اجتماعی 12:37 - 15 خرداد 1404
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی متن پیام مقام معظم رهبری به حجاج بیت الله الحرام را قرائت کرد.

برائت از مشرکین در طول تاریخ سنت پیامبران و آزادگان بوده است/ امام خمینی(ره) احیاگر حج ابراهیمی است

باشگاه خبرنگاران جوان - حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، در مراسم برائت از مشرکین که امروز با حضور گسترده زائران در صحرای عرفات برگزار شد، متن پیام مقام معظم رهبری به حجاج بیت الله الحرام را قرائت کرد.

سرپرست حجاج ایرانی همچنین طی سخنانی به بیان تاریخچه اجمالی برائت از مشرکین در طول تاریخ و فلسفه آن پرداخت.

حجت السلام والمسلمین نواب در ابتدای سخنان خود، امام عصر، حضرت مهدی صاحب الزمان(عج) را خطاب قرار داده و گفت: السلام علیک یا بقیه الله یا صاحب الزمان(عج)، امروز در این صحرای عرفات برای ما هم دعا کن، اما قبل از ما برای مظلومین غزه، برای مردم فلسطین، برای مظلومین لبنان و برای همه مسلمانان تحت ستم دعا کن.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار داشت: امروز در اینجا و در صحرای عرفات جمع شده ایم تا مراسم برائت از مشرکین را برگزار کنیم که امام خمینی (ره) احیاگر حج ابراهیمی آن را احیا کرد و به مسلمانان اعلام نمود؛ امام عزیز و بزرگواری که دیروز هم رهبر معظم انقلاب بخشهایی از نظریات و ابعاد وجود ارزشمندشان را در مراسم سالگرد ارتحال شان بیان فرمودند. 

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه برائت مسئله جدیدی نیست اما امام عزیز آن را احیا کردند، ادامه داد: تاریخ همواره مملو از واگرایی ها و همگرایی ها بوده است و همیشه انسانها از روحیه حب و بعض برخوردار بوده اند و در کلامی از معصومین داریم که آیا دین غیر از حب و بغض است؟

حجت الاسلام والمسلمین نواب در همین زمینه افزود: امروز پرچم فلسطین مظلوم را نه فقط مسلمانان بلکه غیر مسلمانان در همه ادیان از بودایی های شرق آسیا تا یهودی های آمریکا بلند کرده اند و پرچم اسرائیل را زیر پا گذاشته اند و این همان همگرائی با فلسطین و برائت و واگرایی از رژیم جعلی صهیونیزم است. 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه سخنان خود به بیان مصادیقی از برائت در طول تاریخ پرداخت و اظهار داشت: حضرت هود به قوم عاد گفت: یَا قَوْمِ إِنِّی بَرِیءٌ مِمَّا تُشْرِکُونَ. یا در بیان دیگری حضرت ابراهیم و پیروانش به دشمن فرمودند: إِنَّا بُرَآءُ مِنْکُمْ وَمِمَّا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ.

وی تاکید کرد: اینها همه نشان می دهد برائت مسئله جدیدی نیست و در واقع برائت از مشرکین بخاطر این است که سعی و تلاش این مشرکین در ضایع کردن حق دیگران است. 

سرپرست حجاج ایرانی اظهار داشت: بر همین اساس در قران  یک سوره به این نام نازل آمده و در آغاز سوره برائت به پیامبر(ص) دستور می دهد که تو هم از مشرکین برائت بجو. همچنین در سوره فتح می خوانیم "محمدرسول الله و الذین معه اشدا علی الکفار رحماء بینهم".

حجت الاسلام والمسلمین نواب افزود: اگر ما امروز مشتها را گره می کنیم، عمل به دستور خداست؛ ما می گوییم یا رسول الله، ما در جبهه شما هستیم و در مقابل دشمنان شما قرار داریم. و این سنت برائت جستن از مشرکین در کلام همه معصومین از جمله امیرالمومنین(ع) -که در دهم ذی الحجه سال نهم هجری در محل جمره عقبه به دستور رسول خدا آیات سوره برائت را با صدای بلند خواندند- و نیز در حدیث امام صادق(ع) وجود دارد.

وی ادامه داد: در دوران معاصر هم امام خمینی(ره) احیاگر برائت از مشرکین شدند و فرمودند حج بی روح و تحرک و قیام و حج بی برائت، حج نیست.

سرپرست حجاج ایرانی گفت: امروز آزادی خواهان جهان و از جمله فرهیختگان دانشگاه های آمریکا با پرداخت هزینه های زیاد، از صهیونیستها برائت می جویند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در پایان یاد شهید روز عرفه، مسلم بن عقیل، سفیر امام حسین(ع)  و نیز شهدای ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و شهدای فلسطین و لبنان را گرامی داشت.


12197517
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول آتش‌نشانی جلیل‌آباد از وقوع آتش‌سوزی در یک واحد دامداری خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از همراه داشتن سگ و دیگر حیوانات خانگی در پارک‌ها و بوستان‌های عمومی و محل بازی کودکان، این اقدام را نادرست، غیربهداشتی و مغایر با کارکرد‌های فضای عمومی شهری دانست و خواستار ورود نهاد‌های قضایی به این م...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در یادداشتی نوشت : هفته محیط زیست امسال با شهادت یکی از محیط‌بانان پرتلاش، شایسته و دلسوز محیط زیست شهید «هدایت‌الله دیده‌بان» همراه شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» زائران خانه خدا که جمعه دهم ذی الحجه برای رمی جمره و ذبح قربانی وارد منا شده‌اند، همگی در صبح امروز به جمرات رهسپار شده و بعد از انجام اعمال به چادر‌های خود بازگشته و «مردها» موهایشان را حلق کردند و آماده وقوف در شب هستند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پیش‌بینی‌های هواشناسی استان تهران نشان می‌دهد که تهرانی‌ها هفته آینده هوای خنکی را پیش‌رو خواهند داشت و دمای هوا تا روز سه‌شنبه به ۳۱ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی از هفته آینده خبر داد و گفت: بیشترین مجوز‌های استخدامی صادرشده مربوط به وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس عملیات ویژه پلیس راه راهور فراجا اعلام کرد: به دلیل ترافیک پرحجم و سنگین در مسیر شمال به جنوب محور هراز، این مسیر به صورت مقطعی و تا اطلاع ثانوی یک‌طرفه شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پلیس آگاهی تهران بزرگ اعلام کرد: بازسازی صحنه قتل «الهه حسین نژاد» فردا ۱۷ خرداد انجام خواهد شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از تلاش بیش از ۴۴۰۰ نفر نیروی امدادی برای تامین ایمنی زائران مرقد امام راحل (ره) خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» آسوده گفت: طرح اطعام علوی در روز عید غدیر و با مشارکت گروه‌های مردمی برگزار می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است