بین‌الملل 01:47 - 02 آبان 1400

طالبان در حال کوچ اجباری هزاره‌های افغانستان است

‌به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، طالبان هزاران نفر از شهروندان هزاره افغانستان را مجبور به کوچ از خانه و زمین خود در شمال و جنوب افغانستان کرده‌اند.

دیده بان حقوق بشر با انتشار گزارشی در این ارتباط گفته است که کوچ اجباری از سوی طالبان به معنای مجازات جمعی و بر خلاف قوانین بین‌المللی است.

گفته شده بسیاری از افرادی که مجبور به کوچ اجباری شدند، از شیعیان هزاره و دیگران نیز افراد مرتبط با دولت سابق افغانستان هستند که زمین و خانه‌های آنها نیز اغلب توسط حامیان طالبان تصرف شده است.

این کوچ اجباری به طور عمده در پنج ولایت افغانستان شامل قندهار، هلمند، اوروزگان در جنوب، دایکندی در مرکز و ولایت بلخ در شمال افغانستان صورت گرفته و دیده‌بان حقوق با اتکا به مداراک و گفت‌وگو با ساکنان محلی گزارش داده است: «طالبان از زمان به قدرت رسیدن در ماه اوت شمار بسیاری از هزاره‌ها و دیگر ساکنان این پنج ولایت را وادار کرده تا خانه و کاشانه و مزارع خود را ترک کنند. این دستور، معمولاً با یک ضرب‌الاجل چند روزه همراه است و قربانیان، هیچ راهی برای شکایت از این تصمیم و دفاع از حق مالکیت خود ندارند.»

«پاتریشیا گاسمن»، مدیر آسیایی دیده‌بان حقوق بشر در ارتباط با کوچ اجباری شهروندان افغانستان از سوی طالبان می‌گوید: طالبان هزاره‌ها و دیگران را که عقاید قومی و سیاسی دارند و مخالف طالبان هستند به اجبار کوچ می‌دهد. این کوچ‌های اجباری با تهدید و بدون روندهای قانونی، نقض گسترده حقوق بشر و مجازات جمعی محسوب می‌شود و این کوچ اجباری هزاره‌ها و دیگر قومیت‌ها از مناطق مختلف افغانستان درست پیش از زمستان و در میانه فصل برداشت محصولات رخ داده است.

کمتر از یک ماه پیش، سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای از وضعیت دشوار بیش از ۵ میلیون آواره داخلی در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت که بیش از ۵ میلیون آواره داخلی در افغانستان با وضعیت دشواری روبرو هستند و به کمک‌های فوری نیاز دارند.

بیانیه عفو بین الملل تاکید کرد: جامعه جهانی باید اطمینان حاصل کند که کمک‌های بشردوستانه بدون تأخیر به افغانستان ادامه می‌یابد.

پیش از این نیز، سازمان جهانی بهداشت درباره شرایط نامساعد بهداشتی و درمانی در افغانستان هشدار داده بود و تاکید کرده بود که حدود ۹۰ درصد از ۲۳۰۰ مرکز درمانی و بهداشتی در سراسر افغانستان ممکن است به زودی تعطیل شوند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، حمایت کنندگان مالی می‌توانند قوانینی را تعریف کنند که بدون انجام هرگونه معامله با طالبان همچون گذشته از مراکز بهداشتی و درمانی افغانستان پشتیبانی کنند.


11285534
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ایالات متحده آمریکا با مخالفت قاطع و هشدار نظامی نرم، کوشش کره جنوبی برای دسترسی به منطقه حائل را سیاسی جلوه داده و آتش‌بس را سپر خود ساخته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رژیم صهیونیستی میان طوفانی از بحران‌های داخلی و خارجی غرق شده و تنها تظاهر به پیروزی می‌کند، وضعیتی که محافل امنیتی این رژیم آن را تعریف دقیق «فروپاشی از درون» به‌شکل تدریجی می‌دانند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اسرائیل، یونان و قبرس با طراحی نیروی واکنش سریع، به‌دنبال مهار نقش‌آفرینی ترکیه در شرق مدیترانه‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که در پی حملات عصر امروز رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، یک نفر به شهادت رسید و یک نفر دیگر زخمی شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا سومین نفتکش را در سواحل ونزوئلا در آب‌های بین‌المللی توقیف کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی با ادعای تجدید تسلیحات حماس و حزب‌الله، بر خلع سلاح این گروه‌ها تأکید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت دونالد ترامپ با اختصاص بودجه بی‌سابقه، استخدام هزاران مأمور و تشدید عملیات میدانی، در حال آماده‌سازی سرکوب گسترده‌تر مهاجران است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» امانوئل مکرون از تصمیم فرانسه برای ساخت یک ناو هواپیمابر جدید خبر داد که قرار است در اواخر دهه ۲۰۳۰ جایگزین ناو هسته‌ای شارل دوگل شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سرویس پستی دانمارک آخرین نامه خود را هفته آینده تحویل داده و به سنتی بیش از ۴۰۰ ساله پایان خواهد داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رژیم صهیونیستی در ادامه نقض مکرر آتش‌بس، برای دومین بار طی ۲۴ ساعت گذشته جنوب لبنان را هدف قرار داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است