علمی فناوری 07:46 - 18 شهریور 1403
طرح پژوهشی «توسعه دانش فنی کاتالیست زئولیت HZSM۵ با ساختار‌های مختلف بدون استفاده از قالبگیر و با استفاده از مواد اولیه تجاری» توسط علی نخعی‌پور استاد دانشگاه فردوسی مشهد و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.

توسعه دانش فنی ساخت کاتالیست مورد استفاده در پتروشیمی

پتروشیمی یکی از زمینه‌های مهم علمی در کشور محسوب می‌شود و بنیاد ملی علم ایران در کنار محققان همواره حمایت از تحقیق در این حوزه را در اولویت قرار داده و بر این اساس، طرح پژوهشی «توسعه دانش فنی کاتالیست زئولیت HZSM۵ با ساختار‌های مختلف بدون استفاده از قالبگیر و با استفاده از مواد اولیه تجاری» توسط علی نخعی‌پور استاد دانشگاه فردوسی مشهد و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.

نخعی‌پور با مدرک دکتری تخصصی شیمی از دانشگاه فردوسی مشهد درباره این طرح توضیح داد: بسیاری از فرآیند‌های پتروشیمی و پالایشی به کمک کاتالیزور‌ها انجام می‌شوند. استفاده از کاتالیزور‌ها باعث افزایش سرعت واکنش، افزایش بازدهی و کاهش مصرف انرژی می‌گردد و از این طریق باعث کاهش هزینه‌های تولید فرآیند‌های شیمیایی می‌شود. از جمله فرآیند‌های پتروسیمی و پالایشی که در آنها از کاتالیزور‌ها استفاده می‌شود می‌توان به فرآیند تبدیل متانول به پروپیلن، فرآیند کراکینگ کاتالیزوری بستر سیال و فرآیند کراکینگ کاتالیزوری بستر سیال پسماند اشاره نمود.

وی افزود: زئولیت HZSM۵ یکی از کلیدی‌ترین کاتالیست‌های مورد استفاده در فرآیند‌های پتروشیمی و پالایش است. اگر چه ساختار کاتالیست برای هرکدام از این فرآیند‌ها متفاوت است، اما نقطه کلیدی امکان ساخت کاتالیست با نسبت‌های سیلیس به آلومینای متفاوت است که باعث تغییر اسیدیته کاتالیست مورد استفاده در این فرآیند‌ها می‌شود.

به گزارش روابط‌عمومی بنیاد ملی علم ایران (INSF)، این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: کاتالیست زئولیت HZSM۵ یکی از کلیدی‌ترین کاتالیست‌های مورد استفاده در فرآیند‌های پتروشیمی و پالایشی است که در فرایند‌های تبدیل متانول به پروپیلن، کراکینگ باقیمانده‌های نفتی و هیدروکراکینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: آنچه که مشخص است میزان مصرف این کاتالیست در فرایند‌های FCC و RFCC کشور بسیار بالا بوده و توسعه دانش فنی آن جهت تجاری‌سازی این فرآیند‌ها بسیار مورد نیاز صنایع کشور است.


12090515
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی علت قطعی سامانه آموزشیار را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور از احتمال ابطال پروانه عوامل آمبولانس در صورت احراز تخلف آنها در ورزشگاه شهدای شهر قدس خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص طب سنتی معتقد است که نباید پس از صرف غذا، مربا میل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیوع بیماری کبد چرب در افراد چاق بسیار بالاتر از افراد لاغر است اما افراد لاغر نیز ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گاهی اوقات انسان زیاده‌روی کرده و دچار پرخوری می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از بازگشت تمامی دانشجویان اخراجی یا تعلیقی علوم پزشکی به کلاس‌های درس از مهر ماه جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: یک درصد از فروش خودرو باید به اورژانس اختصاص پیدا کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه این دانشگاه محل تحصیل و فعالیت بهترین اعضای هیات علمی، دانشجویان و نیرو‌های انسانی است، از پیگیری برای بازگشت به تحصیل دانشجویان و بازگشت به کار اساتید اخراجی این دانشگاه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ‌در ماه گرفتگی جزئی در روز چهارشنبه ۲۸ شهریور، زمین فقط ۳.۵ درصد از سطح ماه را پوشش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با بیان اینکه استانداردسازی سیستم گرمایشی حدود ۴۱۰ کلاس درس انجام شده است گفت: اصلا مدرسه شعله مستقیم و گازسوز نداریم و تلاش می‌کنیم تا پایان سال ۱۰۰۰ کلاس را استانداردسازی کنیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است