علمی فناوری 22:43 - 04 آذر 1403
مرکز هوش مصنوعی و رباتیک در هنگ کنگ، از تراشه‌های هوش مصنوعی هوآوی برای تقویت مدل «کرز کوپایلت» (Cares Copilot) خود استفاده می‌کند که برای کمک به روش‌های جراحی طراحی شده است.

تراشه هوآوی، راهگشای چین در توسعه فناوری جراحی با هوش مصنوعی

 مرکز هوش مصنوعی و رباتیک (CAIR) که توسط آکادمی علوم چین (CAS) در هنگ کنگ در سال ۲۰۱۹ تاسیس شد، از آخرین مدل هوش مصنوعی خود به نام Cares Copilot 2.0، رونمایی کرد. این مدل برای پشتیبانی از جراحان با وظایفی مانند برنامه‌ریزی جراحی، تولید گزارش‌های تشخیصی و بازیابی پرونده‌های مشابه طراحی شده است.

به نقل از آی‌ای، این مدل ارتقا یافته، بر اساس نسخه قبلی آن که در ماه مارس منتشر شد، با استفاده از تراشه هوش مصنوعی Ascend 910 B هوآوی آموزش داده شده است. تراشه‌ای که این شرکت ادعا می‌کند عملکردی قابل مقایسه با انویدیا Nvidia A100 دارد. به گفته لیو هونگ بین (Liu Hongbin)، مدیر اجرایی مرکز هوش مصنوعی و رباتیک، تراشه‌های هوآوی اساسا نیاز‌های تحقیقاتی آزمایشگاه را برآورده می‌کنند.

پیشرفت در فناوری تراشه هوش مصنوعی هوآوی

در ماه اوت سال ۲۰۲۳، مرکز رباتیک و هوش مصنوعی، یادداشت همکاری با هوآوی برای همکاری در زمینه یکپارچه سازی برنامه‌های هوش مصنوعی در جراحی را امضا کرد. با پیش‌بینی محدودیت‌های مداوم در دسترسی به تراشه‌های پیشرفته ایالات متحده، این مرکز تحقیقاتی به دنبال راه‌حل‌های جایگزین بود. طبق گفته رهبر مرکز رباتیک و هوش مصنوعی، از آن زمان، قابلیت‌های تراشه هوش مصنوعی هوآوی به سرعت پیشرفت کرده است.

همانطور که لیو توضیح می‌دهد، پیشرفت تراشه‌های هوش مصنوعی هوآوی قابل توجه بوده است و آنچه در ابتدا یک تا دو ماه طول کشید تا با همان مقدار داده تکمیل شود، اکنون در حدود یک هفته به پایان رسیده است.

مدل Cares Copilot 2.0، ساخته شده بر روی مدل زبانی متن باز Llama 2 متا پلتفرم و با استفاده از سرور Atlas 800 T A 2 هوآوی آموزش دیده است و در بیمارستان‌هایی مانند اولین بیمارستان وابسته دانشگاه سان یات سن (Sun Yat-sen) در گوانگژو و به گفته لیو، بیمارستان شاهزاده ولز در هنگ‌کنگ استفاده می‌شود.

پیشرفت‌های مرکز رباتیک و هوش مصنوعی همچنین نشان می‌دهد که هوآوی چگونه شکاف ایجاد شده توسط تراشه‌ساز آمریکایی انویدیا را پر کرده است که تراشه‌های پیشرفته‌اش در چین به دلیل کنترل‌های صادراتی ایالات متحده محدود شده‌اند. تراشه‌های هوآوی اکنون بهترین انتخاب برای مؤسسات تحقیقاتی و مشاغل چینی است.

محدودیت‌های ایالات متحده، توسعه را در چین پیش می‌برد

این غول چینی به تازگی تاکید کرده است که تراشه هوش مصنوعی Ascend 910 B می‌تواند با معیار‌های عملکرد مشخصی از A100 انویدیا مطابقت داشته باشد. این شرکت همچنین قصد دارد تولید انبوه پیشرفته‌ترین تراشه هوش مصنوعی خودیعنی Ascend 910 C را در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵، با وجود چالش‌هایی که در تولید تراشه به دلیل محدودیت‌های ایالات متحده وجود دارد، آغاز کند.

