اجتماعی 19:15 - 17 بهمن 1401

قالیباف: باید ائتلاف بین‌المللی برای مقابله با ریزگردها ایجاد شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با ارسال پیامی تصویری به نشست پایش گرد و غبار در منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) که با موضوع مقابله با بیابان‌زائی و طوفان‌های گردوغبار به منظور جستجوی راه‌های افزایش همکاری بین دولت‌ها به صورت برخط برگزار شد، گفت: باعث مسرت است که نمایندگان و همکاران پارلمانی در منطقه خلیج فارس، شمال آفریقا و پارلمان‌های اروپایی در خصوص چالش مهم گرد و غبار و بیابان‌زایی منطقه همکاری مشترکی را آغاز کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی، طوفان‌های گردو غبار غرب آسیا و شمال آفریقا را باعث شده است، بیان کرد: این پدیده علاوه بر تهدیدات جدی برای سلامت و زندگی، اجتماعی اقتصاد کشورها را نیز به شدت با تهدید مواجه ساخته و کشورهای منطقه مبالغ نجومی را در زمینه اقتصادی از دست می‌دهند؛ در این میان سیاست برخی کشورها که حوزه بالادست آبی را در اختیار دارند باعث کاهش جریان آب رودخانه‌های اصلی منطقه و در پی آن خشکی زمین‌ها در پایین دست شده است.

قالیباف با تاکید بر اینکه تلاش برای کاهش اثرات این بلایا و مدیریت پایدار زمین باید به اولویت اقدامات ما تبدیل شود، تصریح کرد: طوفان‌های گردوغبار، اغلب در کشورهایی با پوشش گیاهی محدود سرچشمه می‌گیرند، جایی که موانع کمتری برای بادهای شدید وجود دارد. متاسفانه کشورهای خاورمیانه با وجود وضعیت حاد کنونی همچنان اولویت‌های دیگری را مقدم بر مسائل زیست محیطی می‌دانند، چنانچه برای این مسأله مشترک جهانی راهکاری مشترک جهانی اندیشیده نشود، آینده طوفان‌های گرد و غبار آینده‌ای کاملاً نامشخص و نگران‌کننده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی متذکر شد: قطعا برخورد با این پدیده نیازمند برخی اقدامات در سطح بین‌المللی در کنار اقدامات داخلی کشورها است باید یک ائتلاف بین‌المللی برای هماهنگی اقدامات به منظور مقابله با تاثیرات ریزگردها ایجاد شود.

وی با بیان اینکه از راهکارهایی که نمایندگان به آن برسند و همچنین از پیگیری اجرای برنامه مشترک کنوانسیون UNFCCC حمایت می‌کنیم، خاطرنشان کرد: ما بر تبادل دانش بومی برای سازگاری با تغییرات اقلیمی تاکید ویژه داریم. حرکت جمعی باید با محوریت سازگاری و تاب‌آوری در موضوعات تغییر اقلیم باشد که به منظور تقویت و حمایت از این قبیل اقدامات چندجانبه ایران و مجلس شورای اسلامی از هرگونه همکاری مشترک استقبال خواهند کرد.

قالیباف در پایان ابراز امیدواری کرد که دیگر کشورهای منطقه نیز از شکل‌گیری و اجرایی شدن ابتکار عمل‌هایی که به نفع اعضاست حمایت لازم را به عمل آورند.


11807052
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» استاندار تهران، با اشاره به ظرفیت‌های طبیعی، تجاری و لجستیکی استان، از آمادگی تهران برای ایفای نقش محوری در توسعه روابط اقتصادی، تجاری و گردشگری میان دو کشور خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران گفت: اثرگذاری طرح «من شهردارم» از مردم است. مردم هرجا نقش پیدا کنند، آن کار را به بهترین نحو اجرایی می‌کنند و هرجا میدان را برای مردم فراهم کردیم، موفق بودیم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس روابط عمومی سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر، از انجام ۲۰۱ مورد عملیات امدادی در ۷۲ ساعت گذشته توسط نیرو‌های عملیاتی این جمعیت در سراسر کشور خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی استانداری تهران تصریح کرد که تصمیمات و مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوا کاملا قانونی است و یکی از ثمرات این تصمیمات، ابطال ۳۷ برگه معاینه فنی خودرو بوده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حج وزیارت خبر داد که نام‌نویسی در کاروان‌های زمینی و هوایی عتبات عالیات ویژه اعزام در ماه مبارک رجب آغاز شده و متقاضیان می‌توانند برای تشرف در این ایام معنوی اقدام کنند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از آماده باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار هواشناسی خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران با بیان اینکه طرح شهرداران مدارس، تجربه‌ای ارزشمند برای مردم‌سالاری است، گفت: امسال در طرح «من شهردارم»، شهرداران مدارس نیاز‌های مدرسه خود را به ما اطلاع دهند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» تفاهم‌نامه همکاری میان ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و سازمان حفاظت محیط‌زیست در راستای تحقق سیاست‌های کلان نظام امضا شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران بر اهمیت اصلاح الگوی مصرف آب در بخش‌های مختلف شهری تأکید کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرکلانتر سوم پلیس پیشگیری تهران بزرگ از دستگیری سارق حرفه‌ای خبر داد که تلفن همراه و گردنبند به سرقت برده بود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است