علمی فناوری 18:00 - 27 اردیبهشت 1404
یک مطالعه جدید سناریویی وحشتناک را در مورد توانایی خورشید در نابودی سیاره زمین کشف کرده است.

سناریویی وحشتناک در مورد توانایی خورشید در نابودی سیاره زمین

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - یک تیم علمی بین‌المللی شواهد خیره‌کننده‌ای را کشف کرده‌اند که نشان می‌دهد زمین ۱۴۳۰۰ سال پیش (۱۲۳۵۰ سال قبل از میلاد) مورد اصابت قدرتمندترین طوفان ذرات خورشیدی ثبت شده تاکنون قرار گرفته است.

این نتایج که در مجله Earth and Planetary Science Letters منتشر شده است، استاندارد جدیدی را برای بدترین سناریو برای رویداد‌های شدید خورشیدی تعیین می‌کند.

طوفان باستانی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته، بسیار بهتر از هر چیزی است که توسط ابزار‌های مدرن ثبت شده است و نشان می‌دهد که ۲۰ درصد قدرتمندتر از طوفان سال ۷۷۵ میلادی است که قبلاً قدرتمندترین طوفان تاریخ محسوب می‌شد.

برای درک عظمت این رویداد، کافی است بدانید که شدت آن ۵۰۰ برابر بیشتر از قدرتمندترین طوفان خورشیدی ثبت شده در عصر مدرن فضا در سال ۲۰۰۵ است.

دانشمندان با توسعه یک مدل ریاضی پیشرفته برای تجزیه و تحلیل داده‌های به‌دست‌آمده از حلقه‌های درختان، توانستند این رویداد کیهانی باستانی را کشف کنند. 

در طول طوفان‌های خورشیدی قدرتمند، سطح کربن رادیواکتیو (۱۴C) در جو افزایش می‌یابد، که دقیقاً در حلقه‌های رشد سالانه درختان حفظ می‌شود. محققان از این «سوابق طبیعی» برای تعیین قدمت و ارزیابی شدت طوفان خورشیدی که در پایان آخرین عصر یخبندان رخ داده است، استفاده کرده‌اند.

دکتر کسنیا گولوبنکو، ستاره‌شناس دانشگاه اولو در فنلاند و از نویسندگان این مطالعه، هشدار می‌دهد: «این کشف، درک ما از پتانسیل خورشید برای ایجاد رویداد‌های شدید را تغییر می‌دهد.» 

او افزود: «اگر زمین امروز طوفانی به این بزرگی را تجربه کند، به خصوص در دوره‌ای از میدان ژئومغناطیسی ضعیف، عواقب آن می‌تواند برای زیرساخت‌های فناوری که جامعه مدرن به آن وابسته است، فاجعه‌بار باشد.»

تأثیرات بالقوه طوفانی با این بزرگی نه تنها ماهواره‌ها و شبکه‌های برق را مختل می‌کند، بلکه می‌تواند به DNA انسان نیز آسیب برساند و خسارات قابل توجهی به اکوسیستم‌های آبی وارد کند.

این کشف، نیاز فوری به تقویت سیستم‌های هشدار اولیه و محافظت در برابر طوفان‌های خورشیدی را برجسته می‌کند، به خصوص که بشریت به طور فزاینده‌ای به فناوری‌های حساس به نوسانات فضایی متکی است.

منبع: ایندیپندنت


12190416
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته برنامه پذیرش کاردانی به کارشناسی ناپیوسته سال ۱۴۰۴ تا شنبه هفتت تیر تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» امتحانات پایان نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴ـ۱۴۰۳ دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی مجدد به تعویق افتاد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت آموزشی وزارت بهداشت اعلام کرد که داوطلبان آزمون دستیاری تخصصی تا پایان وقت ۷ تیرماه ۱۴۰۴ برای انتخاب رشته فرصت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر خدمات رسانی کادر سلامت به بیماران و مجروحین حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به پرداخت معوقات افزایش حقوق معلمان از ماه آینده گفت: عملیات پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان با بازگشایی بورس انجام می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرحله دوم ارزیابی پذیرفته‌شدگان چند برابر ظرفیت دو دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم شهید رجایی در دو بخش عمومی و تخصصی از امروز آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: تصحیح برگه‌های یازدهم و دوازدهم در حال انجام است و نتیجه به زودی اعلام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: دنیا با مشاهده موشک‌های ساخت ایران انگشت به دهان مانده آمد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پیام‌رسان‌های ایتا و بله با اختلال گسترده مواجه شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به جزئیات زلزله‌های امشب سرخه استان سمنان اعلام کرد: انتهای شرقی گسل گرمسار به این منطقه منتهی می‌شود و این گسل از مهرماه سال گذشته زلزله‌های متعددی را ایجاد کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است