علمی فناوری 20:14 - 06 فروردین 1404
یافته‌های جدید نشان می‌دهد که در میان توانایی‌های شناختی مختلف، روانی کلام افراد مسن به طور منحصربه‌فردی با طول عمر آنان مرتبط است.

پیش‌بینی طول عمر با بررسی یک مهارت شناختی

باشگاه خبرنگاران جوان - وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: همه پیر می‌شوند؛ اما برخی بسیار طولانی‌تر از سایرین زندگی می‌کنند. یافته‌های پژوهشی که به‌تازگی انجام شده، نشان می‌دهد یک عامل غیرمنتظره ممکن است در طول عمر نقش داشته باشد و آن هوش است.

هوش یک ویژگی پیچیده است که از اجزای متعددی مانند حافظه، استدلال و توانایی کلامی تشکیل شده است. گروه پژوهشی به سرپرستی پائولو گیسلتا (Paolo Ghisletta) از دانشگاه ژنو در سوئیس، پی بردند یکی از جنبه‌های خاص هوش یعنی روانی کلام یا توانایی دسترسی به واژگان و استفاده از آنها با طول عمر مرتبط است.

پژوهشگران وضعیت ۵۱۶ شرکت‌کننده ۷۰ تا ۱۰۵ ساله را تا زمان مرگ آنها (گاهی مدتی بیش از ۱۸ سال) زیر نظر گرفتند. آنها اطلاعاتی دقیق درباره طیف گسترده‌ای از عوامل از جمله سلامت دندان، سطح استرس، وضعیت مالی و توانایی‌های شناختی این افراد جمع‌آوری کردند.

پژوهشگران از ۹ آزمون شناختی مختلف استفاده کردند تا بفهمند کدام جنبه از جنبه‌های مختلف هوش بیشتر از سایرین با طول عمر مرتبط است.

این آزمون‌ها چهار توانایی شناختی را اندازه‌گیری کردند: روانی کلام، سرعت ادراک، دانش کلامی و حافظه اپیزودیک.

هر یک از این توانایی‌ها با چندین آزمون اندازه‌گیری شدند؛ به عنوان مثال برای یکی از آزمایش‌ها، از شرکت‌کنندگان خواستند در عرض ۹۰ ثانیه هر تعداد اسم حیوانات را که می‌توانند بگویند. این آزمایش برای اندازه گیری روانی کلام آنها انجام شد. در نهایت، آنها کشف کردند که روانی کلام به تنهایی به طور چشمگیری با طول عمر مرتبط است.


12171019
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی افراد به طور دائمی احساس خستگی می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» چای نمی‌تواند یک نوشیدنی مناسب در وعده سحری باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت، از افزایش سهم کارانه دستیاران تخصصی به ۴ درصد با دستور وزیر بهداشت خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در نشست مشترک وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر ضرورت تکمیل زیرساخت‌های داده‌ای، یکپارچه‌سازی پایگاه‌های اطلاعاتی و ایجاد شفافیت در نظام مصرف تأکید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاظمی گفت: ارتقای دانش و مهارت معلمان در حوزه معارف قرآنی، نقش مهمی در تربیت نسلی آگاه، متعهد و بصیر ایفا می‌کند و این موضوع از اولویت‌های اصلی وزارت آموزش‌وپرورش است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو از بازنگری جامع در فرآیند‌های صدور مجوز، ثبت و واردات تجهیزات پزشکی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: ۸۷ هنرستان در جوار کارخانه راه‌اندازی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: ۸۷ هنرستان جوار کارخانه راه‌اندازی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جانشین رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نیاز ارزی اعلام‌شده از سوی این سازمان ۳.۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی و ۲.۵ میلیارد دلار ارز غیرترجیحی بود، اما این رقم ناگزیر از سوی دولت تعدیل شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص خون و سرطان بالغین بیمارستان شریعتی گفت: ضعف، کبودی و عفونت‌های مکرر از جمله علائم بروز سرطان سلول‌های خون‌ساز است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است