وبگردی 09:52 - 21 آذر 1403
ایران توانست با پذیرفتن هزینه اعتماد به چهره فعلی تحریر الشام، هم مقابل خواست مردمی سوریه قرار نگیرد و هم در هزینه پذیرفتن جنگ با حفظ منافعش موفق عمل کند.

تفاوت‌های تحریر الشام و داعش در مقطع کنونی

کاربری با نام «سید هانی هاشمی» در حساب کاربری ایکس خود متنی درباره اتفاقات اخیر سوریه منتشر کرد و نوشت:

 کادر این رشته محتوا به این میپردازم که تفاوت‌های تحریر الشام و داعش در مقطع کنونی چیست؟

آیا ایران تصمیم درستی اتخاذ کرد؟

اول-داعش به هیچ عنوان مرز نمی‌شناخت و به دنبال گسترش قلمرو تا ایران بود و از حدود ۹۰ کشور به این منطقه وارد شد و نه تعریف مردمی داشت و نه خواست ملی، بلکه صراحتا تجزیه سوریه، اسقاط اسد و مبارزه با گروه‌های مقاومت و ویرانی اماکن مقدس را تا پیاده سازی اهداف آمریکا و اسرایییل مطرح میکرد.

دوم-حضور ایران در سوریه به خواست دولت رسمی سوریه در برابر تروریست‌های داعش و گروه‌های مسلحی بود که اهداف اولیه خودشان را کشتار مردم و شیعیان، حمله به ایران و تشکیل دولت عراق و شام اعلام کرده بودند.

سوم-ایران برای دفاع از امنیت ملی و منافع ملی خود، حرم‌ها، مردم و شیعیان سوریه و منافع امت اسلام در سوریه حاضر شده بود. عدم حضور امروز ما در این برحه در سوریه خط بطلانی بر این ادعا شد که ایران «مدافع اسد» بود.

چهارم-امروز دست‌کم تا کنون معارضین سوریه ادعای برون‌مرزی ندارند. در مورد امنیت اماکن مقدس و شیعیان سوریه هم تضمین‌هایی گرفته شده که بنابراین نیاز به حضور نظامی ما را متوقف می‌نماید.

محمد الجولانی

پنجم-حمایت از اسد مشروط بر اعمال اصلاحات سیاسی و اجتماعی قابل اجرا بود در صورتیکه روند اصلاحات از سوی مردم سوریه قابل پذیرش باشد که این نیز محقق نشد.

ششم-ادامه حضور ایران در سوریه باتوجه به نارضایتی ملت سوریه از دولت مشروعیتی متزلزل داشت در حالیکه ایران آمادگی نظامی و دفاعی لازم و کامل برای اینکار را قطعا دارد.

هفتم- بشار و ارتش ملی سوریه انگیزه و اراده‌ای برای مقابله با تصرف کشور نداشتند و مردم نیز بخاطر تداوم ۱۵ ساله نابسامانی‌های اقتصادی و خفقان سیاسی، ناامنی‌های گسترده و عدم توسعه یافتگی منزجر بودند.

هشتم- نیرو‌های جولانی با تغییر چهره از تصویر وحشت به تصویر دوستانه مورد استقبال مردم شهر‌ها قرار میگرفتند و اراده ملی بر تغییر حکومت بدون خشونت چه مردمی چه نظامی بود.

نهم-در حضور ۱۳ ساله‌ی ایران، تمامی اهداف ترسیم شده امنیتی ما به انجام رسید از جمله؛ حفظ مرز‌ها به طور کامل خنثی سازی خطر داعشی که تا ۶۰ کیلومتری کرمانشاه رسیده بود 

خنثی سازی اهداف ناتو در عراق و سوریه، عدم تجزیه و گسترش جنگ داخلی در عراق و سوریه، تقویت هسته مقاومت منطقه‌ای و حفظ حرم‌ها

دهم-گروه‌های معارض تحریر الشام کنونی ظاهرا مانند داعش نیستند! گروه جولانی با روتوش تصویر منفی خود فعلا و مصلحتا از بیان انگیزه‌های فراملی و خصومت با دیگر کشور‌ها صرف نظر کرده است.

یازدهم- تحریری‌ها رفتار‌های تروریستی عیانی نداشته و به ایران وعده حفظ سفارت و حرم‌ها را داده‌اند. 

در پایان به نظر می‌رسد ایران توانست با پذیرفتن هزینه اعتماد به چهره فعلی تحریر الشام، هم مقابل خواست مردمی سوریه قرار نگیرد و هم در هزینه پذیرفتن جنگ هم برخی هزینه‌های دیگر با حفظ منافعش در این مقطع موفق عمل کند. 

البته که هزینه‌های ایران در سوریه در برابر تهدیدات دفع شده ناچیز بود، و تمام هزینه‌های ایران در سوریه نهایتا سالی ۱میلیارد دلار در مقابل ده‌ها میلیارد دلار برای ناامن سازی مرز‌ها و ویرانی‌ها بود.


12126186
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با روز ولنتاین رسانه‌های آمریکا با انتقاد از تعرفه‌های ترامپ؛ در قالب یک تصویر افزایش قیمت هدیه‌های روز ولنتاین در یکسال ریاست جمهوری ترامپ را نشان داده‌اند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در آب‌های استراتژیک خلیج فارس و دریای عمان، سایه‌ای کوچک اما مرگبار در حرکت است؛ گروهی از شناورهای پرسرعت که با سرعت برق‌آسا و هماهنگی دقیق، قواعد بازی دریایی را تغییر می‌دهند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» آنچه امروز به عنوان «رویا» از دوران پهلوی به نسل جوانی که آن دوران را ندیده‌اند فروخته می‌شود، با واقعیت‌های آماری همخوانی ندارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که با وجود تحریم‌های مجازی برخی سلبریتی‌ها، استقبال ۲۸ هزار مخاطب در سه ساعت و حضور بی‌سابقه رئیس‌جمهور در اختتامیه، تداوم ۴۷ ساله این رویداد را رقم زد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» واقعیت این است که سلامت قلب، کیفیت خواب و حتی وضعیت لثه‌ها می‌تواند بر خطر ابتلا به زوال عقل تأثیر بگذارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» روند تولید فیلم‌های بدون مجوز رسمی در حال گسترش است؛ آثاری که خارج از سازوکارهای قانونی ساخته می‌شوند و مستقیماً راهی جشنواره‌های خارجی می‌شوند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» گاهی وقت‌ها در آسمان و در کهکشان‌های دور و نزدیک می‌توان علائمی شبیه به قلب، گل رز و دیگر نمادهای عاشقانه را یافت.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» جایی در چین که تا دیروز فقط شن و طوفان بود، امروز به میدان یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌های سبز جهان تبدیل شده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» احمد سلمان رشدی نویسنده کتاب آیات شیطانی شاید یکی از خبرسازترین مولفان قرن بیستم باشد، البته نه با کتاب و یا مقاله‌ای که تحسین خوانندگان را بر‌انگیزد،‌ بلکه با نوشته‌ای که خشم یک میلیارد مسلمان را برانگیخت.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» پرتکرارترین سؤال بخش قابل توجهی از گفت‌وگوهای ایرانی‌ها با هوش مصنوعی حول اقتصاد روزمره می‌چرخد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است