سیاسی 16:49 - 14 مهر 1401

اروپایی‌ها منافع ملت‌های خود را قربانی سیاست‌های آمریکا نکنند

به گزارش خبرگزاری مهر، علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه در جریان تور اروپایی که به مجارستان کرده است، در پاسخ به پرسش خبرنگار یکی از نشریات بوداپست در باره روابط ایران با روسیه و چین گفت: ایران هیچ محدودیتی در قبال روابط با دیگر کشورها قائل نیست، اما در شرایطی که اروپایی‌ها با وجود داشتن قراردادهای بلندمدت با طرف‌های ایرانی و صرفاً به دلیل فشار آمریکا، منافع آمریکا را بر منافع ملت‌های اروپایی ترجیح داده و منافع خود را زیر پا گذاشته و مناسبات اقتصادی خود را با ایران به‌شدت کاهش می‌دهند، ایران دست بسته باقی نخواهد ماند و از هر طریقی که بتواند منافع خود را دنبال خواهد کرد.

وی ادامه داد: اروپایی‌ها با قطع واردات نفت از ایران تصور می‌کردند، ایران را تحت فشار قرار داده‌اند، اما امروز که درخواست مشتریان نفت ایران بیش از توان تولید فعلی ایران است و اروپایی‌ها به خاطر جنگ در اروپا و در نتیجه کمبود منابع تأمین انرژی باید در جستجوی تامین انرژی خود از طریق ذغال سنگ باشند، احتمال دارد متوجه خطای راهبردی خود در تبعیت کورکورانه از آمریکا در تقابل با ملت ایران شده باشند.

معاون سیاسی وزیر خارجه گفت: شانگهای یک سازمان سیاسی، امنیتی و راهبردی است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مهم و تاثیرگذار در منطقه، اهتمام دارد تا از همه ظرفیت‌های موجود برای ایجاد و تقویت صلح و ثبات در منطقه استفاده کند.

وی ادامه داد: بنابر باور جمهوری اسلامی ایران، عامل اصلی بی‌ثباتی در جهان، یکجانبه گرایی است. از این رو جهت بازگرداندن صلح و ثبات به جهان امروز نیازمند کنار گذاشتن سیاست یکجانبه گرایی و گذار به سمت چندجانبه گرایی هستیم.

باقری افزود: سازمان شانگهای و مجموعه بریکس از ابزارها و سازوکارهای مهم برای تامین این نیاز راهبردی جهان کنونی هستند. پیوستن ایران به این دو مجموعه بین المللی می‌تواند چندجانبه گرایی را تقویت کند.

معاون سیاسی وزیر خارجه گفت: ایران میان کشورهایی قرار گرفته که سال‌های متمادی در بی‌ثباتی و ناامنی به سر می‌برند. در شرق ایران کشور افغانستان قرار دارد که بیش از ۲۰ سال است با ناامنی دست و پنجه نرم می‌کند، در غرب ایران عراق و سوریه از ثبات پایدار محرومند، به این شرایط، ناامنی‌های ناشی از ماهیت و سیاست‌های رژیم صهیونیستی را هم اضافه کنید. این نمای کلی از موقعیت ایران است.

وی ادامه داد: در این شرایط، ایران در همه این سال‌ها نقش ثبات ساز و امنیت ساز را در منطقه ایفا کرده و از این جهت، دیگر بازیگران منطقه‌ای و بین المللی به نقش آفرینی ایران احتیاج دارند. در همین راستا است که شاهد هستیم عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای ۱۸ سال به طول می‌انجامد، ولی در کمتر از یک سال و فقط ظرف چند ماه، درخواست ایران برای عضویت در مجموعه بریکس پذیرفته می‌شود.


11703896
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفیر جمهوری اسلامی ایران در گرجستان از زمان اجرای سومین مرحله انتقال زندانیانی ایرانی محبوس در گرجستان به داخل کشور خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح گفت: برخلاف تبلیغات سوء برخی‌ها که مدعی محدودیت برای بانوان هستند، هیچ محدودیتی وجود ندارد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی دو روز گذشته با اجرای ۸ سورت پرواز تخصصی بارورسازی ابر‌های سرد، عملیات تقویت بارش را در چند محور مهم کشور از جمله حوضه دریاچه ارومیه، استان یزد و پهنه تهران تا قزوین با موفقیت کامل به انجام رساند...
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده منطقه دوم نیروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از توقیف یک شناور خارجی متخلف حامل ۳۵۰ هزار لیتر سوخت قاچاق، طی رصد و اشراف در آب‌های نیلگون خلیج فارس خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور به دعوت رسمی همتای قزاقستانی و به منظور سفر دوجانبه رسمی با استقبال معاون نخست وزیر و معاون وزیر امور خارجه این کشور وارد آستانه شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت پژوهش‌های کاربردی برای حل مشکلات کشور در کنار وظیفه تولید علم تأکید کرد و گفت: ارتباط بخش‌های علمی و پژوهشی با نهاد‌های برنامه‌ریزی کشور برقرار شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدجواد حاج علی اکبری» و در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» کامیابی با بیان این که در حد فاصل سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ حدود ۴۰ هزار نفر از تسهیلات مرتبط با مهارت آموزی استفاده کرده‌اند گفت: ۲هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای ارائه به سربازان ماهر در سال جاری پیش بینی شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور یکی از لوازم ضروری ارتقای بهره‌وری را توجه به بالا بردن مهارت‌های نیروی انسانی عنوان و سازمان اداری و استخدامی کشور را موظف کرد که با کمک کارشناسان، محتوای آموزشی متناسب را برای ارتقای مهارت‌ها در مشاغل و مسئولیت‌های مختلف، تهیه ...
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس شورای اسلامی از طولانی شدن روند بررسی لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» انتقاد کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است