علمی فناوری 20:18 - 04 بهمن 1403
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سرطان تیروئید در سراسر جهان نسبتاً شایع است، اما خوشبختانه میزان مرگ و میر ناشی از آن بسیار پایین است.

زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند

شیوا برزویی متخصص غدد بزرگسالان با اشاره به اینکه سرطان تیروئید یکی از شایع‌ترین سرطان‌های سیستم غدد درون‌ریز بدن است، اعلام کرد: در سال‌های اخیر با گسترش و به‌روزشدن روش‌های تشخیصی، امکان تشخیص به‌موقع این بیماری فراهم شده است و این امر باعث شناسائی و درمان زودهنگام بیماری در مراحل اولیه می‌شود

وی افزود: اگرچه سرطان تیروئید در سراسر جهان نسبتاً شایع است، اما خوشبختانه میزان مرگ و میر ناشی از آن بسیار پایین است.

متخصص غدد بزرگسالان و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: نقش ژنتیک و سابقه خانوادگی در ابتلا به این بیماری بسیار مؤثر است و افرادی که اقوام درجه یک آنان به این سرطان مبتلا بوده‌اند، نسبت به دیگران در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

برزویی با بیان اینکه احتمال ابتلای زنان به این بیماری بیشتر از مردان است، گفت: عوامل محیطی مانند قرارگرفتن در معرض اشعه‌های مختلف به‌ویژه در دوران کودکی و نوجوانی نقش مهمی در بروز این سرطان دارند.

وی با بیان اینکه پیش‌آگاهی این بیماری در زنان بهتر از مردان است، خاطرنشان کرد: با افزایش تشعشعات موجود در زندگی روزمره، میزان ابتلا به سرطان تیروئید نیز افزایش‌یافته است؛ بنابراین، معاینه منظم غده تیروئید از اهمیت بالایی برخوردار است.

متخصص غدد بزرگسالان و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا سرطان تیروئید در زنان بیشتر از مردان رخ می‌دهد، اظهار داشت: اختلالات تیروئیدی در زنان به دلیل تفاوت‌های کروموزومی و هورمونی بیشتر است، این موضوع به هورمون‌های جنسی زنان مرتبط است که می‌تواند در بروز بیماری نقش داشته باشد.

برزویی با بیان اینکه سرطان تیروئید ممکن است در ابتدا بدون علامت باشد و افراد تنها در جریان یک تصویربرداری برای مشکلی دیگر متوجه آن شوند، تأکید کرد: برآمدگی در جلوی گردن یکی از علائم شایع این بیماری است.

وی عنوان کرد: در برخی موارد، علائمی مانند اختلال در بلع، خشونت صدا و مشکلات تنفسی می‌تواند نشانه سرطان تیروئید باشد.

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره روش‌های درمان این بیماری توضیح داد: درمان اصلی سرطان تیروئید جراحی و برداشت کامل غده تیروئید است، اما بسته به نوع سرطان و شرایط بیمار، ممکن است درمان‌های دیگری مانند ید رادیواکتیو، شیمی‌درمانی یا رادیوتراپی نیز تجویز شود.

وی با بیان اینکه وجود توده در ناحیه گردن همیشه به معنای سرطان تیروئید نیست، خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه توده در گردن، باید به پزشک مراجعه و بررسی‌های لازم انجام شود.

برزویی بر ضرورت آگاهی و پیگیری منظم برای تشخیص زودهنگام این بیماری تأکید کرد و یادآور شد: تشخیص به‌موقع می‌تواند نقش بسزایی در بهبود بیماران داشته باشد.

منبع: وزارت بهداشت


12145335
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سرطان تیروئید در سراسر جهان نسبتاً شایع است، اما خوشبختانه میزان مرگ و میر ناشی از آن بسیار پایین است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سومین نمایشگاه اختصاصی تجارت با کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا با حضور شرکت‌های تجاری، دانش‌بنیان و فناور در اسفند امسال برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم از پیگیری برای ساخت خوابگاه‌های دانشجویی متاهلی و مجردی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی در صورت داشتن شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه تحصیلی (وام شرافت) اقدام کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی در صورت داشتن شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه تحصیلی (وام شرافت) اقدام کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان باتری ساخته‌اند که از یون‌های سدیم، کلرید و سولفات به عنوان الکترولیت استفاده می‌کند و می‌تواند انرژی لازم برای جلقه‌های نجات و تور‌های ماهیگیری را از آب شور دریا فراهم کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش از افزایش ۲۰ درصدی شرکت دانش‌آموزان در مراسم اعتکاف امسال نسبت به سال گذشته خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فیلم‌های قدیمی، جنگجویان برای دفاع از خود زره به تن می‌کردند که دارای زنجیر‌های ریز به هم بافته‌ای بودند که استحکام بالایی در برابر ضربه داشتند. تصور کنید چنین ساختار‌هایی در مقیاس نانومتری ایجاد شود، قطعا کاربرد‌های زیادی برای آن می‌توا...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان با انجام تحقیقاتی، ارتباط بین بیماری پوستی پسوریازیس و بیماری‌های روده را پیدا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانش‌آموزان انجمن ریاضی‌دانان جوان در رقابت‌های جهانی ریاضی دانشگاه واترلو کانادا هفت نشان کسب کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است