بین‌الملل 23:56 - 21 مهر 1400

بلینکن: آمریکا از عادی سازی روابط با سوریه حمایت نمی‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری اظهار کرد تا زمانی که پیشرفتی غیرقابل بازگشت به سمت یک راه حل سیاسی در سوریه حاصل نشود، واشنگتن قصد ندارد از تلاش‌ها در راستای عادی سازی روابط با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه یا اعاده اعتبار وی حمایت کند.

نکته قابل توجه آن است که این اظهارات بلینکن در حالی بیان می‌شود که متحدان عرب ایالات متحده در منطقه خاورمیانه در حال تغییر سیاستهای خود در قبال سوریه و در تلاش برای احیای روابط اقتصادی و دیپلماتیک خود با دمشق هستند.

به عنوان نمونه، کشور اردن که متحد ثابت قدم و وفادار واشنگتن در منطقه است، گذرگاه اصلی مرزی خود با سوریه را در اواخر ماه سپتامبر و با هدف کمک به اقتصاد دو کشور به طور کامل بازگشایی کرد و بر اعمال فشار بر کشورهای عرب جهت پذیرش دوباره سوریه در جمع این کشورها افزود.

به شکل مشابهی، وزیر امور اقتصادی امارات متحده عربی نیز روز یکشنبه گفت که این کشور و سوریه با طرح‌هایی برای توسعه همکاری اقتصادی و شناسایی حوزه‌های جدید همکاری موافقت کرده‌اند.

امارات متحده عربی نیز در سال ۲۰۱۸ سفارت خود در دمشق را بازگشایی کرد و اوایل سال جاری نیز اعلام کرد که تحریم‌های جامع آمریکا علیه سوریه پیوستن این کشور جنگ زده به اتحادیه عرب را با چالشهای بیشتری روبرو می‌کند.

با این حال بلینکن در این کنفرانس خبری مدعی شد: «آنچه که ما انجام نداده این و قصد انجام آن را نداریم، اعلام هرگونه حمایت و پشتیبانی از تلاش‌ها برای عادی سازی روابط یا اعاده اعتبار آقای [بشار] اسد یا لغو تحریم سوریه یا تغییر موضع مخالف خود با بازسازی سوریه است؛ مگر اینکه پیشرفتی غیرقابل بازگشت به سمت یک راه حل سیاسی که به باور ما امری ضروری و حیاتی است، حاصل شود».

گفتنی است، ایالات متحده حضور دیپلماتیک خود در سوریه را از سال ۲۰۱۲ به حالت تعلیق در آورده است.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه مدعی شد که در نُه ماه آغازین دولت «جو بایدن» در آمریکا (از ۲۰ ژانویه تاکنون) تمرکز اصلی واشنگتن بر توسعه دسترسی بشردوستانه به سوریه، پشتیبانی از کارزار مبارزه با گروه داعش و تأکید بر پایبندی آمریکا به پاسخگو ساخن دولت بشار اسد بوده است.


11270751
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» حزب‌الله لبنان برای برگزاری تجمع بزرگ مردمی در محکومیت اهانت دشمنان به مقام معظم رهبری فراخوان داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در سند استراتژیک اصلاح‌شده آمریکا آمده است که این کشور حمایت «محدودتری» از دیگر اعضای ناتو ارائه خواهد داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر انگلیس خواستار عذرخواهی رئیس جمهور آمریکا بابت اظهاراتش درباره این کشور شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان الحشدالشعبی گفت که مرز‌های عراق با سوریه تحت کنترل کامل قرار دارد و در حال حاضر هیچ گروهی در سوریه توان تهدید عراق را ندارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک روزنامه انگلیسی به تشدید اختلافات میان اوکراین و اتحادیه اروپا در پی ارائه یک طرح از سوی ترامپ اشاره کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جنبش وجود نسبت به انتقال بمب‌های ساعتی از سوریه به عراق توسط آمریکا هشدار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر ایتالیا اعلام کرد که سند پیوستن به شورای صلح غزه ارائه شده از سوی ترامپ را امضا نمی‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مردم ونزوئلا در تظاهراتی خواستار بازگشت رئیس جمهور کشورشان شدند که توسط آمریکا ربوده شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی حماس نسبت به انحراف نهاد موسوم به شورای صلح از اهداف خود و زیرپا گذاشتن حقوق فلسطینیان هشدار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که اتاوا با طرح‌های او برای استقرار سامانه دفاع موشکی در گرینلند مخالف است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است