علمی فناوری 11:35 - 18 اردیبهشت 1403
دلیل عقب‌افتادن پرتاب فضاپیمای استارلاینر که قرار بود حامل فضانوردان ناسا باشد، مشکل دریچه اکسیژن در سکوی موشک اطلس V ذکر شده است.

اولین پرتاب حامل انسان با فضاپیمای استارلاینر بوئینگ به‌تعویق افتاد

پرتاب تاریخی فضاپیمای بوئینگ استارلاینر تنها دو ساعت قبل از پرتاب موشک اطلس V به‌تعویق افتاد؛ تصمیم به لغو این پرتاب تنها چند دقیقه پس از آن اتخاذ شد که «بوچ ویلمور» و «سونی ویلیامز»، فضانوردان ناسا در داخل فضاپیمای استارلاینر روی صندلی‌های خود مستقر شده بودند.

براساس پست ناسا در ایکس، دلیل عقب‌افتادن پرتاب فضاپیمای استارلاینر مشکل در دریچه اکسیژن سکوی موشک اطلس V ذکر شده است. موشک اطلس V که توسط United Launch Alliance ساخته شده است، از سال ۲۰۰۲ مأموریت‌های خود را با نرخ موفقیت ۱۰۰ درصدی انجام داده است، اما این اولین مأموریت آن برای حمل فضانوردان بود.

یک مقام مسئول در کنترل این مأموریت در پخش تلویزیونی، تقریباً دو ساعت و یک دقیقه قبل از پرتاب برنامه‌ریزی‌شده در ساعت ۱۰:۳۴ به وقت محلی، گفت که تیم مهندسی ارزیابی کرده است که این فضاپیما دچار مشکل شده و نمی‌تواند پرواز کند.

فعلاً تاریخ جدیدی برای پرتاب این مأموریت اعلام نشده است، اما احتمال دارد جمعه ۱۰ می (۲۱ اردیبهشت) استارلاینر به فضا برود. استارلاینر اولین خدمه فضانورد خود را به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد برد. بوچ ویلمور و سونی ویلیامز هر دو خلبان آزمایشی نیروی دریایی ایالات‌متحده و همچنین فضانوردان قدیمی ایستگاه فضایی بین‌المللی هستند. انتظار می‌رود مأموریت جدید استارلاینر آنها حدود یک هفته به طول بیانجامد.

درصورتی که ویلمور و ویلیامز به فضا بروند، اولین خدمه‌ای خواهند بود که از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال از زمان آپولو ۷ در سال ۱۹۶۸ این کار را انجام می‌دهند. آنها همچنین اولین انسان‌هایی خواهند بود که از زمان پرتاب «گوردون کوپر» (در سال ۱۹۶۳)، با موشک‌های سری اطلس به فضا پرواز می‌کنند.

منبع: دیجیاتو


12053883
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش در اختتامیه بیست و پنجمین کنگره ملی پرسش مهر، اظهار کرد: پرسش مهر، فرصتی است برای تفکر منطقی، نگاه خلاقانه و مسأله شناسی.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش متوسطعه وزارت آموزش و پرورش گفت: بیش از ۸۵ درصد دانش‌آموزان ثبت اطلاعاتشان را در سامانه انجام داده‌اند. در پایه هفتم و دهم نیز ثبت‌نام‌ها در حال انجام است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش متوسطعه وزارت آموزش و پرورش گفت: بیش از ۸۵ درصد دانش‌آموزان ثبت اطلاعاتشان را در سامانه انجام داده‌اند. در پایه هفتم و دهم نیز ثبت‌نام‌ها در حال انجام است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با حذف ارز ترجیحی، واکسن آنفلوآنزا با نرخ ارز آزاد تأمین می‌شود و قیمت آن در حال حاضر حدود ۹۲۰ هزار تومان است؛ قیمت محموله‌های بعدی نیز ممکن است با توجه به نرخ روز ارز متغیر باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی آموزش و پرورش گفت: همه مدارس اول مهر آغاز به کار خواهند کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس مرکز ملی فضای مجازی در داخل کشور اقدامات خوبی در حوزه اخبار جعلی انجام شده، اما همچنان در این زمینه چالش‌هایی وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر هفته جهانی فضا، اسامی انتخاب شده برای ایام هفته جهانی فضا را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیمی از محققان میلیون‌ها مکالمه با ChatGPT را تجزیه و تحلیل کردند تا نحوه استفاده واقعی مردم از چت‌بات محبوب OpenAI را بررسی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان معمای مربوط به ابر غول پیکر مریخ را حل کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصصان تغذیه نسبت به خطراتی که کودکان چاق را در معرض خطر قرار می‌دهند، هشدار داده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است