علمی فناوری 14:34 - 16 دی 1403
مادران باردار باید بدون توجه به این که در کدام مرحله از بارداری هستند به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری از واکسن آنفولانزا استفاده کنند.

مادران باردار باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند

مریم کاشانیان اظهارداشت: تشخیص به موقع و انجام درمان‌های بی خطر برای مادران باردار می‌تواند به کاهش علائم و کوتاه کردن دوره بیماری کمک کند. بهترین روش برای پیشگیری از آنفلوآنزا، تزریق واکسن سالانه است که این واکسن در دوران بارداری بی خطر است.

وی با بیان اینکه آنفلوآنزا یک بیماری شایع تنفسی است که در پاییز و زمستان شیوع می‌یابد، افزود: این بیماری در مادران باردار با شدت بیشتری بروز می‌کند و این به علت تغییرات فیزیولوژیکی است که در طول بارداری در بدن مادر اتفاق می‌افتد.

جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیب طب مادر و جنین ادامه داد: این تغییرات شامل افزایش ضربان قلب مادر، نیاز به اکسیژن بیشتر، کاهش حجم تنفسی و تضعیف سیستم ایمنی بدن است که به همین دلیل این بیماری می‌تواند با شدت بیشتری در مادر باردار بروز کند.

به گفته وی علائم آنفلوآنزا در مادران باردار مشابه جمعیت عمومی و سایر افراد غیر باردار است که شامل تب (معمولاً ۳۷.۸ تا ۴۰ درجه)، سردرد، درد‌های عضلانی، تنگی نفس، سرفه خشک، آبریزش از بینی، گلو درد و ضعف عمومی بدن است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تشخیص و شروع سریع درمان مناسب آنفلوآنزا را مهم دانست و گفت: مادران باردار و نیز پس از زایمان اگر مشکوک یا مبتلا به آنفلوآنزای تایید شده، بودند باید فورا درمان دریافت کنند. تست‌های آزمایشگاهی تشخیصی آنفلوآنزا نیز در این افراد مانند سایر بیماران پرخطر است.

وی با بیان اینکه مادران باردار در طول دوره بارداری و تا دو هفته بعد از زایمان در صورت ابتلا به ویروس آنفلوآنزا در خطر ابتلای شدیدتر به این بیماری قرار دارند، خاطرنشان کرد: تغییرات فیزیولوژیکی در یک مادر باردار او را مستعد بیماری شدیدتر می‌کند.

مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران از واکسیناسیون به عنوان بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا یاد کرد و افزود: به تمام مادران باردار توصیه جدی شود که واکسیناسیون آنفلوآنزا را در هر سنی بارداری که هستند، حتما انجام دهند.

دکتر کاشانیان تاکید کرد: به دلیل اینکه این بیماری با شدتی بیشتر در مادران باردار رخ می‌دهد، در سال ۲۰۱۲ سازمان بهداشت جهانی، این گروه را از نظر واکسیناسیون آنفلوآنزا در بالاترین اولویت، پیشنهاد کرد تا بتوان از ابتلا و یا شدت بیماری در آنها پیشگیری کرد.

وی تصریح کرد: ویروس آنفلوآنزا از جفت عبور نمی‌کند یا اینکه به ندرت عبور می‌کند، اما دیده شده که ابتلا به این ویروس با وجود عدم عبور از جفت می‌تواند برخی عوارض را به دنبال داشته باشد. تب ناشی از آنفلوآنزا، به خصوص در سه ماه اول بارداری، می‌تواند منجر به ایجاد برخی ناهنجاری‌های مادرزادی مثل شکاف کام، نقایص لوله عصبی، هیدروسفالی و نقایص قلبی شود. خطرات دیگری که ابتلا به این بیماری می‌تواند ایجاد کند، افزایش ریسک سقط جنین، زایمان زودرس، کمبود وزن جنین و همینطور تاخیر رشد داخل رحمی جنین و حتی مرگ جنین است البته این عوارض شایع نیستند، اما احتمال ایجاد آنها وجود دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا می‌تواند حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد در مادر باردار، ایمنی ایجاد کند و در صورت ابتلا به بیماری هم می‌تواند شدت آن را کاهش دهد، گفت: واکسیناسیون تا ۴۰ درصد ریسک بستری شدن، میزان مرگ جنین داخل رحم، میزان سقط و همینطور ریسک زایمان زودرس و رشد کم جنین داخل رحم را کاهش می‌دهد.

دکتر کاشانیان خاطرنشان کرد: غیر از آنتی بادی که از طریق جفت به جنین می‌رسد، حتی آنتی بادی که در شیر مادر ترشح می‌شود هم می‌تواند در دوران شیردهی در نوزاد محافظت ایجاد کند و میزان بستری شدن و مرگ و میر در اثر ابتلا به آنفلوآنزا در نوزادان تا ۶ ماهگی را هم به شدت کاهش دهد.

منبع: وزارت بهداشت


12136731
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با کمک هوش مصنوعی، داده‌های لرزه‌ای و رفتار آینده گسل‌ها با سرعت و دقت بالا شناسایی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از گوشی‌های اندرویدی در سال ۲۰۲۴ به دلیل فناوری‌ها و ویژگی‌های پیشرفته خود به محبوبیت زیادی دست یافتند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان معمای آتشفشانی را که ۲۰۰ سال پیش باعث یخ زدن زمین شد، حل کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کارشناسان روانشناسی، ۱۱ رفتار وجود دارند که افراد واقعاً باهوش هرگز آن‌ها را مرتکب نمی‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت نقص «داده» یکی از مسائل جدی درون دستگاهی در کشور است و منابع و انرژی بسیاری برای جمع‌آوری داده هزینه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: موانع پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان برداشته شده است و به زودی مطالبات آنان پرداخت می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در سال جدید، کاربران برخی از تلفن‌های هوشمند قدیمی در اجرای واتساپ با مشکل مواجه خواهند شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» درمان‌های زیبایی دندان همچون ونیر کامپوزیت یا لمینیت که در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری قرار گرفته است، به‌طور عمومی توصیه نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: تعاونی مسکن باید امکان حضور همه اقشار فرهنگی را فراهم کند و ظرفیت صندوق ذخیره فرهنگیان برای تهیه مسکن این قشر استفاده شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیر پروژه مدیریت هوشمند، پلتفرم اینترنت اشیای بومی نسبت به ارائه راهکار‌های هوشمند‌سازی و صرفه‌جویی مصرف انرژی بسیار کاربردی و به صرفه است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است