تراشه 910 C که توسط کورپوریشن بین‌المللی ساخت نیمه‌رسانا (SMIC) با استفاده از فرآیند N+2 ساخته شده است، به دلیل کمبود تجهیزات پیشرفته، تنها ۲۰ درصد بازده دارد. تراشه‌های پیشرفته معمولا به بازدهی بالای ۷۰ درصد نیاز دارند تا از نظر تجاری بادوام باشند. حتی تراشه 910 B هوآوی که توسط کورپوریشن بین‌المللی ساخت نیمه‌رسانا نیز ساخته شده است، بازدهی حدود ۵۰ درصدی دارد که باعث تاخیر در تولید و انجام سفارش می‌شود.

با این حال، این شرکت مخابراتی، نمونه‌هایی از تراشه جدید را به چندین شرکت فناوری ارسال کرده و شروع به دریافت سفارش کرده است.

هوآوی در مرکز تنش‌های آمریکا و چین بر سر تجارت و امنیت قرار دارد. واشنگتن محدودیت‌های متعددی را بر هوآوی و دیگر شرکت‌های چینی اعمال کرده است، به این دلیل که پیشرفت‌های فناوری آنها می‌تواند تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا باشد. علاوه بر این، همچنین در قلب رقابت تراشه‌های هوش مصنوعی چین و ایالات متحده قرار دارد و پکن به هوآوی روی آورد تا تلاش این کشور برای خوداتکایی نیمه‌رسانا‌ها را رهبری کند.

منبع: ایسنا


12119657
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز هوش مصنوعی و رباتیک در هنگ کنگ، از تراشه‌های هوش مصنوعی هوآوی برای تقویت مدل «کرز کوپایلت» (Cares Copilot) خود استفاده می‌کند که برای کمک به روش‌های جراحی طراحی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی رئیس جمهور گفت: یکی از برنامه‌های مهم ما، تأسیس آزمایشگاه‌های ملی مستقل و مجهز در حوزه‌های مختلف علمی است که می‌توانند به صورت هیئت‌امنایی اداره شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان با استفاده از یک زبان جدید، شکل و ساختار نانوحفره‌ها را به صورت کد‌هایی تبدیل کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران دانشگاه تهران موفق شدند از فیلتر سیگار مصرف‌شده، گونه‌ای کامپوزیت نانوالیاف سلولزی-اپوکسی تولید کنند که در صنایع بسته‌بندی کارایی دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات سازمان غذا و دارو، از الزام مراکز درمانی برای ایجاد زیرساخت‌های استعلام شناسه رهگیری تجهیزات و ملزومات پزشکی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زوال عقل را می‌توان یکی از بیماری‌های دوران سالمندی نام برد که متاسفانه در حال جوان شدن است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیمایی گفت: دانشجویان بسیجی ما بسیجی نسل زد و عصر دیجیتال هستند؛ لذا ارزش‌ها و رفتار‌هایشان متفاوت است و ما باید این را درک کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دانشگاه استنفورد و موسسه دیپ مایند گوگل به دستاوردی مهم در حوزه قل‌های هوش مصنوعی یا عاملانی که می‌توانند شخصیت کاربر را تقلید کنند، دست یافته‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران هندی یک مفهوم جدید را برای ساخت دستگاهی ارائه داده‌اند که با استفاده از پوست موز و نارگیل، انرژی پاک را از ضایعات مواد غذایی تولید می‌کند تا به تامین پایدار انرژی مورد نیاز جوامع بپردازد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متاسفانه توانایی و اثربخشی پنی سیلین به علت توانایی میکروب‌ها برای تطابق و مقاومت در برابر این دارو در حال از دست رفتن است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است