اقتصادی 17:09 - 27 تیر 1404
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج گفت: قیمت برنج در بازار نزولی شده است و با ورود محصول جدید طی دو هفته آینده، این روند کاهشی تشدید می‌شود.

برنج ایرانی به زودی ارزان‌می شود/ ریزش شدید قیمت‌ها تا دو هفته آینده

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - محمد مختاریانی رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران  درباره دلایل افزایش قیمت برنج گفت: در حوزه بازار برنج با دو محصول تولید داخل و وارداتی مواجه هستیم که عمده برنج وارداتی به کشور نیز برنج هندی است.

وی با بیان اینکه برنج هندی ۸۰ درصد برنج وارداتی به کشور را تشکیل می دهد، افزود: قیمت برنج هندی در ماه‌های ا تومان خیر حتی در دوره جنگ نیز با تنش مواجه نبود و در حالیکه نرخ مصوب آن ۶۰ هزار است، حداکثر قیمتی که این نوع برنج در حاضر در بازار به فروش می رسد رقم ۷۰ هزار تومان است.

مختاریانی درباره برنج پاکستانی گفت: برنج ایرانی و برنج پاکستانی روی هم تاثیرگذار هستند و چون قیمت برنج ایرانی در دوره جنگ افزایش داشت، روی نوع پاکستانی آن هم تاثیرگذار بوده است.

وی با اشاره به شرایط حال حاضر بازار برنج، توضیح داد: خوشبختانه در حال حاضر قیمت برنج ایرانی نیز با شیب مناسبی نزولی شده و چون تا دو هفته دیگر محصول جدید وارد بازار می‌شود شیب این کاهش قیمت تندتر می شود و نرخ برنج به رقم متعادلی می رسد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران تاکید کرد: قیمت برنج هاشمی تا حدود دو هفته آینده برای مصرف کننده حداکثر به کیلویی ۲۵۰ هزار تومان می‌رسد.

مختاریانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نادرست بودن آمار تولید برنج در سال گذشته عنوان کرد: سال گذشته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی تولید برنج را ۲.۷ میلیون تن اعلام می‌کردند، در حالی که با توجه به شرایطی که وجود داشت، رقم واقعی تولید بسیار کمتر از آمار اعلامی وزارت جهادکشاورزی بود اما خوشبختانه امسال معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی پیش بینی میزان تولید را رقمی بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن اعلام کرده است که به نظر این عدد واقعی و منطقی است و سال گذشته نیز میزان تولید همین حدود بوده است.

وی اضافه کرد: باتوجه به این شرایط سال گذشته میزان کسری نیز براساس آمار اشتباه تولید، نادرست محاسبه شد و در نتیجه مقدار برنج وارداتی  درست برآورد نشد و در نتیجه تمام بازار بر هم ریخت. 

مختاریانی تاکید کرد: سال گذشته مناظره‌های مختلفی از جمله مناظره‌ای با رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی در رادیو اقتصاد داشتیم ولی ایشان به هیچ عنوان از آمار اعلامی خود کوتاه نیامدند.

مختاریانی با اشاره به دیگر اشتباهات صورت گرفته در حوزه بازار برنج گفت: در واردات برنج سفید متاسفانه مانع تراشی‌ هایی صورت گرفت که اگر این اقدام صورت نمی گرفت و برنج سفید پاکستانی بیشتر وارد می‌شد شاهد گرانی این محصول نبودیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطرح شدن بحث احتکار برنج،  افزود: اگر کسی برنج را احتکار کرده باشد قطعا با نیت سود اقتصادی چنین کاری را انجام داده و چنین فردی اگر در دوران جنگ و زمانی که قیمت این کالا بسیار گران است آن را عرضه نکند، چه زمانی می خواهد توزیع را انجام دهد؟ با توجه به اینکه دو هفته دیگر هم محصول جدید وارد بازار و قیمت‌ها شکسته می.شود، منطقی نیست که کسی بخواهد برنج سال قبل را در انبارها نگهداری کند. بنابراین این مساله نادرست است و تمام برنج.ها مصرف شده است.

وی درباره اینکه گفته می شود افزایش قیمت برنج به نفع کشاورزان نیست و سودی به جیب کشاورز نمی رود، توضیح‌داد: با توجه به ارتباطات گسترده‌ای که در شمال کشور با کشاورزان داریم، کشاورزی را نمی‌شناسیم که عمده محصول خود را اول فصل فروخته باشد. کشاورزان بخشی از محصول خود را ابتدای فصل می‌فروشند، بخشی را نگه می‌دارند در دورانی مثل اواخر پاییز یا ایام پایانی سال به فروش می‌رسانند، بنابراین اینکه گفته می‌شود کشاورز هیچ سودی نمی کند اظهارنظر درستی نیست.  

مختاریانی ادامه داد:  در ایام جنگ عده‌ای سودجو برنج را حتی با قیمت بالای ۴۰۰ هزار تومان نیز عرضه کردند که مورد تایید هیچ کس نبود، اما در همان زمان اعضای تشکل ما برنج را در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و با قیمت حداکثر ۳۰۰ هزار تومان عرضه می‌کردند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران درباره سرانه مصرف برنج نیز توضیح داد: در این حوزه باید به آمار رسمی اتکا کنیم که ۳۶ کیلوگرم به ازای هر نفر را عنوان می کند.

مختاریانی با اشاره به اینکه برخی این رقم را ۶ کیلوگرم عنوان می کنند، تاکید کرد: سرانه مصرف جزء مواری است که باید روی تعیین میزان دقیق آن کار شود تا بتوان در حوزه تنظیم بازار برنج عملکرد بهتری داشت.


12208240
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که آبادان امروز با ثبت دمای ۵۱.۶ درجه به عنوان گرمترین شهر جهان معرفی شد، رکورد اوج تقاضای شبکه برق خوزستان نیز با مصرف ۹ هزار و ۱۴ مگاوات شکسته شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ترافیک سنگین در تمامی محور‌های شمالی کشور را شاهد هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت جهانی نفت در پی افت تولید میدان‌های نفتی اقلیم کردستان عراق به‌دلیل حمله‌های پهپادی و نگرانی‌ها درباره عرضه و ازسوی دیگر بالا رفتن تقاضای فصلی سفر، افزایش یافت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: افزایش دمای هوا از امشب تا روز یکشنبه ۲۹ تیر ماه ادامه دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل صندوق توسعه بازار سرمایه گفت: از تاریخ ۷ تیر تاکنون معادل ۳۵.۲ هزار میلیارد تومان منابع جذب صندوق توسعه بازار شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت آب و فاضلاب استان تهران با صدور اطلاعیه‌ای درباره افت فشار آب در این استان در روز‌های اخیر توضیح داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت:بلیت پرواز‌های اربعین در سایت رسمی ایران ایر پلکانی ادامه دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج گفت: قیمت برنج در بازار نزولی شده است و با ورود محصول جدید طی دو هفته آینده، این روند کاهشی تشدید می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج گفت: قیمت برنج در بازار نزولی شده است و با ورود محصول جدید طی دو هفته آینده، این روند کاهشی تشدید می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل صندوق پنبه گفت: بنابر آمار سالانه ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است که در شرایط فعلی ۴۰ درصد نیاز کشور در داخل تامین می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است