اجتماعی 18:15 - 26 فروردین 1403
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس در یادداشتی به طرح ملی زندگی با آیه‌ها پرداخت و عنوان کرد: دستورات قرآن تنظیم‌گرِ رفتار و گفتارِ نیکِ بشر است.

حس آرامش و امنیت با آیه‌های قرآنی

 سردار سعید منتظرالمهدی معاون فرهنگی اجتماعی پلیس در یادداشتی اختصاصی به طرح ملی زندگی با آیه‌ها که برای ماه مبارک رمضان اجرایی شد پرداخت.

متن یادداشت به شرح زیر است:

همه ما بی هیچ، اما و اگری می‌دانیم که «قرآن» مکتب و دستورالعمل «نیکو زیستن» است و آن‌گونه که مفسرین بزرگ به ما نشان داده‌اند این مخزن سترگ و پرشکوه وحی، سرشار از رهنمودها، دستورالعمل‌ها، راهکار‌ها و خط مشی‌هایی است که با «فراگیری» و «عمل» به آنها می‌توان زیست دنیای خود را لبریز «خوشبختی» کرد و سرنوشت اخروی خویش را مملو از «سعادت» ساخت.

من در این مختصر در پی آن هستم تا از این اقیانوس زلال و ژرف معنا و معرفت، به قدر وسع خود (و به مصداق آب دریا را اگر نتوان کشید / هم به قدر تشنگی باید چشید) درس‌هایی برای «نیکو سخن گفتن» و «زیبا رفتار کردن» در تعاملات اجتماعی استخراج کنم و با شما به اشتراک بگذارم؛ بدان امید که همه «زندگی با آیه‌ها» به بخش تفکیک ناپذیر از زیست عمومی و خصوصی خود تبدیل کنیم.

نیکو سخن بگوییم

کلام و کلمه ارزشمندترین سرمایه انسان‌ها است. همین عامل گران‌سنگ است که ذهن آدمیان را شکل می‌دهد و فراخ می‌سازد، ذهن و ضمیر مخاطبان کلام را دست‌خوش تغییر قرار می‌دهد و دل و جان آنان را سرشارِ شور و شعور می‌کند. به همین خاطر قرآن از زبان و کلام با مفهوم «نعمت» یاد می‌کند (أَ لَمْ نَجْعَلْ لَهُ عَینَینِ. وَ لِسانًا وَ شَفَتَینِ) و بر «نیکو سخن گفتن» (فولوا للناس حسنا)، «نرم سخن و دلنشین حرف زدن» (فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَّیِّنًا لَّعَلَّهُ یَتَذَکَّرُ أَوْ یخَشی) و «سخن پاکیزه» (وَ هُدُوا إِلَی الطَّیِّبِ مِنَ الْقَوْلِ) تاکید می‌ورزد. همچنین در این منبع نورانی خِرد و دانایی، «لطیف و میسور سخن گفتن» (فَقُل لَّهُمْ قَوْلًا مَّیْسُورًا) و «به بهترین شکل حرف زدن» (وَ قُل لِّعِبَادِی یَقُولُواْ الَّتیِ هِیَ أَحْسَنُ) مورد تاکید قرار می‌گیرد. علاوه بر آن، قرآنِ مجید در کنار «نصیحت نیکو»؛ «جَدلِ احسن با دیگران» (وَجادِلهُم بِالَّتی هِیَ أَحسَنُ) را نیز مورد تاکید قرار می‌دهد؛ و دنیا چه زیبا و خواستنی خواهد بود اگر ما در تبعیت از قرآن، زیبا، نرم، لطیف، دلپذیر، آرام و روان با دیگران سخن بگوییم.

شایسته رفتار کنیم

شمار آیه‌های قرآن پیرامون «رفتارِ شایسته» پرشمارند. چه در این مکتبِ انسان ساز رفتار یکی از سه عنصر کلیدی شکل دهنده مشی و منش و شخصیت فرد به شمار می‌روند (آن دو عنصر دیگر یکی اندیشه است و آن دیگری کلام).

برخی از مؤلفه‌های رفتار شایسته در قرآن عبارتند از:

۱. تواضع و فروتنی و (عباد الرّحمن الّذین یمشون علی الأرض هوناً)

۲. فرو نشدن در دام گفتارِ بی خِردان (و إذا خاطبهم الجاهلونَ قالوا سلاماً).

۳. نیکی و احسان به والدین (بالوالدین احسانا).

۴. مهربانی، دلسوزی و شفقت به یکدیگر (رُحَماءُ بَیْنَهُمْ)

۵. صبوری (و اصبروا ان الله مع الصابرین)

۶. رعایت انصاف و عدالت (اذا حکمتم بین الناس ان تحکموا بالعدل)

نیازی به حجت نیست که عمل به یکایک آیه‌های قرآن و تنظیمِ کنش، منش، کلام و زبان خویش در چارچوب دستورات قرآنی، نه تنها روابط انسان با دیگری را از جنس «روابط شفابخش» می‌سازد بلکه ذهن و روان انسان را لبریز حس خوب رضایت، آرامش و امنیت می‌سازد.


12047290
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مراسم رونمایی از ۱۰ خودروی آزمایشگاه سیار سنجش آلودگی‌های محیط زیستی شهر‌های صنعتی با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان حج و زیارت در خصوص آغاز زمان انتخاب کاروان و قطعی کردن ثبت‌نام حج تمتع سال ۱۴۰۵ اطلاعیه‌ای صادر کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» منطقه ۸ شهرداری تهران در ارزیابی مرحله دوم طرح تحولی نگهداشت ۳۶۰ درجه، موفق به کسب رتبه نخست در میان مناطق ۲۲گانه پایتخت شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل سلامت شهرداری تهران از برگزاری چهارمین رویداد «برنده شو» با حضور ۵۰ هزار ورزشکار معلول برای اولین بار در پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» با توجه به اعلام مصوبه اضطراری مبنی بر اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل به دلیل آلودگی هوا، به همین دلیل تردد خودرو‌های دارای مجوز طرح ترافیک پایتخت در روز‌های زوج و فرد ممنوع است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رضایی گفت: آن‌چه امروز در پردیس در حال رخ دادن است، نه فقط یک شعار، بلکه یک تصمیم جدی برای ساختن و تغییر دادن شهر است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تامین منابع مالی مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از سوی سازمان برنامه و بودجه خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: ۱۰ هزار نفر در سال جدید در آزمون وکالت پذیرفته خواهند شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دیوان عالی کشور گفت: با بهره گیری از هوش مصنوعی می‌توانیم از بخش قابل توجهی از اطاله دادرسی‌ها جلوگیری کنیم و از این فناوری به نفع مردم استفاده ببریم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا از کشف بیش از هفت کیلوگرم موادمخدر از نوع تریاک توسط کارکنان پلیس فرودگاه زاهدان خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است