اجتماعی 11:45 - 09 آذر 1401

شهرسازی در تهران رو به ایمن‌تر شدن است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه در نگاه کلان اوضاع شهر مجموعاً امیدوار کننده است گفت: یعنی شاید با مشکلات زیادی مواجه باشیم و از شرایط مطلوب فاصله داشته باشیم اما زمانی که شرایط را با یک یا دو دهه قبل مقایسه می‌کنیم روند آن رو به بهبود است و سامانه‌های تخمین خسارت و هشدار که در سازمان مدیریت بحران شهر تهران وجود دارد نشان می‌دهد شهر رو به بهتر شدن و شهرسازی رو به ایمن تر شدن است و در کل شهر مهندسی سازتر ساخته می‌شود.

وی افزود: اما از آنجا که این روند تدریجی است در مقیاس کوتاه شاید قابل مشاهده نباشد ولی در مقایسه امسال با ۱۵ سال پیش تفاوت‌های معناداری وجود دارد. بهرحال تمرکز سازمان بر پیشگیری قبل از وقوع حادثه است.

نصیری تصریح کرد: وقتی حادثه‌ای رخ داد دستگاه‌های تخصصی و خدماتی در حوزه اطفای حریق و تأمین آب و گاز وظایف خود را انجام می‌دهند، سازمان مدیریت بحران شهر تهران نیز نقش هماهنگ کننده بین دستگاه‌ها را بر عهده دارد ولی موضوع این است که چه کنیم حادثه‌ای همچون پلاسکو رخ ندهد و از قبل چاره سازی کنیم.

وی افزود: یک سال اخیر علاوه بر زحمات دوره‌های گذشته، تمرکز بیشتری بر بخش پیشگیری شده است. یکی از این پروژه‌های جدید طرح ارزیابی ایمنی ساختمان‌های مهم و بلند مرتبه است در واقع با اعزام گروه‌های ارزیاب از وقوع حوادثی همچون حادثه پلاسکو جلوگیری می‌شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در تشریح این طرح افزود: تعداد ساختمان‌های ناایمن از قبل توسط سازمان آتش نشانی مشخص شده است اما تیم‌های ارزیابی ایمنی متشکل از حدود ۹ دستگاه تخصصی هستند که دور هم جمع شده‌اند و بر اساس کار مطالعاتی ۲۲ گروه به ۲۲ منطقه تهران اعزام می‌شوند و ضمن بازدید ساختمان‌های مهم شامل بیمارستان‌ها، مراکز اداری و مراکز دارای تمرکزِ حضور و نیز ساختمان‌های بلند مرتبه ایمنی آنها را ارزیابی می‌کنند.

نصیری افزود: ساختمان‌های ۶ طبقه به بالا و با مساحت بیشتر از ۵ هزار متر مربع مشمول این ارزیابی هستند. به این منظور حدود ۲۰ صفحه برگه کنترل برای ارزیابی تهیه شده که توسط افراد آموزش دیده تکمیل می‌شود. ساختمان‌های دارای مشکل پس از ارزیابی طبقه بندی و به دسته‌های پرخطر، میان خطر و کم خطر تقسیم می‌شوند و برای آنها اقدامات اصلاحی صورت می‌گیرد تا از وقوع حوادث محتمل دور بمانند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد تهران بی قواره تر رشد کرده در حالیکه باید زیرساخت‌هایش نوسازی و نگهداری می‌شد اما سهم تعمیر و نگهداری پرداخت نشده است. در طول ادوار گذشته بیشتر بر راه اندازی پروژه‌های جدید تمرکز شده، اینک باید بر روی پروژه‌های انتقال آب، گاز، نگهداری بزرگراه‌ها، تونل‌ها، پل‌ها و رودخانه‌ها … بیش از گذشته اقدام شود.

وی با اشاره به عضوگیری گروه‌های داوطلب واکنش اضطراری محله دوام افزود: در هر محله تهران یک سرای محله و در هر سرای محله یک خانه دوام و ایمنی داریم. این گروه‌ها تا کنون ۲۲ هزار نفر عضو دارند که قرار است گسترش یابند علاوه بر دوام محله، دوام مسجد محور و دوام مدرسه محور هم اضافه می‌شوند.

نصیری افزود: شهروندان می‌توانند به سرای محلات یا پایگاه‌های مدیریت بحران شهر تهران و یا پرتال سازمان مراجعه و ثبت نام کنند تا تحت آموزش‌های رایگان قرار گیرند.


11751988
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سر کلانتر دهم پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری یک مامور قلابی خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سر کلانتر پنجم پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری سارق خودرو و لوازم خودرو در یک عملیات پلیسی خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: تهران، خانه بزرگانی است که هر یک نقشی مهم در شکل‌گیری هویت این شهر داشته‌اند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دیدار با خانواده شهید آروین محمدی از شهدای حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین، ضمن ابلاغ سلام مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور به این خانواده، مقام شهادت را عزتی جاودانه دانست.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرماندار تهران تأکید کرد: نقش کلیدی آموزش و پرورش در اجرای انتخابات پایتخت، خصوصاً نخستین دوره برگزاری انتخابات تمام‌الکترونیک و تناسبی، غیرقابل جایگزین است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس عملیات ویژه پلیس راه راهور فراجا، از توقیف یک دستگاه خودروی سمند نقره‌ای حامل ۱۳۰۰ لیتر نفت سفید قاچاق در محور کرمان به ماهان خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت:تهران، خانه بزرگانی است که هر یک نقشی مهم در شکل‌گیری هویت این شهر داشته‌اند. حضور همین شخصیت‌هاست که تهران را به شهری ناب‌تر و معنادارتر تبدیل کرده و آن را از سایر کلان‌شهر‌ها متمایز می‌کند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از توزیع سوخت یورو ۴ در شهرستان‌های استان تهران در راستای کاهش آلودگی هوا خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرکلانتر هفتم پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری یک مالخر اموال مسروقه خبر داد و گفت از مخفیگاه متهم یک دستگاه موتورسیکلت مسروقه کشف شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از کشف ۲۰۰۰ دستگاه ماینر قاچاق به ارزش ۱۴۷ میلیارد تومان خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است