بین‌الملل 10:18 - 07 بهمن 1403
معاون وزیر امور خارجه روسیه در تفسیر ادعای برخی رسانه‌های آمریکایی درباره از دست رفتن موقعیت روسیه در خاورمیانه، گفت: مسکو نه تنها موقعیت خود در این منطقه را از دست نداده، بلکه فرصت‌های جدیدی نیز برای این کشور بوجود آمده است.

فرصت‌های جدیدی برای روسیه در غرب آسیا بوجود آمده است

به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که روسیه نه تنها موقعیت خود را در منطقه خاورمیانه از دست نداده است، بلکه فرصت‌های جدیدی نیز برای خود در این منطقه پیدا کرده است.

وی با اشاره به برخی مقالات منتشر شده در رسانه‌های آمریکایی که ادعا می‌کنند روسیه در حال از دست دادن موقعیت خود در خاورمیانه است، گفت: «این ادعا‌ها انعکاسی از خواسته‌های طرف آمریکایی و نه واقعیت موجود است.»

ریابکوف تأکید کرد: «این ادعا صحت ندارد. ما، با تغییرات عمیق در برخی جنبه‌های سیاسی رخ داده در این منطقه مهم، شاهد گشوده شدن فرصت‌های جدیدی برای روسیه هستیم.»

معاون وزیر امور خارجه بدون ذکر نمونه‌ای از این فرصت‌ها برای کشورش، یادآور شد که روزنامه‌نگاران آمریکایی در واقع شرایطی را که مطلوب واشنگتن است، به‌عنوان واقعیت ارائه می‌دهند.

پیش از این، در دسامبر ۲۰۲۴، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرده بود که روسیه علاقه‌مند به گفت‌و‌گو با مقامات جدید به قدرت رسیده در سوریه در خصوص، نه‌تنها در موضوعات امنیتی، بلکه در زمینه مسائل مربوط به دستور کار منطقه‌ای است. به گفته لاوروف، سفارت روسیه در دمشق ارتباطات خود را با رهبری جدید جمهوری عربی سوریه حفظ کرده است. علاوه بر این، مسکو آمادگی دارد از تمامی روند‌های تثبیت اوضاع در این کشور حمایت کرده و در سازماندهی انتخاباتی که تمامی گروه‌های سیاسی و قومی در آن مشارکت داشته باشند، کمک کند.

گفتگوی لاوروف با وزیر خارجه قطر درباره وظایف تثبیت اوضاع در سوریه 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر امور خارجه و نخست‌وزیر قطر، در جریان یک گفتگوی تلفنی، وظایف بین‌المللی در رابطه با تثبیت اوضاع در سوریه را بررسی کردند.

در بیانیه منتشره در وب‌سایت وزارت خارجه روسیه در این باره، آمده است: «وزرای خارجه دو کشور بر لزوم حفظ حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه تأکید کردند. همچنین اهمیت حمایت گسترده بین‌المللی در جهت کمک به تثبیت سریع اوضاع در این کشور مورد تأکید دو طرف قرار گرفت.»

علاوه بر این، وزرای خارجه روسیه و قطر موضوع بازسازی سوریه را در چارچوب فرآیند جامع حل‌وفصل پس از درگیری بررسی کردند. این فرآیند در راستای منافع تمامی شهروندان سوریه، صرف‌نظر از دیدگاه‌های سیاسی و تعلقات قومی یا مذهبی آنان، انجام خواهد شد. همچنین طرفین به توسعه روابط دوستانه بین روسیه و قطر پرداخته و درباره توسعه همکاری‌های تجاری، اقتصادی، سرمایه‌گذاری و فرهنگی دوجانبه تبادل نظر کردند. لاوروف و آل ثانی همچنین برنامه دیدار‌های دوجانبه آتی را مورد بررسی قرار دادند.

لاوروف چند روز قبل نیز در گفتگوی تلفنی با همتای ترکیه‌ای خود، هاکان فیدان، تحولات سوریه را بررسی کرده بود. دو طرف بر اهمیت تلاش‌های مشترک برای حل‌وفصل اوضاع در سوریه با در نظر گرفتن حقوق قانونی تمامی شهروندان این کشور تأکید کردند.


12146381
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر خارجه روسیه از ارسال کمک‌های مالی و مادی به کوبا خبر داد و آن را نشانه همبستگی با متحد سنتی خود در برابر فشارهای آمریکا توصیف کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کرملین از برگزاری دور بعدی مذاکرات صلح اوکراین در هفته پیش رو خبر داد، بدون اینکه مکان آن را تأیید کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» طوفان سهمگین «نیلز» با وزش باد‌های شدید و باران‌های سیل‌آسا تاکنون جان دو نفر را در فرانسه گرفته و ۴۵۰ هزار خانوار را در جنوب این کشور بی‌برق کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» خواهر قدرتمند رهبر کره‌شمالی با صدور بیانیه‌ای تند نسبت به تکرار نفوذ پهپاد‌ها به حریم هوایی این کشور هشدار داد و تأکید کرد که پاسخ پیونگ‌یانگ قاطع و وحشتناک خواهد بود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نیروهای تحت حمایت عربستان در یمن و انصارالله مذاکرات تبادل زندانیان را در اردن برگزار می‌کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اداره آمار فدرال سوئیس اعلام کرد نرخ تورم سالانه این کشور در ژانویه ۰.۱ درصد ثبت شده و قیمت مصرف‌کننده نسبت به ماه قبل ۰.۱ درصد کاهش یافته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تیراندازی در دانشگاه ایالتی کارولینای جنوبی دو کشته و یک زخمی برجای گذاشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه معاریو گزارش داد که اطلاعات به دست آمده توسط حزب الله درباره تأسیسات حساس و تحرکات کشتیها در آب‌های اقتصادی اسرائیل، مقامات امنیتی این رژیم را غافلگیر کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مقامات ژاپن یک فروند قایق صیادی چین را در منطقه انحصاری اقتصادی خود در جنوب این کشور توقیف و ناخدای ۴۷ ساله آن را بازداشت کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» واشینگتن با تکیه بر استراتژی پرمخاطره «مدل چانه‌زنی جنگ»، دیپلماسی را به گروگان ابزار‌های نظامی درآورده است تا توافقی اجباری را تحمیل کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است