اجتماعی 13:06 - 04 آذر 1400

دستگاه‌ها یک ماه به مکاتبات کمیسیون اصل ۹۰ پاسخ ندهند، مجرمند

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت السلام حسن شجاعی روز پنج شنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ در نشست ملی مطالبه گران حقوقی و قضائی با تبریک ایام هفته بسیج و عرض ارادت به شهدای انقلاب و شهید حاج قاسم سلیمانی پیرامون نقش مجلس در مبارزه با فساد گفت: در مجلس شورای اسلامی نقش مبارزه با مفاسد بستگی به ماموریت‌هایی است که بر اساس قانون گذاری و نظارت بر عده آن گذاشته شده است.

وی افزود: یکی از اقدامات مجلس، حذف زمینه‌های قانونی فساد است که بخشی از آن در چارچوب قانون شکل گرفته است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار کرد: بخش دوم کار مجلس در مبارزه با فساد، نظارت و ابزارهای آن است که البته در مورد نظارت بر قوه قضائیه بن بست وجود دارد چراکه طبق قانون این دستگاه نمی‌تواند مورد سوال و تذکر و استیضاح قرار بگیرد.

شجاعی تصریح کرد: از گذشته در قوه قضائیه مقاومتی برای عدم اجازه ورود نظارتی مجلس به این قوه وجود داشت، البته این مقاومت از جهتی درست است چراکه فضای مجلس سیاسی است و همین امر می‌تواند با انگیزه‌های سیاسی رقم بخورد. اما باید دانست که ورود نظارتی بر عملکردها، ساختار و فرایندهای کلان قوه قضائیه اقدامی درست و به جا است.

وی ادامه داد: اما مجلس با دو مانع مواجه است، یک اینکه ابزارهای لازم وجود ندارد و دو اینکه در قوه قضائیه هم مقاومتی وجود دارد که جز با همکاری داوطلبانه این امر محقق نخواهد شد.

ریاست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ادامه داد: طبق جلساتی که در گذشته با آقای رئیسی و به تازگی با آقای اژه ای جهت ورود مجلس به قوه قضائیه داشته ایم، این موضوع مورد استقبال قرار گرفت اما این مسئله ساختارمند نیست و وابسته به اشخاص است و در مقام عمل نیز، در بدنه هم چندان همراهی صورت نمی‌پذیرد.

شجاعی با اشاره به اینکه با اذنی که مقام معظم رهبری جهت ورود کمیسیون اصل ۹۰ به دستگاه‌های نظارتی داده اند گفت: بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی و نهادهایی که ذیل مجموعه رهبری هستند امکان ورود به آنها بر اساس شکایاتی که می‌شود وجود دارد کما اینکه پرونده‌هایی نیز موجود است.



وی افزود: اگر با دستگاهی مکاتبه کنیم و پاسخی ندهد، ظرف یک ماه به صرف عدم مکاتبه، مجرم است و به قوه قضائیه معرفی می‌کنیم و در قانون تصریح شده است که بدون ورود در محتوای شکایت، دادگاه باید به چنین مسئله‌ای رسیدگی و حکم صادر کند.

شجاعی به برخی ابزارهای رسیدگی کمیسیون اصل ۹۰ اشاره کرد و گفت: در این کمیسیون امکان بازرسی وجود دارد و می‌توانیم بر حسب قرعه، هیئت بازرسی به دستگاه‌های مختلف در سراسر کشور ارسال کنیم، در یکسال اخیر برای اصلاح ساختارها و عملکردها اقداماتی هم انجام شده است.

ریاست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اینکه اصلاح طرز کار قوای ۳ گانه نظام، مأموریتی است که قانون اساسی به کمیسیون اصل ۹۰ داده است و ما دائماً به آن نیاز داریم گفت: اگر بخواهیم بر اساس دید آرمانی موضوع را بیان کنیم، کمیسیون اصل ۹۰ می‌تواند مکانی باشد که ایده دولت اسلامی را در افق تمدن سازی، به عنوان یک نهاد قدرتمند قانونی، از همه دستگاه‌های نظام بخواهد که موظفند، اصلاحات در طرز کار در جهت تشکیل دولت اسلامی داشته باشند.


11336341
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره مهندسی ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از انسداد مسیر بزرگراه آیت الله رفسنجانی از مقطع پل بزرگراه اشرفی اصفهانی خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران تمهیدات این معاونت جهت برگزاری باشکوه راهپیمایی ۲۲ بهمن را اعلام کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حمل ونقل و ترافیک شهردار تهران از آمادگی کامل سامانه‌های مترو، اتوبوس و تاکسی برای خدمت‌رسانی به مردم راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» با دستور مقام قضایی حکم قطعی پرونده‌های شکوری راد، قربان بهزادیان‌نژاد و حسین کروبی اجرا شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به جایگاه انقلاب اسلامی در تاریخ معاصر، آن را بزرگ‌ترین نعمت الهی برای ملت ایران دانست.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با به‌کارگیری ۳ هزار نیروی انسانی و ۲۳۹ دستگاه ماشین‌آلات، تمهیدات گسترده‌ای را برای پاکسازی و خدمات‌رسانی به شهروندان در ۲۲ بهمن پیش‌بینی کرده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» در مراسمی وبیناری، چند پروژه ملی بنیاد شهید و امور ایثارگران به‌صورت همزمان در نقاط مختلف کشور افتتاح شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حج و زیارت از دریافت نزدیک به ۶۸ هزار رقم طلب برای زائران و کارگزاران حج پیش رو خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران از تمهیدات رایگان سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دادستان تهران به همراه ۱۱۴ نفر از قضات دادسرای تهران و شهرستان‌های تابعه استان، با حضور همزمان در زندان‌های ۹گانه استان تهران، ضمن دیدار چهره‌به‌چهره با مددجویان، به درخواست‌ها و مشکلات آنان رسیدگی کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است