علمی فناوری 08:30 - 27 آبان 1403
مریخ‌نورد چینی Chorong شواهدی از یک ساحل باستانی در دشت گدازه‌ای در سیاره مریخ کشف کرده است.

دستیابی به شواهدی از یک ساحل باستانی در شمال سیاره سرخ

خط ساحلی در منطقه جنوبی Utopia Planitia، در نیمه شمالی مریخ، احتمالاً توسط دریایی که برای مدت کوتاهی در تاریخ اولیه این سیاره وجود داشته است، یعنی بیش از ۳.۵ میلیارد سال پیش، باقی مانده است.

از زمان فرود روی سطح مریخ در ماه مه ۲۰۲۱، مریخ نورد چورنگ در حال تجزیه و تحلیل رسوبات در Vastitas Borealis، یک دشت کم ارتفاع در نیمکره شمالی این سیاره بوده است.

دانشمندان مدت‌ها تصور می‌کردند که این منطقه در دشت‌های شمالی سیاره زمانی حاوی یک اقیانوس بوده است. دانه‌های ریز مواد معدنی، مانند سیلیس هیدراته که در این منطقه یافت می‌شوند، بیشتر با این ایده مطابقت دارد که این ذخایر در یک محیط ساحلی، یعنی نزدیک دریا یا اقیانوس، به جای نشات از فعالیت‌های آتشفشانی شکل گرفته اند.

دانشمندان داده‌های فضاپیمای Chorong و مدارگرد شناسایی مریخ را که در سال ۲۰۰۵ به فضا پرتاب شد، تجزیه و تحلیل کردند تا سن سطح و ترکیبات معدنی منطقه Utopia Planitia جنوبی، واقع در نزدیکی Vastitas Borealis را برآورد کنند.

تجزیه و تحلیل انجام شده، ویژگی‌های زمین‌شناسی متمایز مانند دره‌ها و کانال‌های رسوب را در این بخش از سیاره، مطابق با یک منطقه ساحلی باستانی نشان می‌دهد.

این تجزیه و تحلیل باعث شد تا دانشمندان مشکوک شوند که این رسوبات در نتیجه یک رویداد احتمالی سیلابی در حدود ۳.۶۸ میلیارد سال پیش شکل گرفته اند. این خط ساحلی احتمالاً توسط یک اقیانوس کوتاه مدت تشکیل شده است که سطح دریا احتمالاً حدود ۳.۴۲ میلیارد سال پیش یخ زده و ناپدید شده است.

دانشمندان در مقاله تحقیقاتی خود توضیح دادند: ما یک تجزیه و تحلیل جامع از ویژگی‌های جغرافیایی منطقه فرود با استفاده از داده‌های سنجش از دور انجام دادیم، آن را با مشاهدات درجا تکمیل کردیم و ویژگی‌هایی را نشان دادیم که با حضور یک منطقه ساحلی در جنوب اتوپیا سازگار است. 

نتایج این تحقیق در مجله Scientific Reports منتشر شده است.

دانشمندان هشدار می‌دهند که این اندازه‌گیری‌های فضاپیمای Chorong شواهد مستقیمی از وجود یک اقیانوس باستانی در مریخ ارائه نمی‌کند؛ اما این تجزیه و تحلیل این احتمال را افزایش می‌دهد که منطقه Utopia Planitia جنوبی میزبان منطقه بزرگی از آب بوده است و به درک ما از تکامل مریخ می‌افزاید.

اکنون دانشمندان امیدوارند که نتایج حاصله به تصمیم گیری در مورد مکان‌های فرود احتمالی برای ماموریت‌های آینده برای بررسی احتمال وجود مخازن آب باستانی در مریخ و نقش آن ها در شکل دادن به زمین شناسی سیاره کمک کند.

منبع: ایندیپندنت


12117666
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه جدید لقب قدرتمندترین ابررایانه جهان را به خود اختصاص داده که قدرت آن از ۱.۷۴۲ اگزافلاپس فراتر رفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر اجرایی هشتمین دوره کنگره نارسایی قلب ایران گفت: در ایران سالانه حدود ۱۶۰ هزار نفر براثر بیماری قلبی جان خود را از دست می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام کرد: مرحله تکمیل ظرفیت برای آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۳ اجرا نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی از تدوین پیش‌نویس آئین‌نامه ارتقا درحوزه علوم انسانی و هنر با هدف بومی‌سازی، کارآمدی و اسلامی‌سازی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس جدیدترین پایش محصولات نانو فناوری ایران، بومی‌سازی چهار نانوداروی ضدسرطان در هشت سال منجر به صادرات ۱۲ میلیون دلاری و صرفه‌جویی ۱۲۶ میلیون دلاری شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: در شرایط قطعی برق اپراتور‌ها موظفند باتری‌های سایت‌های مخابراتی و لینک‌های ارتباطی پشتیبان را تامین کرده و ژنراتور‌های کاربردی را بهینه‌سازی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان یک سامانه کنترل رباتیک فشار- پایه و بدون برق ابداع کرده‌اند که امکان عملکرد خودکار و پیشرفته هوش مصنوعی را فراهم می‌کند و راه را برای ساخت ربات‌های همه‌کاره هموار می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها آخرین آمار ثبت‌نامی در بیست و هفتمین دوره ازدواج دانشجویی را ۱۲ هزار زوج اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هر روز برای انجام فعالیت‌های مختلف روزانه به برنامه‌ها تکیه می‌کنیم که مجوز‌های خاصی می‌طلبند که ممکن است تهدید‌هایی را برای ما به دنبال داشته باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: آنتی‌بیوتیک‌ها باید تنها در موارد ضروری و با تجویز پزشک مصرف شوند تا اثربخشی آنها حفظ شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است