بین‌الملل 01:47 - 02 آبان 1400

طالبان در حال کوچ اجباری هزاره‌های افغانستان است

‌به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، طالبان هزاران نفر از شهروندان هزاره افغانستان را مجبور به کوچ از خانه و زمین خود در شمال و جنوب افغانستان کرده‌اند.

دیده بان حقوق بشر با انتشار گزارشی در این ارتباط گفته است که کوچ اجباری از سوی طالبان به معنای مجازات جمعی و بر خلاف قوانین بین‌المللی است.

گفته شده بسیاری از افرادی که مجبور به کوچ اجباری شدند، از شیعیان هزاره و دیگران نیز افراد مرتبط با دولت سابق افغانستان هستند که زمین و خانه‌های آنها نیز اغلب توسط حامیان طالبان تصرف شده است.

این کوچ اجباری به طور عمده در پنج ولایت افغانستان شامل قندهار، هلمند، اوروزگان در جنوب، دایکندی در مرکز و ولایت بلخ در شمال افغانستان صورت گرفته و دیده‌بان حقوق با اتکا به مداراک و گفت‌وگو با ساکنان محلی گزارش داده است: «طالبان از زمان به قدرت رسیدن در ماه اوت شمار بسیاری از هزاره‌ها و دیگر ساکنان این پنج ولایت را وادار کرده تا خانه و کاشانه و مزارع خود را ترک کنند. این دستور، معمولاً با یک ضرب‌الاجل چند روزه همراه است و قربانیان، هیچ راهی برای شکایت از این تصمیم و دفاع از حق مالکیت خود ندارند.»

«پاتریشیا گاسمن»، مدیر آسیایی دیده‌بان حقوق بشر در ارتباط با کوچ اجباری شهروندان افغانستان از سوی طالبان می‌گوید: طالبان هزاره‌ها و دیگران را که عقاید قومی و سیاسی دارند و مخالف طالبان هستند به اجبار کوچ می‌دهد. این کوچ‌های اجباری با تهدید و بدون روندهای قانونی، نقض گسترده حقوق بشر و مجازات جمعی محسوب می‌شود و این کوچ اجباری هزاره‌ها و دیگر قومیت‌ها از مناطق مختلف افغانستان درست پیش از زمستان و در میانه فصل برداشت محصولات رخ داده است.

کمتر از یک ماه پیش، سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای از وضعیت دشوار بیش از ۵ میلیون آواره داخلی در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت که بیش از ۵ میلیون آواره داخلی در افغانستان با وضعیت دشواری روبرو هستند و به کمک‌های فوری نیاز دارند.

بیانیه عفو بین الملل تاکید کرد: جامعه جهانی باید اطمینان حاصل کند که کمک‌های بشردوستانه بدون تأخیر به افغانستان ادامه می‌یابد.

پیش از این نیز، سازمان جهانی بهداشت درباره شرایط نامساعد بهداشتی و درمانی در افغانستان هشدار داده بود و تاکید کرده بود که حدود ۹۰ درصد از ۲۳۰۰ مرکز درمانی و بهداشتی در سراسر افغانستان ممکن است به زودی تعطیل شوند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، حمایت کنندگان مالی می‌توانند قوانینی را تعریف کنند که بدون انجام هرگونه معامله با طالبان همچون گذشته از مراکز بهداشتی و درمانی افغانستان پشتیبانی کنند.


11285534
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که قصد دارد با همتایان روس و اوکراینی خود «تنها» زمانی که توافق صلح «نهایی» شود یا در مراحل پایانی خود باشد، دیدار کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور ونزوئلا گفت که آمریکا «نمی‌تواند ونزوئلا را شکست دهد» و افزود که کشورش «شکست‌ناپذیر» است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا گفت که حل جنگ اوکراین «آسان نیست» اما افزود که معتقد است «ما به توافق نزدیک می‌شویم.»
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر لبنان می‌گوید که کشورش با «جنگ فرسایشی» رو‌به‌رو است و برای تشدید احتمالی تنش توسط اسرائیل آماده می‌شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مقامات فرانسوی مردی را که گمان می‌رود آخرین مظنون انجام سرقت جواهرات مهم در موزه لوور باشد، دستگیر کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا «پیشرفت چشمگیری» در جهت دستیابی به توافق صلح با اوکراین و روسیه داشته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وال استریت ژورنال به نقل از منابع گزارش داد که مقامات اتحادیه اروپا پس از اطلاع از طرح صلح واشنگتن برای اوکراین خشمگین شده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ارتش سوئد خواهان موشک‌های کروز دوربرد با قابلیت حمله به اهداف در عمق خاک روسیه است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ژاپن اعلام کرد که پس از شناسایی یک پهپاد که گمان می‌رود چینی باشد، در نزدیکی جزیره یوناگونی جت‌های جنگنده خود را به پرواز درآورده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» حماس بقایای یک اسیر دیگر اسرائیلی را تحت توافق آتش‌بس غزه بازمی‌گرداند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است