سیاسی 23:14 - 12 آبان 1403
برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب به موضوع تسخیر لانه جاسوسی اختصاص داشت.

سیف الهی: تسخیر لانه جاسوسی نقطه عطف تاریخ بود

 در ابتدای برنامه گفتگوی ویژه خبری که به موضوع سالروز سیزدهم آبان و تسخیر لانه جاسوسی اختصاص داشت رضا سیف الهی عضو شورای مرکزی دانشجویان پیرو خط امام اظهار کرد: تبعید امام خمینی سیاست آمریکا بود که توسط شاه عملیاتی شد و از طریق نظام شاهنشاهی کمک‌های مالی به اسرائیل صورت می‌گرفت و اوج اعمال سیاست‌های ایالات متحده و تحقیر ملت ایران کاپیتولاسیون بود که شهروندان آمریکایی حق داشتند هر جرم و جنایتی می‌خواهند در کشور ما انجام دهند اما محاکمه نشوند. همچنین وقتی انقلاب پیروز شد و شاه فرار کرد آمریکا حتی حاضر نشد او که بیمار بود را قبول کند.

آمریکا نسبت به کشورهای دیگر سیاست تهاجمی دارد

وی افزود: تسخیر لانه جاسوسی نقطه عطفی در تاریخ بود که امام خمینی یک بنیان عمیق ضد استکباری را به واسطه آن پدید آوردند. 

در ادامه ابراهیم متقی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: واقعیت این است که آمریکا یک قدرت بزرگ در سطح جهان است و چنین کشورهایی سیاست‌های تهاجمی دارند و در امور ملت‌های دیگر مداخله می‌کنند.

سیف الهی درباره تسخیر لانه جاسوسی گفت : دانشجویان بر اساس طراحی خود و با انگیزه‌های اعتراضی علیه آمریکا این اقدام را صورت دادند گرفتن گروگان‌های آمریکایی نیز برای ما برد جهانی داشت. اما این حادثه ۴۴۴ روز به طول انجامید چرا که امام راحل به این مسئله ورود کردند. 

وی ادامه داد: در آن زمان مهندس بازرگان از نزدیک به لانه جاسوسی سر زد و وحشت زده شد و به امام خمینی گفت که چطور جرات می‌کنید که اینجا باشید هر لحظه مکن است اینجا توسط آمریکا منفجر شود لذا چنین تفکر و جرتی در آن زمان بر ما حاکم بود و معمار کبیر انقلاب به خاطر مخالفت بازرگان با استعفای دولت موقت موافقت کردند.

آمریکا جایگاه ویژه‌ای برای خود در نظم جهانی قائل است/ ایالات متحده لانه جاسوسی را برای اداره ایران شکل داده بود

 متقی متذکر شد: آمریکا برای خود یک جایگاه ویژه در نظم جهانی قائل است و تصور می‌کند که چون قدرت بیشتری دارد پس باید اثرگذاری و مداخله بیشتری داشته باشد،طبیعی است که در فضای جهانی قدرت یک شاخصه تعیین کننده است. 

در ادامه سید محمد هاشم پور یزدان پرست از دانشجویان پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی در ارتباط زنده اظهار کرد: سفارت آمریکا در کشور ما کودتا کرده و در سال ۱۳۲۰ بر ما مسلط شده بود و کارهایی که آنها بعد از ۲۸ مرداد برای سلطه بر ایران انجام دادند مسئله روشنی است. ایالات متحده همان کشوری است که کاپیتولاسیون را به ما تحمیل کرد هزاران مستشار نظامی را در ارتش ما قرار دادند. آیا برای نسل کنونی قابل قبول است که ارتش ایران بخشی از تجهیزات خود را برای سرکوب و قتل عام مردم ویتنام اختصاص دهد؟

وی ادامه داد: علی رغم تسامحی که با سفارت آمریکا شد آنها به اعمال زشت خود ادامه دادند،در روز دهم آبان امام خمینی یک سخنرانی ضد آمریکایی داشتند که باعث شد دانشجویان نسبت به تسخیر لانه جاسوسی اقدام کنند چرا که ایالات متحده این لانه را برای اداره ایران شکل داده بود.

دانشجوی پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی متذکر شد: یک سال است که مردم غزه قتل عام می‌شوند و سازمان های حقوق بشری هیچ اقدام خاصی انجام نداده‌اند لذا اقدام مسالمت آمیز با آمریکا در آن زمان و در هیچ زمان دیگری امکان‌پذیر نیست. 

سیف الهی گفت: به محض راه دادن شاه توسط آمریکا دومین فرد مقتدر دولت موقت ابراهیم یزدی به مقامات این کشور اعتراض کرد تا آنها از این کار منصرف شوند. همچنین در مسئله برجام به خوبی مشاهده می‌کنیم که ماهیت آمریکا چیست لذا در هیچ زمانی نمی‌شود به این کشور اعتماد کرد.

 وی تاکید کرد: تسخیر لانه جاسوسی یک اقدام خودجوش دانشجویی مرکب از نمایندگان چهار دانشگاه مهم تهران بود که مجموعاً این افراد ۴۰۰ نفر بودند که ۵ نفر نماینده داشتند و در روز موعود این حرکت را سامان دادند.


12111835
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: ایرانیان با وجود همه اختلاف‌نظر‌ها و گاهی دلخوری‌ها، در برابر هرگونه دخالت آمریکا یا هر کشور دیگری، ملتی یکپارچه و یکصدا هستند و مداخله‌جویی را به‌شدت محکوم می‌کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه در شبکه اجتماعی ایکس به اظهارات مداخله‌جویانه رئیس جمهور آمریکا در امور داخلی کشورمان واکنش نشان داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» انتخابات ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ برای نخستین‌بار به صورت تمام الکترونیک انجام می‌شود و داوطلبان انتخابات می‌توانند به صورت غیر حضوری ثبت‌نام کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ژست نگرانی برای مردم ایران به آمریکا نمی‌آید؛ تهدید علیه ایران، حماقت است. خطا کنند، پاسخ کوبنده‌تر می‌گیرند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس در پاسخ به گزافه‌گویی ترامپ با بیان اینکه مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند، گفت: هرگز صف معترضین را با مزدوران خارجی یکی نمی‌دانیم و فرزندان خود را در آغوش می‌کشیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور با حضور در وزارت جهاد کشاورزی، ضمن بررسی آخرین وضعیت کالا‌های اساسی و برنامه‌های بخش کشاورزی، بر ضرورت انسجام مدیریتی و تداوم مسیر‌های تعریف‌شده در اجرای سیاست‌های دولت تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات مداخله‌جویانه رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد: ایرانیان در گفت وگو و تعامل با یکدیگر برای حل مشکلات، اجازه هیچ‌گونه مداخله خارجی را نخواهند داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح با خانواده شهید سلامی دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رهبر انقلاب گفت: ‏هر دست مداخله‌گری که با بهانه‌جویی به ⁧امنیت ایران⁩ نزدیک شود، پیش از رسیدن با ⁧ پاسخ پشیمان‌کننده⁩، قطع خواهد شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: دولت و نظام مشکلات معیشتی را به رسمیت می‌شناسد و حل آنها را در صدر اولویت‌ها قرار داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است