بین‌الملل 23:20 - 31 اردیبهشت 1401
هزاران نفر در اعتراض به محکومیت سیاستمدار برجسته مخالف ترکیه در شهر استانبول تجمع کردند.

تظاهرات هزاران نفر از مخالفان اردوغان در استانبول

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، هزاران نفر روز شنبه در تظاهراتی در شهر «استانبول» در ترکیه در اعتراض به محکومیت «جانان کفتانچی اوغلو » سیاستمدار برجسته مخالف دولت حاکم ترکیه به دلیل توهین به رئیس جمهورو دولت این کشور تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری «رویترز» تظاهرکنندگان در منطقه مرکزی «مالتپه» سرود خواندند و مخالفان و پرچم‌ءهای ملی را به اهتزاز درآوردند.

کفتانجی اوغلو که به کمتر از پنج سال زندان محکوم شده است، ریاست شعبه استانبول «حزب جمهوری خواه خلق» را بر عهده دارد. در سال ۲۰۱۹، او نقش مهمی در انتخابات شهرداری در این شهر ایفا کرد.

 

استقلال قضایی ترکیه در سال‌های اخیر به ویژه پس از کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ و تغییرات رخ داده در آن‌ مورد توجه قرار گرفته است.

بر اساس قوانین ترکیه، محکومیت‌های کمتر از پنج سال به حالت تعلیق در می‌آیند و دو کارشناس گفتند که کفتانچی اوغلو زندانی نخواهد شد. تحلیلگران از او به عنوان مغز متفکر اپوزیسیون دولت رجب اردوغان یاد می‌کنند.

دیدگاه‌های کفتانچی اوغلو، در مورد تظاهرات‌های ضد دولتی و گروه تروریستی «پ‌ک‌ک»، از دلایل دیگری است که سبب شد دادگاه استانبول برای او پرونده تشکیل بدهد.

حزب خلق جمهوری‌خواه ترکیه قدیمی‌ترین حزب سیاسی در  ترکیه و مهمترین حزب چپ میانه این کشور است که گرایش‌های ملی‌گرایانه، سوسیال دمکرات و لائیک دارد. این حزب، حزب اصلی اپوزیسیون ترکیه و  رئیس آن «کمال قلیچدار اوغلو» است.

چندی قبل وبگاه ترکیه‌ای «دووار» در مطلبی به ناکارآمدی دولت ترکیه و حزب حاکم این کشور اشاره کرد و نوشت، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه و حامیانش از افزایش ارزش لیر ترکیه برابر دلار خوشحال شدند، با این حال، گزارش‌ها نشان می‌دهد که این خوشحالی نابجاست. نه تنها بحران ارزی ایجاد شده، بلکه طی دو دهه گذشته حزب حاکم «عدالت و توسعه» مردم ترکیه را فقیرتر کرده است.

این وبگاه  نوشت، مردم ترکیه که از فقر رنج می‌برند در بحبوحه تورم سرسام آور، تلاش می‌کنند زندگی خود را تامین کنند و برخی به جمع آوری سبزیجات و میوه‌های دور ریخته شده توسط فروشندگان در بازارها مبادرت می‌کنند. (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/


11568854
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» زلنسکی رابطه‌اش با ترامپ را سازنده خواند و گفت که علیرغم سران سایر کشورها «از ترامپ نمی‌ترسد» زیرا کی‌یف و واشنگتن روابط دوستانه‌ای دارند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در دیداری با هدف تقویت مناسبات دوجانبه، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات با والی طالبان در این ولایت دیدار و بر گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری و مرزی تأکید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کنسولگری افغانستان در شهر بن آلمان پس از ماه‌ها تعطیلی، با مدیریت دیپلمات‌های منصوب‌شده از سوی طالبان فعالیت خود را از سر گرفت و ارائه خدمات کنسولی را آغاز کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در دیدار رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی با مدیر حوزه‌های علمیه، بر لزوم مدیریت جامع پدیده مهاجرت با رویکرد فرهنگی، شناسایی نخبگان مهاجر و حفظ وحدت اجتماعی تأکید شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مشاور اقتصادی کاخ سفید هشدار داد که ادامه تعطیلی دولت آمریکا می‌تواند رشد اقتصادی سه‌ماهه چهارم سال را منفی کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌ها از حمله پهپاد اسرائیلی به خودرویی در جنوب لبنان خبر دادند که طبق گزارش‌های غیررسمی، طی این حمله یک شهروند لبنانی به شهادت رسیده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» جرد کوشنر، داماد و فرستاده دونالد ترامپ فردا برای گفت‌و‌گو درباره اجرای طرح آتش‌بس با بنیامین نتانیاهو دیدار می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک موسسه بین‌المللی رهگیری نفتکش‌ها اعلام کرد که صادرات نفت خام ایران در ماه سپتامبر ۲۰۲۵ (شهریور/مهر ۱۴۰۴) به حدود ۲ میلیون بشکه در روز رسیده که بالاترین میزان در هفت سال اخیر است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کرملین اعلام کرد روسیه به ممنوعیت آزمایش سلاح‌های هسته‌ای پایبند است، اما در صورت انجام آزمایش از سوی سایر کشورها، اقدام مشابهی انجام خواهد داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رژیم صهیونیستی مجددا مدعی شد که سربازان ترکیه در ترکیب نیرو‌های چندملیتی حافظ صلح در غزه حضور نخواهند داشت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است