سیاسی 23:14 - 12 آبان 1403
برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب به موضوع تسخیر لانه جاسوسی اختصاص داشت.

سیف الهی: تسخیر لانه جاسوسی نقطه عطف تاریخ بود

 در ابتدای برنامه گفتگوی ویژه خبری که به موضوع سالروز سیزدهم آبان و تسخیر لانه جاسوسی اختصاص داشت رضا سیف الهی عضو شورای مرکزی دانشجویان پیرو خط امام اظهار کرد: تبعید امام خمینی سیاست آمریکا بود که توسط شاه عملیاتی شد و از طریق نظام شاهنشاهی کمک‌های مالی به اسرائیل صورت می‌گرفت و اوج اعمال سیاست‌های ایالات متحده و تحقیر ملت ایران کاپیتولاسیون بود که شهروندان آمریکایی حق داشتند هر جرم و جنایتی می‌خواهند در کشور ما انجام دهند اما محاکمه نشوند. همچنین وقتی انقلاب پیروز شد و شاه فرار کرد آمریکا حتی حاضر نشد او که بیمار بود را قبول کند.

آمریکا نسبت به کشورهای دیگر سیاست تهاجمی دارد

وی افزود: تسخیر لانه جاسوسی نقطه عطفی در تاریخ بود که امام خمینی یک بنیان عمیق ضد استکباری را به واسطه آن پدید آوردند. 

در ادامه ابراهیم متقی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: واقعیت این است که آمریکا یک قدرت بزرگ در سطح جهان است و چنین کشورهایی سیاست‌های تهاجمی دارند و در امور ملت‌های دیگر مداخله می‌کنند.

سیف الهی درباره تسخیر لانه جاسوسی گفت : دانشجویان بر اساس طراحی خود و با انگیزه‌های اعتراضی علیه آمریکا این اقدام را صورت دادند گرفتن گروگان‌های آمریکایی نیز برای ما برد جهانی داشت. اما این حادثه ۴۴۴ روز به طول انجامید چرا که امام راحل به این مسئله ورود کردند. 

وی ادامه داد: در آن زمان مهندس بازرگان از نزدیک به لانه جاسوسی سر زد و وحشت زده شد و به امام خمینی گفت که چطور جرات می‌کنید که اینجا باشید هر لحظه مکن است اینجا توسط آمریکا منفجر شود لذا چنین تفکر و جرتی در آن زمان بر ما حاکم بود و معمار کبیر انقلاب به خاطر مخالفت بازرگان با استعفای دولت موقت موافقت کردند.

آمریکا جایگاه ویژه‌ای برای خود در نظم جهانی قائل است/ ایالات متحده لانه جاسوسی را برای اداره ایران شکل داده بود

 متقی متذکر شد: آمریکا برای خود یک جایگاه ویژه در نظم جهانی قائل است و تصور می‌کند که چون قدرت بیشتری دارد پس باید اثرگذاری و مداخله بیشتری داشته باشد،طبیعی است که در فضای جهانی قدرت یک شاخصه تعیین کننده است. 

در ادامه سید محمد هاشم پور یزدان پرست از دانشجویان پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی در ارتباط زنده اظهار کرد: سفارت آمریکا در کشور ما کودتا کرده و در سال ۱۳۲۰ بر ما مسلط شده بود و کارهایی که آنها بعد از ۲۸ مرداد برای سلطه بر ایران انجام دادند مسئله روشنی است. ایالات متحده همان کشوری است که کاپیتولاسیون را به ما تحمیل کرد هزاران مستشار نظامی را در ارتش ما قرار دادند. آیا برای نسل کنونی قابل قبول است که ارتش ایران بخشی از تجهیزات خود را برای سرکوب و قتل عام مردم ویتنام اختصاص دهد؟

وی ادامه داد: علی رغم تسامحی که با سفارت آمریکا شد آنها به اعمال زشت خود ادامه دادند،در روز دهم آبان امام خمینی یک سخنرانی ضد آمریکایی داشتند که باعث شد دانشجویان نسبت به تسخیر لانه جاسوسی اقدام کنند چرا که ایالات متحده این لانه را برای اداره ایران شکل داده بود.

دانشجوی پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی متذکر شد: یک سال است که مردم غزه قتل عام می‌شوند و سازمان های حقوق بشری هیچ اقدام خاصی انجام نداده‌اند لذا اقدام مسالمت آمیز با آمریکا در آن زمان و در هیچ زمان دیگری امکان‌پذیر نیست. 

سیف الهی گفت: به محض راه دادن شاه توسط آمریکا دومین فرد مقتدر دولت موقت ابراهیم یزدی به مقامات این کشور اعتراض کرد تا آنها از این کار منصرف شوند. همچنین در مسئله برجام به خوبی مشاهده می‌کنیم که ماهیت آمریکا چیست لذا در هیچ زمانی نمی‌شود به این کشور اعتماد کرد.

 وی تاکید کرد: تسخیر لانه جاسوسی یک اقدام خودجوش دانشجویی مرکب از نمایندگان چهار دانشگاه مهم تهران بود که مجموعاً این افراد ۴۰۰ نفر بودند که ۵ نفر نماینده داشتند و در روز موعود این حرکت را سامان دادند.


12111835
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» بحث از «حرمت حکومت غیر فقیه» و «لزوم ولایت فقیه» بدون درک دقیق دو مفهوم کلیدی «امور حسبیه» و «اذن فقیه» ممکن نیست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس صداوسیما می‌گوید در قانون هوای پاک در مورد دستگاه‌ها وظیفه ما مطالبه‌گری، پیگیری برای انجام ماموریت‌ها و وظایف است که تا حدودی انجام شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز به موضوعاتی نظیر دیدار رهبر انقلاب با هزاران نفر از زنان و دختران و واکنش‌های گسترده به مصوبه مجلس درباره مهریه پرداخته‌اند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجرایی رئیس‌جمهور اعلام کرد: بر اساس نظرسنجی‌های انجام‌شده، مهم‌ترین نارضایتی مردم تهران آلودگی هواست؛ بنابراین رضایت شهروندان در گرو کاهش این معضل خواهد بود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مسعود پزشکیان، از رضا امیرخانی عیادت کرد و در جریان وضعیت و روند درمانی او قرار گرفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: اجرای موفق طرح توسعه حمل و نقل ریلی حومه‌ای در تهران می‌تواند پیشران توسعه آن به دیگر استان‌ها و کلان‌شهر‌ها باشد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون تبلیغات و روابط عمومی نیروی زمینی سپاه­ پاسداران انقلاب اسلامی گفت: رزمایش سهند ۲۰۲۵ خط بطلانی بر طرح انزوای ایران و حاکی از تقویت نقش و جایگاه ایران در جهان است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت تحقق عملی حقوق مردم و آزادی‌های مشروع، گفت در نگاه رهبر معظم انقلاب، آزادی حقی الهی برای مردم و تکلیفی جدی بر دوش حکومت است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور با بیان اینکه اجرای آزمایشی شیوه‌های نوین آموزشی یک نقطه آغاز است، گفت: بهره‌گیری از فضای تعاملی و روش‌های نوین آموزشی می‌تواند بیش از پیش توسعه یابد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: قانون اساسی پس از انقلاب، حقوق ملّت را در فصلی مستقل و تفصیلی و همچنین در اصول متعدد دیگر، به‌عنوان بخشی از هویت نظام سیاسی تثبیت کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است