اقتصادی 18:40 - 24 مرداد 1403
فشار واردشده به نیروگاه‌های ایران از سمت مصرف بیش‌تر از هر کشور دیگر جهان است و فقط در یک ماه اخیر ۲۹ بار رکورد مصرف برق سال گذشته شکسته شده است.

شدیدترین فشار مصرف جهان روی نیروگاه‌های ایران

نیروگاه‌های ایران برای تامین برق در ساعات اوج مصرف مجبورند با ۸۷ درصد ظرفیت اسمی خود کار کنند که بالاترین عدد در کل دنیاست.

پیک (اوج) مصرف برق در سال جاری تاکنون ۳۰ بار رکورد سال گذشته را جابه‌جا کرده و مدیرعامل شرکت برق حرارتی عبدالرسول پیشاهنگ می‌گوید که «فشار وارد شده به نیروگاه‌ها سابقه ندارد». بنا بر یک نقل قدیمی میان وزرنه‌برداران قوی‌ترین وزنه‌بردار جهان هم بیش از چند ثانیه نمی‌تواند وزنه رکورد خود را بالای سر نگه دارد.

بر اساس آمار سال گذشته آژانس بین‌المللی انرژی فقط مصرف برق کولرها در ایران ۲ برابر همه مصارف صنعتی، کشاورزی، خانگی، اداری و تجاری امارات است.

پس از ایران که با اختلاف رتبه اول استفاده از ظرفیت نیروگاهی برای تامین اوج‌ مصرف برق را در اختیار دارد، کره جنوبی با ۷۸.۵ درصد رتبه دوم است و چین و آمریکا نیز برای تامین اوج نیاز مصرف برق به ترتیب ۴۶.۵ و ۶۵.۵ درصد از ظرفیت اسمی نیروگاهی را برای تامین پیک مصرف استفاده می‌کند.

پیک مصرف برق ایران در حالی به ۸۰ هزار مگاوات رسیده که این عدد از پیک کشورهای برزیل، عربستان، ایتالیا، بریتانیا و ۱۲۶ کشور دیگر جهان بیشتر است.

کارشناس برق محمدعلی مهرآور معتقد است که عدم سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه نباید پشت آمار مصرف پنهان شود، ما کشوری در حال توسه هستیم که باید خیلی بیشتر از این نیروگاه بسازیم و ناترازی برق خود را رفع کنیم.

اما کارشناس انرژی علی رهایی می‌گوید که در سه سال گذشته ایران بیشتر از همه کشورهای اروپایی برق تولید کرده و اما همچنان با ناترازی مواجه است، رها کردن بهینه‌سازی و مدیریت مصرف و پرداختن به نیرگاه‌سازی هیچ‌گاه مسئله برق ایران را حل نخواهد کرد.

اندیشکده بروئگل در گزارشی مهم‌ترین عامل مدیریت مصرف و ایجاد جذابیت در بهینه‌سازی را ایجاد بازار برق معرفی کرده است. بازاری بدون دخالت دولت و که حاکمیت نقش سیاست‌گذاری در آن را دارد و قیمت برق از میزان عرضه و تقاضا کشف می‌شود. بدین ترتیب هم انگیزه برای مصرف بهینه مهیا خواهد شد و هم پیک مصرف برق کاهش می‌یابد.


12082978
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: تا پایان هفته شاهد بارش برف و باران در نواحی شمال و شمال غرب کشور هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: بارش برف و باران در برخی از محور‌های استان البرز و تهران گزارش شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان معتقدند همزمان با اصلاح سیاست‌های ارزی علاوه بر شفافیت اقتصادی شاهد بهبود و پایداری اقتصاد کشور خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت توانیر از آماده‌سازی کامل پست انتقال برق ۴۰۰/۲۳۰/۶۳ کیلوولت شهید چمران آزادشهر خبر داد‌
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» فرزانه صادق با وزرای حمل‌و‌نقل ترکیه و ازبکستان در حاشیه دومین اجلاس وزرای حمل و نقل کشور‌های اسلامی دیدار کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کارشناسان با اصلاح سیاست‌های ارزی کشور شاهد حذف امتیازات خاص ارزی خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه شفافیت بدون پاسخ‌گویی معنا ندارد، هشدار داد استفاده نادرست از هوش مصنوعی در فرآیند‌های مالی و حاکمیت شرکتی می‌تواند در کنار افزایش سرعت و شفافیت، به تضعیف اعتماد بازار منجر شود.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس اتحادیه باغداران گفت: حذف ارز تنها راه حل شفافیت و مدیریت بازار و تولید محسوب می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیرفدراسیون طیور تولید گوشت مرغ در بهمن را ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزارتن اعلام کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز پنج‌شنبه ۲۳ بهمن بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است