اجتماعی 19:41 - 27 فروردین 1404
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: ۸۴ درصد از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی مربوط به دهک‌های ۴ به پایین هستند و ۳۰ درصد آنها در دهک یک قرار دارند.

۹۳ درصد افراد دارای معلولیت در خانه نگهداری می‌شوند

باشگاه خبرنگاران جوان ـ فاطمه عباسی، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی، در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان این سازمان و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار فرد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که از این میان، ۶۹۸ هزار نفر دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هستند و ۹۳ درصد از این افراد در منزل نگهداری می‌شوند.

وی با اشاره به ضرورت بازنگری در محتوای آموزشی دانشجویان رشته‌های مرتبط اظهار کرد: دانشجویی که آموزش می‌بیند، معمولاً در سطح خاصی از آموزش قرار دارد و تصور می‌کند فردی که باید به آن رسیدگی کند، از دهک‌های بالای جامعه و با سطح سواد بالاست. این در حالی است که ۸۴ درصد از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی مربوط به دهک‌های ۴ به پایین هستند و ۳۰ درصد آنها در دهک یک قرار دارند؛ یعنی از کف جامعه.

عباسی تأکید کرد: باید این واقعیت را در فرآیند آموزشی پررنگ‌تر ببینیم، محتوای آموزشی که تولید می‌شود باید برای آن ۹۳ درصدی باشد که در خانه هستند، گاهی ادبیاتی که در محتوا‌های آموزشی به‌کار می‌رود –مثلاً توسط کاردرمانگران یا گفتاردرمانگران – برای این جمعیت قابل فهم نیست و باعث می‌شود افراد یا خانواده‌هایشان متوجه آموزش‌ها نشوند. به همین دلیل، نیاز به محتوای آموزشی داریم که متناسب با نیاز‌های این گروه و درک خانواده‌هایی باشد که مستقیماً با فرد دارای معلولیت در خانه سروکار دارند.

همچنین سید حسن موسوی چلک؛ معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی، در این مراسم گفت: این تفاهم‌نامه فرصتی است برای دانشگاه تا سرفصل‌های آموزشی خود را متناسب با حوزه‌های کاری سازمان بهزیستی تدوین و اجرا کند. بسیاری از اساتید دانشگاه با ساختار و نیاز‌های سازمان آشنا هستند و این شناخت می‌تواند مسیر اجرا را تسهیل و تسریع کند.

تسهیل کارورزی دانشجویان رشته‌های مرتبط با بهزیستی

وی افزود: چند حوزه کلیدی باید برای دانشگاه تسهیل شود. نخست، کارورزی دانشجویان در فیلد‌های مرتبط با فعالیت سازمان بهزیستی است که در حال حاضر فرآیند آسانی نیست. لازم است حراست همکاری کند تا ورود دانشجویان به میدان‌های کاری مرتبط تسهیل شود. همچنین برگزاری تور‌های علمی برای اساتید و دانشجویان، و نیازسنجی دقیق آموزشی و پژوهشی از دیگر اقداماتی است که باید در اولویت همکاری‌ها قرار گیرد.

موسوی چلک تأکید کرد: با عزم جدی در سازمان بهزیستی و دانشگاه، خروجی این تفاهم‌نامه می‌تواند بسیار اثربخش باشد. پیشنهاد می‌کنیم گزارش‌های ملی مشترکی میان حوزه اجرا و حوزه علمی در موضوعات مرتبط با مأموریت‌های سازمان تهیه شود. این گزارش‌ها باید مبتنی بر داده‌های واقعی و تحلیل‌های علمی باشند.

وی در پایان گفت: حمایت از رساله‌های دکترایی که در راستای نیاز‌های سازمان بهزیستی تعریف شده‌اند، یکی از روش‌های مؤثر برای تقویت پیوند میان دانشگاه و حوزه اجراست.

همچنین حمیدرضا خرم، معاون آموزشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در این مراسم گفت: کار‌هایی که سازمان بهزیستی انجام می‌دهد، بسیار بزرگ و پر اهمیت است و اگر قرار باشد این مأموریت‌ها تنها توسط سازمان انجام شود، عملاً قابل اجرا نخواهد بود.

وی افزود: برای تحقق مأموریت‌های سازمان بهزیستی، حضور و همراهی بخش خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد ضروری است. ذات فعالیت‌های این سازمان به‌گونه‌ای است که بدون کمک سایر نهاد‌ها و ظرفیت‌های بیرونی نمی‌توان آنها را به‌درستی به سرانجام رساند.

خرم با تأکید بر ظرفیت‌های دانشگاه در همکاری با سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی می‌تواند پشتیبان مؤثری برای سازمان بهزیستی باشد و در پیشبرد اهداف آن نقش ایفا کند.

وی در پایان گفت: مرکز رشد فناوری مشترک بین سازمان بهزیستی و دانشگاه به‌زودی افتتاح خواهد شد و فاز اول این مرکز تا سه ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

منبع: مهر


12179233
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل محیط زیست استان تهران گفت: تجهیز و نوسازی پایگاه‌های محیط بانی با هدف هوشمند‌سازی مناطق تحت مدیریت ضروری است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار پایتخت از میزبانی تهران از نخستین اجلاس مجمع جهانی گردشگری شهری خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر گفت: طبق دستورالعمل جدید، واکسن مننژیت برای همه مسافران به عربستان الزامی است و برخی کشور‌ها هم باید واکسن‌های اضافی دریافت کنند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار منطقه ۱۶ تهران از آغاز عملیات اجرایی اولین مجتمع رفاهی دارای جایگاه سوخت ۳ منظوره در جنوب پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران در نشست هم اندیشی با مدیران و معاونین خدمات شهری مناطق ۲۲گانه شرکت کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: پیگیر کلیه پروژه‌های اولویت‌داری که منجر به حل مسائل اساسی می‌شود، هستیم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: پیگیر کلیه پروژه‌های اولویت‌داری که منجر به حل مسائل اساسی می‌شود، هستیم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری تهران ادعای خشکاندن و بریدن عمدی درختان در پارک‌های جنگلی تهران را تکذیب کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معوقات متناسب‌سازی و مبالغ کمک به حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی در روز‌های ۲۴ و ۲۵ فروردین پرداخت شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر موزه ملی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به نقش حیاتی خفاش‌ها در پایداری اکوسیستم‌های طبیعی، نسبت به نگاه منفی به این گونه ارزشمند هشدار داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است