اجتماعی 14:22 - 10 مهر 1401

چالش امروز عرصه جمعیت سیاسی کاری است

مسعود عالمی نیسی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص اقدامات این مؤسسه در زمینه سیاست‌های جمعیتی کشور گفت: اقداماتی که توسط مؤسسه جمعیت انجام می‌شود از جنس ایجاد توافق، همراهی و همکاری همه ذی‌نفعان بوده و لزوماً محدود به همه دستگاه‌های اجرایی نمی‌شود.

عالمی نیسی مهمترین چالش امروز در موضوع جمعیت را جو سیاسی حاکم بر این موضوع دانست و گفت: متأسفانه مقداری فضا دو قطبی و سیاسی شده است؛ کسی که طرفدار سیاست‌های جمعیتی است متعلق به یک جناح است و کسی که مخالف سیاست‌های حاکمیت است با سیاست‌های جمعیتی مخالف است؛ در حالی که بحث جمعیت در ذات خود اصلاً سیاسی نیست.

رئیس مؤسسه تحقیقات جمعیت کشور افزود: مؤسسه با تاکید بر گفتمان علمی که می‌تواند ایجاد کند و به دور از صحبت‌های سیاسی کار خود را ادامه خواهد داد. وقتی بحث علمی پیش می‌رود نهایتاً طرف مقابل فقط می‌تواند بحث علمی داشته باشد نه به کسی برچسب زده می‌شود و نه با هیجان و استدلال‌ها احساسی به موضوع جمعیت برخورد می‌شود.



وی با اشاره به اینکه بعد از تاکید بر اصلاحات علمی و دوری از احساسات باید به اجماع گرایی اندیشید؛ گفت: باید از همه ظرفیت‌ها چه در داخل دانشگاه‌ها، چه در پژوهشگاه‌ها و چه در سازمان‌های اجرایی باید به این موضوع بپردازیم. باید ببینیم کف میدان اجرایی چه افرادی هستند. کارشناسان سازمان‌ها که مجری سیاست‌ها هستند طبق افکار خود عمل می‌کنند؛ درست است که آنها موظفند طبق قانون عمل کنند اما به دلیل افکار متفاوت قانع نشدند و عملشان بدون اشتیاق و غیر مداوم است.



رئیس مؤسسه تحقیقات جمعیت کشور خاطر نشان کرد: به همین دلیل ما معتقدیم مؤسسه جمعیت می‌تواند با ایجاد همدلی، همکاری بین دستگاه‌ها را به صورت بنیادی افزایش دهد. تصویب قوانین با ستاد ملی جمعیت است ما در مؤسسه تحقیقات جمعیت وظیفه اندیشه سازی و اجماع سازی مقوله جمعیت را داریم که می‌تواند با یک مبنای علمی این اجماع را ایجاد کند.


11700737
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» نتایج آزمون ورودی کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۴ کانون وکلای دادگستری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دادستان تهران، به همراه ۱۰۵ نفر از قضات و همکاران قضائی خود از ۵ زندان استان تهران بازدید کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تأکید کرد: انس با قرآن و نقش زنان در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، کلید کاهش جرایم و تربیت جامعه سالم است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان تعزیرات از توقف نوسان قیمت برنج خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهره‌برداری سازمان حمل و نقل و ترافیک به شهروندان توصیه کرد سفر‌های ضروری خود را مدیریت کرده و حتما با رزرو طرح، داخل محدوده‌های ترافیکی شوند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به بارش‌های قابل توجه در ۱۷ استان، از آماده‌باش کامل دستگاه‌های امدادی، خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرهنگ علی اصغر شریفی رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ از تمهیدات ویژه پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص رصد تخلف فاقد معاینه فنی برای وسایل نقلیه خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: فرآوری بافت از نظر ما کاری اعتقادی و فرهنگی است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان مهندسی و ساختمان شهرداری تهران از پایان عملیات مقاوم‌سازی لرزه‌ای در ۴۵ تقاطع غیرهمسطح پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان مهندسی و ساختمان شهرداری تهران از پایان عملیات مقاوم‌سازی لرزه‌ای در ۴۵ تقاطع غیرهمسطح پایتخت خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است