اجتماعی 11:45 - 09 آذر 1401

شهرسازی در تهران رو به ایمن‌تر شدن است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه در نگاه کلان اوضاع شهر مجموعاً امیدوار کننده است گفت: یعنی شاید با مشکلات زیادی مواجه باشیم و از شرایط مطلوب فاصله داشته باشیم اما زمانی که شرایط را با یک یا دو دهه قبل مقایسه می‌کنیم روند آن رو به بهبود است و سامانه‌های تخمین خسارت و هشدار که در سازمان مدیریت بحران شهر تهران وجود دارد نشان می‌دهد شهر رو به بهتر شدن و شهرسازی رو به ایمن تر شدن است و در کل شهر مهندسی سازتر ساخته می‌شود.

وی افزود: اما از آنجا که این روند تدریجی است در مقیاس کوتاه شاید قابل مشاهده نباشد ولی در مقایسه امسال با ۱۵ سال پیش تفاوت‌های معناداری وجود دارد. بهرحال تمرکز سازمان بر پیشگیری قبل از وقوع حادثه است.

نصیری تصریح کرد: وقتی حادثه‌ای رخ داد دستگاه‌های تخصصی و خدماتی در حوزه اطفای حریق و تأمین آب و گاز وظایف خود را انجام می‌دهند، سازمان مدیریت بحران شهر تهران نیز نقش هماهنگ کننده بین دستگاه‌ها را بر عهده دارد ولی موضوع این است که چه کنیم حادثه‌ای همچون پلاسکو رخ ندهد و از قبل چاره سازی کنیم.

وی افزود: یک سال اخیر علاوه بر زحمات دوره‌های گذشته، تمرکز بیشتری بر بخش پیشگیری شده است. یکی از این پروژه‌های جدید طرح ارزیابی ایمنی ساختمان‌های مهم و بلند مرتبه است در واقع با اعزام گروه‌های ارزیاب از وقوع حوادثی همچون حادثه پلاسکو جلوگیری می‌شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در تشریح این طرح افزود: تعداد ساختمان‌های ناایمن از قبل توسط سازمان آتش نشانی مشخص شده است اما تیم‌های ارزیابی ایمنی متشکل از حدود ۹ دستگاه تخصصی هستند که دور هم جمع شده‌اند و بر اساس کار مطالعاتی ۲۲ گروه به ۲۲ منطقه تهران اعزام می‌شوند و ضمن بازدید ساختمان‌های مهم شامل بیمارستان‌ها، مراکز اداری و مراکز دارای تمرکزِ حضور و نیز ساختمان‌های بلند مرتبه ایمنی آنها را ارزیابی می‌کنند.

نصیری افزود: ساختمان‌های ۶ طبقه به بالا و با مساحت بیشتر از ۵ هزار متر مربع مشمول این ارزیابی هستند. به این منظور حدود ۲۰ صفحه برگه کنترل برای ارزیابی تهیه شده که توسط افراد آموزش دیده تکمیل می‌شود. ساختمان‌های دارای مشکل پس از ارزیابی طبقه بندی و به دسته‌های پرخطر، میان خطر و کم خطر تقسیم می‌شوند و برای آنها اقدامات اصلاحی صورت می‌گیرد تا از وقوع حوادث محتمل دور بمانند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد تهران بی قواره تر رشد کرده در حالیکه باید زیرساخت‌هایش نوسازی و نگهداری می‌شد اما سهم تعمیر و نگهداری پرداخت نشده است. در طول ادوار گذشته بیشتر بر راه اندازی پروژه‌های جدید تمرکز شده، اینک باید بر روی پروژه‌های انتقال آب، گاز، نگهداری بزرگراه‌ها، تونل‌ها، پل‌ها و رودخانه‌ها … بیش از گذشته اقدام شود.

وی با اشاره به عضوگیری گروه‌های داوطلب واکنش اضطراری محله دوام افزود: در هر محله تهران یک سرای محله و در هر سرای محله یک خانه دوام و ایمنی داریم. این گروه‌ها تا کنون ۲۲ هزار نفر عضو دارند که قرار است گسترش یابند علاوه بر دوام محله، دوام مسجد محور و دوام مدرسه محور هم اضافه می‌شوند.

نصیری افزود: شهروندان می‌توانند به سرای محلات یا پایگاه‌های مدیریت بحران شهر تهران و یا پرتال سازمان مراجعه و ثبت نام کنند تا تحت آموزش‌های رایگان قرار گیرند.


11751988
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» ۸۰ هزار دختر در طرح ملی «یاس» توانمند شدند و اکنون در فعالیت‌های اجتماعی و امدادی فعال هستند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی از آماده‌باش کامل برای اسکان افراد بی‌خانمان و کارتن‌خواب همزمان با کاهش دما در پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» کارگر افغانستانی که متهم است به خاطر گم شدن یک جارو هم ولایتی‌اش را به قتل رسانده در حالی به ایستگاه محاکمه رسید که مأموران وی را در نقطه صفر مرزی ردیابی و دستگیر کردند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست شرکت کنترل ترافیک تهران اعلام کرد: در پی اجرای محدودیت‌های ترافیکی مرتبط با افزایش آلودگی هوای پایتخت در هفته نخست آذرماه، حجم ترافیک در معابر شهر تهران نسبت به هفته پایانی آبان‌ماه حدود ۳۷ درصد کاهش یافته است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ از اعمال قانون بیش از ۶۱۴ هزار خودروی دودزا و ابطال بیش از ۳۴۰۰ هزار معاینه فنی در تهران از ابتدای سال تاکنون خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات در پرونده زن جوانی که مدعی است همسرش را به قتل رسانده با پیدا شدن سرنخ‌هایی مبنی بر دخالت پسری جوان در این جنایت روند دیگری پیدا کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد: همه جریمه‌های طرح زوج و فرد اعمال شده برای تاکسی‌ها لغو و جریمه اصلاح می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان مهندسی و ساختمان شهرداری تهران گفت: پارکینگ نیایش ۷۵ درصد پیشرفت عملیاتی و فیزیکی دارد و به احتمال زیاد تا بهار سال آینده افتتاح خواهد شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس راه فراجا از افزایش ۴ درصدی فوتی‌های تصادفات در زمستان سال‌گذشته خبرداد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» علیه مشاور رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست و مدیرمسئول یک پایگاه خبری اعلام جرم شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است