اجتماعی 11:36 - 10 بهمن 1401

بازگشایی موزه ظروف کاخ سعدآباد پس از ۴ ماه

به گزارش خبرنگار مهر، موزه ظروف سلطنتی یکی از کاخ موزه‌های سعدآباد است که از شهریورماه امسال به‌منظور انجام پروژه‌های مرمتی، بهسازی، رنگ‌آمیزی و ساماندهی تعطیل شد.

موزه ظروف سلطنتی به دستور رضاشاه برای اشرف (خواهر دوقلوی شاه) بین سالهای ۱۸ – ۱۳۱۵ ساخته شد. به دستور اشرف پهلوی از سال ۱۳۵۰ فضای داخلی و خارجی این بنا مورد بازسازی قرار گرفت و در محدوده ای به مساحت ۲۶۰۰ مترمربع با زیر بنای ۱۸۰۰ مترمربع در دو طبقه توسعه و تغییر یافت و طراحی داخلی آن با حضور طراحان و متخصصین خارجی، به سبک فرانسوی طراحی و نمای خارجی آنکه از سنگ تیشه ای بود به سنگ مرمر سفید تبدیل شد.

این بنا پس از انقلاب اسلامی، در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۷۴ به عنوان موزه ظروف تغییر کاربری داد و در اسفند همان سال آثار موزه جمع شد و ساختمان آن به نهاد ریاست جمهوری تحویل داده شد تا سال ۱۳۸۴ که این بنا مجدداً در اختیار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفت. پس از انتقال اشیا موزه صنایع دستی، در ۳۰ دی ۱۳۸۵ به ساختمان مذکور، این بنا با نام موزه صنایع دستی کار خود را آغاز کرد.

از بهمن ماه ۱۳۸۸ با تصمیم مدیریت وقت مقرر شد که این موزه به شرایط مقرر اولیه خود برگردد و به همین دلیل چیدمانی از ظروف سلطنتی در بخشی از طبقه اول این بنا صورت پذیرفت و از خرداد ماه ۱۳۸۹ با انتقال موزه صنایع دستی به ساختمان دیگری در داخل مجموعه سعدآباد، این موزه با نام موزه ظروف سلطنتی حیات دوباره خود را آغاز کرد.

در حال حاضر در این موزه بیش از ۵۰۰ قطعه ظروف و اشیای تزئینی در ۵ سالن در دو طبقه به نمایش در آمده و در حال توسعه فضای نمایشگاهی و اشیا به نمایش درآمده است. اغلب این ظروف مربوط به کارخانجات معتبر دنیا نظیر لیموژ، سور، باواریا، رزنتال و … است.

در چهار ماه گذشته که این موزه بسته بود برخی تعمیرات و بهسازی ها انجام گرفت که شامل موارد زیر است:

۱- باز کردن پرده‌های موزه برای انجام تعمیرات و خشکشویی

۲- انجام عملیات بازسازی و مرمتی دیوارهای داخل موزه و تعمیرات راه‌آبهای پشت بام

۳- انجام پروژه رنگ‌آمیزی به صورت رنگ اولیه و اصلی بنا در گذشته

۴- تعمیرات مرمت و پاکسازی دیوارکوب‌های موزه توسط کارشناسان پژوهشکده و واحد مرمت مجموعه

۵- مرمت برخی آثار موزه از جمله تابلوی نقش برجسته دیواری

۶- مرمت، احیا و پاکسازی لوسترهای موزه

۷- پاکسازی و غبارروبی سقف پارچه‌ای سالن نشیمن

۸- شستشوی موکت‌ها و کف‌پوش‌های موزه

غیر از موزه ظروف سلطنتی که چهار ماه به روی گردشگران بسته بود، هم اکنون موزه نظامی نیز بسته است. همچنین کاخ ملکه مادر که به موزه عبرت و ساختمان جمهور نیز شهرت دارد تنها در روز ۲۲ بهمن بازگشایی می‌شد ولی در حال حاضر چند سالی است این موزه نیز باز نشده امسال نیز خبری از بازگشایی آن اعلام نشده است.


11799707
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» برخی از متولدین دهه شصت در مواجهه با ازدواج دچار وسواس‌های متعدد هستند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، درباره آمار تخلفات مربوط به چراغ‌های زنون در معابر منتهی به پایتخت گفت: از ابتدای سال تاکنون ۵۷۰۰ مورد اعمال قانون در این زمینه انجام شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» طرح‌واره‌های دوران کودکی انسان، ریشه مشکلات بزرگسالی است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» خوش‌اقبال با تأکید بر اهمیت توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و اجرای پروژه فیبر نوری گفت: اجرای این طرح علاوه بر افزایش سرعت و کیفیت ارتباطات، زمینه‌ساز برگزاری انتخابات تمام‌الکترونیک خواهد بود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رانندگان نباید از لامپ‌های غیراستاندارد در خودرو‌های خود استفاده کنند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حج و زیارت از تحویل پیام «مسعود پزشکیان»، رئیس جمهوری کشورمان به ولی‌عهد عربستان خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان عقیدتی سیاسی فرماندهی کل انتظامی کشور، در ادامه سفر خود به استان اصفهان، با حضور در ستاد فرماندهی انتظامی استان، در جمع کارکنان انتظامی سخنرانی کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» باشگاه خبرنگاران جوان - سرهنگ سیاوش محبی، جانشین پلیس راه راهور فراجا با اشاره به ماده ۱۴ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی اعلام کرد: در تصادفاتی که صرفاً خسارتی بوده و منجر به جرح یا فوت نمی‌شود، رانندگان موظفند پیش از جابه‌جایی وسیله نقلیه، محل ا...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت با اشاره به عملیات شب گذشته ماموران این پلیس گفت: در این عملیات ۲ سوداگر مرگ در شمال پایتخت دستگیر شدند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» آمار تصادفات جاده‌ای در ساعات ۱۶ تا ۲۰ افزایش پیدا می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است