علمی فناوری 20:14 - 06 فروردین 1404
یافته‌های جدید نشان می‌دهد که در میان توانایی‌های شناختی مختلف، روانی کلام افراد مسن به طور منحصربه‌فردی با طول عمر آنان مرتبط است.

پیش‌بینی طول عمر با بررسی یک مهارت شناختی

باشگاه خبرنگاران جوان - وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: همه پیر می‌شوند؛ اما برخی بسیار طولانی‌تر از سایرین زندگی می‌کنند. یافته‌های پژوهشی که به‌تازگی انجام شده، نشان می‌دهد یک عامل غیرمنتظره ممکن است در طول عمر نقش داشته باشد و آن هوش است.

هوش یک ویژگی پیچیده است که از اجزای متعددی مانند حافظه، استدلال و توانایی کلامی تشکیل شده است. گروه پژوهشی به سرپرستی پائولو گیسلتا (Paolo Ghisletta) از دانشگاه ژنو در سوئیس، پی بردند یکی از جنبه‌های خاص هوش یعنی روانی کلام یا توانایی دسترسی به واژگان و استفاده از آنها با طول عمر مرتبط است.

پژوهشگران وضعیت ۵۱۶ شرکت‌کننده ۷۰ تا ۱۰۵ ساله را تا زمان مرگ آنها (گاهی مدتی بیش از ۱۸ سال) زیر نظر گرفتند. آنها اطلاعاتی دقیق درباره طیف گسترده‌ای از عوامل از جمله سلامت دندان، سطح استرس، وضعیت مالی و توانایی‌های شناختی این افراد جمع‌آوری کردند.

پژوهشگران از ۹ آزمون شناختی مختلف استفاده کردند تا بفهمند کدام جنبه از جنبه‌های مختلف هوش بیشتر از سایرین با طول عمر مرتبط است.

این آزمون‌ها چهار توانایی شناختی را اندازه‌گیری کردند: روانی کلام، سرعت ادراک، دانش کلامی و حافظه اپیزودیک.

هر یک از این توانایی‌ها با چندین آزمون اندازه‌گیری شدند؛ به عنوان مثال برای یکی از آزمایش‌ها، از شرکت‌کنندگان خواستند در عرض ۹۰ ثانیه هر تعداد اسم حیوانات را که می‌توانند بگویند. این آزمایش برای اندازه گیری روانی کلام آنها انجام شد. در نهایت، آنها کشف کردند که روانی کلام به تنهایی به طور چشمگیری با طول عمر مرتبط است.


12171019
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت بازرگانی آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد: مجوز صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته، معادل حداکثر ۳۵ هزار تراشه بلک‌ول انویدیا را به دو شرکت در عربستان سعودی و امارات متحده عربی صادر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد بیشتر اسباب‌بازی‌های پلاستیکی در برزیل حاوی سطوح خطرناکی از فلزات سمی هستند که در برخی موارد تا ۱۵ برابر حد مجاز می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع‌رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: آموکسی‌سیلین، سفکسیم و کوآموکسی‌کلاو به لحاظ ریالی جزو سه داروی پرفروش آنتی‌بیوتیک سال ۱۴۰۳ بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت آموزش و پرورش برای جبران کمبود نیروی خدماتی در مدارس سراسر کشور، اقدام به برگزاری آزمون استخدامی ویژه سرایدار و نیروی خدماتی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بیماری‌های عفونی معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: افزایش آمار ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در این فصل طبیعی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص طب ایرانی تکنیکی خاص را برای مقابله با شوک‌های عصبی معرفی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» میوه ازگیل می‌تواند موجب مسمومیت برای افراد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» خبرگزاری شینهوا گزارش داد که چین روز چهارشنبه سه ماهواره فضایی پرتاب کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دانشگاه رایس در ایالات متحده نشان داده‌اند که رشد مشتری تأثیر قابل توجهی بر شکل‌گیری منظومه شمسی ما داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بخش آرایشی-حرفه‌ای با عرضه آمپول‌های IQ-Complex Shine توسط شرکت روسی Profmedgroup شاهد یک پیشرفت علمی قابل توجه بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است