اجتماعی 10:50 - 19 اردیبهشت 1400

حاشیه شهرها نباید پناهگاه مجرمان در میان افرد جامعه شود

امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس در گفت و گو با خبرنگار مهر درخصوص تاثیر ناشی از حاشیه نشینی در بروز پدیده اعتیاد و افزایش آن گفت: اصولاً بر اساس مکاتب جامعه شناسی در این زمینه یکی از عوامل مهم در بروز انواع آسیب های اجتماعی به خصوص اعتیاد؛ حاشیه نشینی است. براساس این تئوری هرجا که مهاجرپذیری وجود داشته باشد مثل در شهری مانند تهران و یا شهرهای بزرگ دیگر چون تجانس فرهنگی برهم می خورد و افراد ترس از شناخته شدن ندارند و به نوعی بی هویت هستند وقوع جرم و مسائلی مانند اعتیاد افزایش پیدا می کند.

این جامعه شناس افزود: در حال حاضر ۱۲ تا ۱۳ میلیون حاشیه نشین داریم و ما شاهد تراکم جمعیت در این مناطق هستیم بدیهی است؛ در چنین مواقعی افراد مجرم و یا خلافکاران در انبوه انسان ها گم می شوند برای مثال شما تصور کنید زمانی که گفته می شود کرج ایران کوچک است یعنی از همه اقوام با فرهنگ های متفاوت در این شهر در کنار یکدیگر زندگی می کنند در چنین شرایطی خرده فرهنگ ها بروز پیدا می کند و به طبع آن جرم خیزی افزایش می یابد.

وی اظهار کرد: متاسفانه بیشتر موارد جرم خیزی در مناطق پایین شهری که عبور و مرور بیشتر است رخ می دهد و شما به ندرت شاهد موارد جرم خیزی در مناطق بالای شهر هستید این پدیده به دلیل همان مسئله پنهان شدن خلافکاران در انبوهی از جمعیت است که به وقوع می پیوندد.

مقدم با اشاره به اینکه مهاجرت ها از روستاها و شهرهای کوچک باید به صورت کنترل شده انجام پذیرد عنوان کرد: یکی از مسائل مهم در زمینه وقوع مسئله حاشیه نشینی مهاجرت از شهر و روستاها به شهرهای بزرگتر با امکانات بهتر است بدیهی است؛ افرادی که اقدام به مهاجرت می کنند از پس هزینه های زندگی در شهرهای بزرگ بر نمی آیند به بیان دیگر دخل و خرج شان با یکدیگر جور نیست و طبیعی است که حاشیه شهرهای بزرگ را برای زندگی انتخاب کنند.

این جامعه شناس در آخر تاکید کرد: توزیع عادلانه خدمات اجتماعی در شهرهای متفاوت می تواند به عنوان یک راه کوچک برای درمان این معضل باشد تا زمانی که بسیاری از کارخانه جات و کارگاه های تولیدی در اطراف شهری مانند تهران جمع آوری شده اند مهاجرت ناشی از بیکاری و فقر اقتصادی رخ می دهد و به طبع آن حاشیه نشینی و گسترش جرم خیزی و مسئله ای مانند اعتیاد نیز بروز پیدا می کند.


11058260
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دومین روز از رویداد شهری تهران با اجرای پنل های تخصصی موضوعات مختلف شهری آغاز شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار منطقه ۱۸ گفت: سه نقطه حادثه خیز در شاهراه های مهم ارتباطی به منظور کاهش بار ترافیک و درصد وقوع سوانح رانندگی ایمن سازی شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار منطقه یک پایتخت از اجرای عملیات گسترده پاکسازی بساط‌گستران در محور میدان تجریش، خیابان شهرداری تا خیابان شریعتی خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس راه راهور فراجا، بر ضرورت راه‌اندازی مرکز تست سلامت و ایمنی خودرو تاکید کرد و گفت: بیش از ۹۰ درصد از تصادفات جاده‌ای کشور توسط خودرو‌های داخلی رخ می‌دهد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» در هفته‌ای که گذشت، ۴ حادثه مرگبار در معابر پایتخت جان ۴ نفر را گرفت؛ حوادثی که به گفته رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ، عمدتا ناشی از بی‌توجهی رانندگان، خستگی، خواب‌آلودگی و تردد‌های غیرمجاز بوده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت هم اکنون (۷ آذر ماه) در شرایط ناسالم برای همه قرار دارد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان حج و زیارت از تکمیل روند تسویه حساب قرارداد‌های حج تمتع ۱۴۰۴ خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران گفت: تیمی از متروی تهران برای بررسی شیوه‌های همکاری به کربلا اعزام می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران اعلام کرد:سرقت به عنف و زورگیری از جرایم سنگین محسوب می‌شود و مرتکبان آن مشمول مجازات‌های شدید قانونی هستند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران، اعلام کرد: یک دستگاه کامیون در حوالی کیلومتر ۱۱ بزرگراه شهید لشکری به داخل گودالی فرو رفت و دو کارگر حدود ۳۵ تا ۴۰ ساله جان باختند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است