بین‌الملل 22:13 - 09 آذر 1403
بلومبرگ گزارش داد، محمد بن سلمان در آستانه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید به دنبال تقویت روابط با ایران و همچنین واشنگتن است.

ولیعهد عربستان خواستار تقویت روابط تجاری با ایران و واشنگتن شده است

بلومبرگ روز جمعه گزارش داد، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در آستانه بازگشت دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا به کاخ سفید به دنبال تقویت روابط با ایران و همچنین واشنگتن است.

این رسانه آمریکایی به نقل از منابعی که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت که ولیعهد سعودی در هفته‌های اخیرا به مقام‌های ایران پیشنهاد داده است که روابط تجاری دو کشور افزایش پیدا کند.

بلومبرگ به نقل از منابعی که از پیشنهاد عربستان اطلاع یافته‌اند، گزارش داد که هدف بن سلمان از این اقدام کاهش تنش‌ها با غرب و کاهش حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی نیابتی است.

این گزارش افزود، مشخص نیست که ولیعهد سعودی چه پیشنهادی به ایرانی‌ها ارائه کرده است، اما یک منبع آگاه اظهار کرد، این پیشنهاد بر محصولاتی در بخش‌های غذایی و دارویی که تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه ایران را نقض نخواهد کرد، متمرکز است.

یک منبع آگاه گفت، توافق در این زمینه می‌تواند شامل شرکت‌های بخش خصوصی عربستان و انجام تراکنش‌های مالی از طریق یک کشور ثالث مانند عراق باشد.

به گزارش بلومبرگ، این پیشنهاد بر مبنای اقدامات میانجیگرانه چین در مارس ۲۰۲۳ برای بهبود روابط میان عربستان و ایران است.

این رسانه آمریکایی نوشت، عربستان سعودی همچنان مایل است که کار روی توافقنامه راهبردی و دفاعی با آمریکا که پس از حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و جنگ اسرائیل علیه غزه متوقف شد، ادامه پیدا کند.

منابع آگاه گفتند که «مساعد بن محمد العیبان» مشاور امنیت ملی بن سلمان ماه گذشته (اکتبر) به واشنگتن رفت تا مذاکرات در این باره را احیا کند. هدف از این سفر آن است که تا پیش از رفتن جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از کاخ سفید، واشنگتن تعهداتی در این زمینه ارائه دهد.

به گزارش بلومبرگ، سعودی‌ها رویکرد دوکاناله خود برای ایجاد روابط نزدیک‌تر با واشنگتن و تهران را از لحاظ ژئوپولیتیک حیاتی می‌دانند.

در همین حال، رویترز نیز جمعه به نقل از دو مقام سعودی و چهار مقام غربی گزارش داد، عربستان از پیگیری توافقنامه دفاعی بلندپروازانه با آمریکا در ازای عادی‌سازی روابط با اسرائیل صرف‌نظر کرده و به جای آن به دنبال یک توافقنامه همکاری نظامی متعادل‌تر با واشنگتن است.

منبع: ایرنا


12121620
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دو عضو گارد ملی آمریکا در نزدیکی کاخ سفید هدف تیراندازی قرار گرفتند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» شورای امنیت ملی ترکیه پس از جلسه‌ای به ریاست رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که ترکیه آماده است در سازوکار‌های حفظ صلح در نوار غزه شرکت کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دونالد ترامپ بار دیگر به خبرنگاران زن حمله کرد و در واکنش به مقاله‌ای درباره افت انرژی و سلامت خود، خبرنگار نیویورک تایمز را «زشت» خطاب نمود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آتش‌سوزی گسترده در برج‌های مسکونی هنگ‌کنگ تاکنون ۳۶ کشته و بیش از ۲۷۰ مفقود برجا گذاشته و عملیات نجات همچنان ادامه دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا به عنوان بخشی از آتش‌بس تجاری، معافیت‌های تعرفه‌ای برخی از کالا‌های صنعتی چین را تمدید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرد که بیش از ۱۰۰۰ غیرنظامی سودانی در پی تشدید ناامنی از روستای هیلا بیرنو در کردفان جنوبی گریخته‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پس از افشای مکالمه تلفنی فرستاده ویژه ترامپ با یک مقام ارشد روسی، اعضای کنگره او را خائن خوانده و خواستار اخراج وی شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از افسران ارتش اعلام کردند که قدرت را در گینه بیسائو که مستعد کودتاست، به دست گرفته‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ناتو می‌گوید روسیه «حتی با توافق صلح» همچنان یک تهدید بلندمدت باقی خواهد ماند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت خارجه بلاروس رسما آمادگی خود را برای برگزاری مذاکرات صلح اوکراین اعلام کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است