علمی فناوری 07:00 - 04 بهمن 1403
استفاده مداوم از فناوری مدرن اثرات منفی بر سلامت روانی و رفتاری ما می‌گذارد؛ به گونه‌ای که شاهد «کپک زدگی مغز» خواهیم بود.

اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی و «کپک زدگی مغز»

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - استفاده مداوم از فناوری مدرن اثرات منفی بر سلامت روانی و رفتاری ما می‌گذارد، به گونه‌ای که طی آن شاهد «کپک زدگی مغز» (اصطلاح جدیدی که به اثرات مضر فناوری اشاره دارد) خواهیم بود.

با افزایش اعتیاد به پلتفرم‌هایی مانند TikTok و Instagram، ما بیشتر مستعد حواس پرتی و از دست دادن توانایی تمرکز موثر هستیم.

بسیاری از مردم، به ویژه نسل آلفا (متولد ۲۰۱۰ تا کنون) و نسل Z (متولد ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۰)، شروع به کاهش توانایی خود در ارتباط دادن ایده‌ها یا تمرکز بر اهداف بلندمدت در نتیجه قرار گرفتن مداوم در معرض محتوای پراکنده کوتاه مدت در شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند. این تأثیرات تا حدی شیوع یافته که کاربران به دنبال درک تأثیرات آن بر سلامت روان خود در همان پلتفرم‌هایی هستند که باعث اعتیاد می‌شوند.

در این رابطه، پروفسور اندرو شولی، عصب‌شناس، توضیح می‌دهد که اعتیاد به صفحه نمایش از غریزه بقای باستانی ناشی می‌شود که انسان‌ها را به تمرکز بر محرک‌های منفی، مانند تهدیدات بالقوه سوق می‌داد.

شولی خاطرنشان می‌کند که الگوریتم‌هایی که پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی را کنترل می‌کنند، محتوای تحریک آمیز و منفی را ترجیح می‌دهند که تأثیر کپک زدگی مغز را افزایش می‌دهد.

در مورد درمان، شولی معتقد است که راه حل در کاهش تأثیر صفحه نمایش تلفن و دستگاه‌های الکترونیکی بر مغز با ورزش، پیروی از یک رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت‌های تفریحی که باعث استرس نمی‌شوند؛ مانند مدیتیشن، ورزش یا باغبانی است. این کار‌ها به بازیابی تعادل مغز و احیای آن کمک می‌کند.

در این زمینه، اپلیکیشن‌هایی مانند ScreenCoach راه‌اندازی شده‌اند که با مرتبط کردن زمان صفحه نمایش به فعالیت‌های مفید، مانند انجام تکالیف یا بازی در فضای باز که به کاهش اثرات اعتیاد کمک می‌کند، به کاهش زمان استفاده از فضای مجازی برای کودکان کمک می‌کند.

منبع: دیلی میل


12145024
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش از افزایش ۲۰ درصدی شرکت دانش‌آموزان در مراسم اعتکاف امسال نسبت به سال گذشته خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فیلم‌های قدیمی، جنگجویان برای دفاع از خود زره به تن می‌کردند که دارای زنجیر‌های ریز به هم بافته‌ای بودند که استحکام بالایی در برابر ضربه داشتند. تصور کنید چنین ساختار‌هایی در مقیاس نانومتری ایجاد شود، قطعا کاربرد‌های زیادی برای آن می‌توا...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان با انجام تحقیقاتی، ارتباط بین بیماری پوستی پسوریازیس و بیماری‌های روده را پیدا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانش‌آموزان انجمن ریاضی‌دانان جوان در رقابت‌های جهانی ریاضی دانشگاه واترلو کانادا هفت نشان کسب کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان چینی در طول یک پیاده‌روی فضایی ۸.۵ ساعته، سپر‌های محافظ در برابر زباله‌های فضایی را بر روی ایستگاه فضایی تیانگونگ نصب کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با ساخت موتور مصنوعی جدید، محققان فرصت‌های تازه‌ای در توسعه فناوری‌نانو ایجاد کردند. این موتور عملکردی مشابه ماهیچه‌ها و عضلات بدن دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تازه‌ترین گزارش موسسه «آکسفورد اینسایتس» از شاخص جهانی آمادگی دولت‌ها در زمینه هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۳، نشان می‌دهد ایران در سال ۲۰۲۳ با کسب امتیاز ۴۲.۰۷، در رتبه ۶۴ جهانی قرار گرفته است. این در حالی است که در سال ۲۰۲۲، ایران با امتیاز ۴۵.۳۰...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، آسیاب گلوله‌ای سیاره‌ای، مواد موجود در داخل محفظه را در کمترین زمان ممکن به پودر با سایز میکرون تبدیل می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شواهدی ماهواره‌ای به دست آمده است که احتمال وجود آب در مریخ را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محصولاتی وجود دارند که با افزایش کشت آن‌ها می‌توان به حل بحران تغییرات آب و هوایی کمک کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است