اجتماعی 10:50 - 19 اردیبهشت 1400

حاشیه شهرها نباید پناهگاه مجرمان در میان افرد جامعه شود

امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس در گفت و گو با خبرنگار مهر درخصوص تاثیر ناشی از حاشیه نشینی در بروز پدیده اعتیاد و افزایش آن گفت: اصولاً بر اساس مکاتب جامعه شناسی در این زمینه یکی از عوامل مهم در بروز انواع آسیب های اجتماعی به خصوص اعتیاد؛ حاشیه نشینی است. براساس این تئوری هرجا که مهاجرپذیری وجود داشته باشد مثل در شهری مانند تهران و یا شهرهای بزرگ دیگر چون تجانس فرهنگی برهم می خورد و افراد ترس از شناخته شدن ندارند و به نوعی بی هویت هستند وقوع جرم و مسائلی مانند اعتیاد افزایش پیدا می کند.

این جامعه شناس افزود: در حال حاضر ۱۲ تا ۱۳ میلیون حاشیه نشین داریم و ما شاهد تراکم جمعیت در این مناطق هستیم بدیهی است؛ در چنین مواقعی افراد مجرم و یا خلافکاران در انبوه انسان ها گم می شوند برای مثال شما تصور کنید زمانی که گفته می شود کرج ایران کوچک است یعنی از همه اقوام با فرهنگ های متفاوت در این شهر در کنار یکدیگر زندگی می کنند در چنین شرایطی خرده فرهنگ ها بروز پیدا می کند و به طبع آن جرم خیزی افزایش می یابد.

وی اظهار کرد: متاسفانه بیشتر موارد جرم خیزی در مناطق پایین شهری که عبور و مرور بیشتر است رخ می دهد و شما به ندرت شاهد موارد جرم خیزی در مناطق بالای شهر هستید این پدیده به دلیل همان مسئله پنهان شدن خلافکاران در انبوهی از جمعیت است که به وقوع می پیوندد.

مقدم با اشاره به اینکه مهاجرت ها از روستاها و شهرهای کوچک باید به صورت کنترل شده انجام پذیرد عنوان کرد: یکی از مسائل مهم در زمینه وقوع مسئله حاشیه نشینی مهاجرت از شهر و روستاها به شهرهای بزرگتر با امکانات بهتر است بدیهی است؛ افرادی که اقدام به مهاجرت می کنند از پس هزینه های زندگی در شهرهای بزرگ بر نمی آیند به بیان دیگر دخل و خرج شان با یکدیگر جور نیست و طبیعی است که حاشیه شهرهای بزرگ را برای زندگی انتخاب کنند.

این جامعه شناس در آخر تاکید کرد: توزیع عادلانه خدمات اجتماعی در شهرهای متفاوت می تواند به عنوان یک راه کوچک برای درمان این معضل باشد تا زمانی که بسیاری از کارخانه جات و کارگاه های تولیدی در اطراف شهری مانند تهران جمع آوری شده اند مهاجرت ناشی از بیکاری و فقر اقتصادی رخ می دهد و به طبع آن حاشیه نشینی و گسترش جرم خیزی و مسئله ای مانند اعتیاد نیز بروز پیدا می کند.


11058260
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرهنگ سیاوش محبی، جانشین پلیس راه راهور فراجا، آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای مواصلاتی کشور را اعلام کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای طرح پرداخت یارانه دستمزد شاغلان واجد شرایط در ۹۱ شهرستان کم‌برخوردار در ۲۳ استان کشور خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران از وقوع حادثه ریزش آوار در یک ساختمان مسکونی در منطقه یافت‌آباد خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه قهرمانی واقعی در رفتار با خانواده معنا پیدا می‌کند، گفت پهلوان کسی است که تواضع، محبت و احترام را از خانه آغاز کند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: جشن ملی قهرمان خانواده با هدف الگودهی ورزشکاران شاخص و ترویج ازدواج و فرزندآوری در جامعه برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید «تغییراقلیم» را علاوه بر بحران محیط‌زیستی به مثابه یک بحران در حوزه سلامت و بهداشت عمومی هم تلقی کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری اعلام کرد: ۶ محکوم ایرانی و ترکمنستانی امروز پس از طی تشریفات قانونی بین مقامات دو کشور مبادله شدند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» روز‌های آینده ممکن است با حوادث طبیعی مربوط به شرایط جوی مواجه شویم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» آیین رونمایی از ۵ دستگاه اتوبوس برقی داخلی با حضور مدیران شهری شهرداری تهران برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دفتر سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد که درخواست پرداخت تفاضل دیه از بیت‌المال در پرونده قتل «الهه حسین‌نژاد» از سوی دادستان اسلامشهر ارائه شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است