بنادر مختلف دنیا، به ویژه در آمریکای لاتین، آفریقا و اروپا، به دنبال تأمین مسیرهای تجاری امن و گسترش نفوذ خود است.

چین ارباب بنادر جهان شد!‌

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی‌تبار- چین از طریق شرکت‌های دولتی خود در ۱۲۹ بندر در کشورهای مختلف سرمایه‌گذاری کرده است. ۱۷ تا از این بنادر یا به‌طور کامل یا اکثراً در اختیار چین قرار دارند. این کشور در آمریکای لاتین و آفریقا به شدت وارد عرصه شده و در مناطقی مانند برزیل، پرو و همچنین ۶۱ بندر در آفریقا حضور فعال دارد. در اروپا، بنادر بلژیک و یونان تحت سلطه چین هستند.

چین هدف اصلی خود را تأمین مسیرهای تجاری امن برای صادرات کالاها و واردات منابع حیاتی قرار داده است. سرمایه‌گذاری‌ها عمدتاً در مناطقی انجام شده که دارای منابع معدنی کلیدی مانند لیتیوم و مس هستند، مانند شیلی، پرو، آرژانتین و بخش‌هایی از آفریقا.

این سیاست به چین اجازه می‌دهد که در کشورهای مختلف مناطق اقتصادی ویژه ایجاد کند که خود به معنای گسترش نفوذ سیاسی و اقتصادی این کشور است. بنادر تحت سرمایه‌گذاری چین می‌توانند برای اهداف نظامی هم مورد استفاده قرار گیرند. طبق گزارش‌ها، ۱۴ بندر از ۱۷ بندر تحت مالکیت اکثریتی چین قابلیت استفاده نظامی دارند. نگرانی واشنگتن این است که چین از این نفوذ برای اختلال در تجارت یا حتی ایجاد برتری نظامی در شرایط جنگی بهره ببرد.

در حالی که چین سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای انجام داده است، توانایی غرب برای رقابت در چنین مقیاسی محدود است. تهدید ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهایی که از بنادر تحت کنترل چین عبور می‌کنند، ممکن است برخلاف انتظار، منجر به کاهش نفوذ آمریکا در منطقه شود.

منبع: کانورسیشن


12156431
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک مقام ارشد امنیتی اسرائیل با اشاره به بازداشت چند جوان حریدی به اتهام جاسوسی برای ایران، مدعی شد که جمهوری اسلامی از طریق فضای مجازی به دنبال جذب نیرو است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تجمع نظامی آمریکا در منطقه، بیش از آنکه طرحی برای جنگ باشد، نشانه فقدان هدف در برابر سد دفاعی ایران است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه عبری اسرائیل هیوم به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که در دور سوم مذاکرات ژنو، ایران هیچ انعطافی در برابر درخواست آمریکا برای توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم نشان نداده است. این بن‌بست، آینده گفت‌و‌گو‌ها را با ابهام مواجه کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هم‌زمان با پایان دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو، حضور ناگهانی «لیندسی گراهام» سناتور تندرو و نزدیک به «دونالد ترامپ» در کاخ سفید، گمانه‌زنی‌ها درباره بررسی گزینه‌های نظامی علیه ایران را افزایش داده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» با تشدید تنش‌ها و احتمال حمله آمریکا به ایران، تحلیلگران نسبت به عواقب یک درگیری تمام‌عیار هشدار می‌دهند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گروه قدرتمند حزب الله عراق به نیرو‌های خود دستور داده است که برای سناریوی یک جنگ طولانی در صورت حمله آمریکا به ایران آماده شوند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه عربستان در تماس با همتای عمانی خود ضمن استقبال از روند مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو، ابراز امیدواری کرد که این گفت‌و‌گو‌ها به تقویت ثبات و امنیت پایدار در منطقه منجر شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سه منبع آگاه به رویترز گفتند ادعای دونالد ترامپ مبنی بر اینکه ایران به‌زودی موشکی خواهد ساخت که به ایالات متحده برسد، با ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا همخوانی ندارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پاکستان شب گذشته با بمباران مناطقی در کابل، قندهار و پکتیا، تنش‌ها با دولت طالبان را به سطحی تازه رساند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر انگلیس در میان گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال استفاده آمریکا از پایگاه دیه‌گو گارسیا برای حمله به ایران، تأکید کرد لندن بر حمایت از روند سیاسی میان واشنگتن و تهران متمرکز است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است