بین‌الملل 22:20 - 27 شهریور 1402
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که به شدت از تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا استقبال می‌کند.

بورل: از تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا به شدت استقبال می‌کنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شامگاه دوشنبه گفت که به شدت از تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا استقبال می‌کند. 

نماینده آمریکا در امور ایران نیز که به دوحه قطر سفر کرده است گفت که به حضورش در دوحه برای استقبال از آمریکایی‌های آزاد شده بر اساس توافق اخیر، افتخار می‌کند.

سفیر آمریکا در قطر نیز در سخنانی از تلاش‌های دوحه برای آزادسازی پنج جاسوس آمریکایی در ایران تشکر کرده و گفت که این مثال رهبری منطقه‌ای قطر است.

 پیشتر «محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی» نخست وزیر قطر روز دوشنبه در واکنش به آزادی پنج جاسوس آمریکایی گفت که از همه شرکا که در موفقیت توافق آمریکا و ایران (در آزادی جاسوسان آمریکایی) نقش داشتند به خصوص سلطنت عمان تشکر می‌کنیم.

وی در ادامه سخنانش گفت: «قطر به هر چیزی که امنیت منطقه و جهان را افزایش می دهد، کمک خواهد کرد».

نخست وزیر قطر اضافه کرد: «امیدواریم که توافق آمریکا و ایران درباره مبادله زندانیان، زمینه را برای تفاهمات بیشتر فراهم کند».

خبرگزاری رویترز هم ساعاتی پیش، به نقل از منابعی گزارش کرد که هواپیمای حامل پنج زندانی آمریکایی از تهران به مقصد دوحه به پرواز در آمد.

پیش از این گزارش شده بود که پنج زندانی آمریکایی در ایران به هواپیمای قطری انتقال یافتند تا عازم دوحه شوند. رویترز پیش از ظهر امروز گزارش داده بود که هواپیمایی قطری در ایران آماده است پنج زندانی آمریکایی و دو تن از بستگانشان را به‌زودی به دوحه منتقل کند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران اعلام کرد که تبادل زندانیان امروز انجام خواهد شد و  پنج زندانی ایرانی امروز آزاد و به صورت متقابل پنج شهروند زندانی در ایران هم براساس درخواست خود در اختیار طرف آمریکایی قرار خواهند گرفت.

وی ضمن ابراز امیدواری برای موفقیت‌آمیز بودن این روند، توضیح داد: «پنج زندانی شهروند ایران از زندان‌های آمریکا آزاد خواهند شد. دو تن از شهروندان براساس درخواست و علاقه خودشان وارد ایران خواهند شد و یک نفر از آنها با توجه به حضور خانواده‌اش در یکی از کشورهای دیگر به خانواده خود در کشور ثالث منتقل خواهد شد و دو نفر دیگر ابراز تمایل کردند که براساس سابقه حضور فعلا در آمریکا حضور داشته باشند».

 وبگاه تحلیلی «بلومبرگ» چند روز پیش به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود که تبادل زندانیان میان ایران و ایالات متحده تا دوشنبه (امروز) انجام می‌شود. 

هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با شبکه «صدای آمریکا» نیز ابراز امیدواری کرده بود که با تکمیل انتقال دارایی‌های مسدود شده ایران از بانک‌های کره جنوبی به قطر، پنج تبعه آمریکایی که در ایران در بازداشت هستند،  به ایالات متحده بازگردند.

به گزارش بلومبرگ، «سیامک نمازی»، «عماد شرقی» و «مراد طاهباز» سه زندانی آمریکایی هستند که به همراه یک زندانی آمریکایی دیگر که نامی از وی برده نشده،  از زندان اوین به بازداشت خانگی فرستاده شده‌ بودند و یک زن آمریکایی که ظاهراً قرار است بخشی از توافق تبادل زندانیان بین تهران و واشنگتن باشد، نیز از قبل در بازداشت خانگی به سر می‌برد. 

بر اساس اعلام دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز پنج زندانی ایرانی که در این فرایند مبادله می‌شوند، عبارتند از: مهرداد معین انصاری، کامبیز عطار کاشانی، رضا سرهنگ پور کفرانی، امین حسن زاده، کاوه لطف الله افراسیابی.

پایان پیام/.


11994846
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت ترامپ تامین بودجه برای پروژه‌های محیط‌زیستی را متوقف کرده و وزیر خزانه‌داری آمریکا ادعا کرد انرژی ارزان از «افراط‌گرایی اقلیمی» مهم‌تر است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک نفت‌کش عازم روسیه پس از حمله پهپادی در دریای سیاه، از گارد ساحلی ترکیه درخواست کمک کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» قدرت‌های سلطه‌گر با القای درماندگی به مردم در پی آن هستند تا حس پیروزی را در ذهن‌ها خشک کرده و جهان را به جایی فقط برای تسلیم تبدیل کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» درگیری‌های شدید میان نیرو‌های الجولانی و نیروهای دموکراتیک سوریه در حلب باعث آوارگی گسترده هزاران غیرنظامی شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌ها می‌گویند که روند تدوین قوانین و سازوکار‌های لازم برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در اوکراین آغاز شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر اقلیم کردستان با محکوم کردن حملات به محله‌های کُردنشین حلب، این اقدامات را تلاشی برای تغییر اجباری بافت جمعیتی دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور فرانسه با انتقاد از سیاست‌های آمریکا، نسبت به تضعیف نظم بین‌المللی هشدار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مفقود شدن گوشی یکی از مدیران ارشد هسته‌ای ژاپن در فرودگاه شانگهای، زنگ خطر نشت اطلاعات امنیتی نیروگاه‌های اتمی این کشور را به صدا درآورد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه ترکیه با متهم کردن نیرو‌های دموکراتیک سوریه به مزدوری برای اسرائیل، از توطئه جدید آنها برای سوریه پرده برداشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت‌های اروپایی اکنون جدیت تهدید‌های ترامپ در مورد گرینلند را درک کرده و به شدت به دنبال طرحی برای متوقف کردن او هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است