اقتصادی 15:00 - 25 خرداد 1404
مدیرعامل صندوق پنبه اجرای توسعه نوین آبیاری، مصوبه الگوی کشت و پرداخت یارانه به زراعت پنبه را راهکار دستیابی به خودکفایی اعلام کرد.

تولید پنبه به ۸۵ هزارتن‌ می رسد

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - محمدحسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه گفت: با توجه به شرایط خشکسالی و بارندگی های نامساعد، در تامین آب شرب بسیاری از شهرها مواجه هستیم، درحالیکه وزارت جهاد کشاورزی اعلام می کند پنبه جزء محصولات استراتژیک است.

وی با بیان اینکه صنعت نساجی سالانه به ۱۸۰ هزارتن پنبه نیاز دارد، افزود: با توجه به پتانسیل تولید پنبه در کشور، سالها تولیدکننده و صادرکننده بودیم که عدم حمایت های لازم موجب شد به واردکننده پنبه تبدیل شویم و برنامه وزارت جهاد در ۴ سال اخیر اجرا نشود.

کاویانی ادامه داد: امسال براساس برنامه وزارت جهاد کشاورزی  سطح زیرکشت پنبه باید به ۱۱۱ هزارهکتار با عملکرد ۳ تن و ۷۰۰ کیلو در هکتار برسد، درحالیکه پیش بینی می شود امسال سطح زیرکشت به ۸۰ تا ۸۵ هزارهکتار برسد که براین اساس ۲۵۰ هزارتن وش تولید که از این میزان ۸۰ تا ۸۵ هزارتن پنبه استحصال می شود.

مدیرعامل صندوق پنبه نرخ جهانی پنبه را یک دلار و ۷۰ سنت اعلام کرد و  افزود: علی رغم آنکه سنوات قبل نرخ جهانی پنبه ۲.۱۰ تا ۲.۳۰ سنت بود، اما کشورهای تولیدکننده پنبه برای دستیابی به برنامه ها یارانه به عناوین مختلف به کشاورزان می دهند تا زراعت مقرون به صرفه باشد تا تولید در حد برنامه انجام شود.

به گفته وی، با پرداخت یارانه به کشاورزان داخل، زراعت پنبه مقرون به صرفه می شود، درحالیکه اکنون قیمت مناسب برنج در استان ها موجب شده تا کشاورزان رغبتی به تولید پنبه نداشته باشند. به عنوان مثال در استان گلستان به عنوان یکی از استان های اصلی تولید پنبه کشور در سنوات گذشته سطح زیرکشت ۱۸۰ هزارهکتار بود که اکندت به ۷ تا ۸ هزارهکتار نرسیده است.

کاویانی با بیان اینکه سال گذشته ۱۰۳ هزارتن پنبه وارد کشور شده است، افزود: متوسط سطح زیرکشت پنبه در ۴ سال اخیر ۹۱ هزار و ۷۵۰ هکتار بوده که متوسط عملکرد بیش از ۲.۴ تا ۲.۵ کیلو نبوده است. گفتنی است در ۲ ماه گذشته ۵ هزارتن پنبه وارد شده است.

مدیرعامل صندوق پنبه با اشاره به راهکار تحقق شعار سال تصریح کرد: با توجه به شرایط جوی امکان برنامه ریزی وجود ندارد، درحالیکه برای دستیابی به شعار سال وزارت جهاد باید برنامه ریزی منسجمی داشته باشد به طوریکه با آبیاری با روش های نوین از هدررفت آب باید جلوگیری کرد. گفتنی است اجرای روش های نوین آبیاری، مصوبه الگوی کشت و پرداخت یارانه را از راهکارهای دستیابی به خودکفایی پنبه اعلام کرد.


12200662
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۱۴ امروز ۲۶ خرداد ماه لغو شد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل سازمان کشور‌های صادرکننده نفت، در پی تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران، با ارسال پیامی به وزیر نفت مراتب تسلیت و همدردی خود را اعلام کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل بانک مرکزی از سیدعلی مدنی‌زاده اعلام حمایت کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: از فردا (دوشنبه) روند تدریجی کاهش دما در نیمه شمالی و غرب کشور انتظار می‌رود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت گفت: توزیع در جایگاه سوخت بی وقفه ادامه دارد و مردم به هیچ عنوان نگران نباشند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت گفت: توزیع در جایگاه سوخت بی وقفه ادامه دارد و مردم به هیچ عنوان نگران نباشند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون‌اول رئیس‌جمهور آیین‌نامه اجرایی واردات خودروی سواری ذیل قانون بودجه سال جاری را ابلاغ کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری گفت: تردد جاده‌ای در بخش مسافری و تجاری در مرز ترکیه فعال است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مرحله ۱۲۷ یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم برای سرپرستان خانوار واریز شد و در حال حاضر قابل برداشت است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» به دنبال جاری شدن آب در میدان قدس پیگیری‌ها نشان می‌دهد خط لوله آسیب دیده درحال ترمیم بوده ضمن اینکه آب قطع نشده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است