اجتماعی 03:01 - 29 بهمن 1403
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 80 درصد سقط جنین ها توسط والدین انجام می شود، گفت: پژوهش ها نشان داده بیشترین دلیل سقط جنین توسط والدین، شیءانگاری و عدم اطلاع پدر و مادرها از عوارض جانبی سقط جنین است .

انجام ۸۰درصد سقط‌جنین‌ها توسط والدین/شیءانگاری علت اصلی سقط

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فاطمه محمدبیگی امروز در حاشیه اکران مستند "قتل خاص" که با موضوع سقط جنین در سازمان سینمایی سوره برگزار شد، اظهار کرد: شیءانگاری جنین باعث شده بود از سقط درمانی در کشور ما برداشت‌های اشتباهی شود. در قانون جدید جوانی جمعیت، حکم سقط درمانی برعهده دادگاه صالحه و حاکم شرع قرار گرفته است اما قبلا پزشکان حکم سقط جنین را صادر می‌کردند. این در حالی است که ما اجازه قتل هیچ نفسی را نداریم مگر اینکه سقط جنین در قالب عسر و حرج بگنجد.

وی افزود: سالانه 9 تا 12 هزار سقط قانونی داریم که در مقابل نزدیک به 500 هزار سقط جنین غیرقانونی عدد زیادی به شمار نمی‌رود؛ 20 درصد موارد سقط خودبخودی جنین است و برخی دیگر از سقط جنین‌ها به دلیل مشکلات پزشکی مادران است که در موارد اورژانسی و در بیمارستان‌ها و بدون ورود سازمان پزشکی قانونی به موضوع انجام می‌شود که این آمار در حدود 100 هزار مورد در سال است.

وی افزود: متاسفانه قبح سقط جنین ریخته شده است در حالی که در ایات مختلف قرآن کریم، از سقط جنین منع شده است. برخی تصور می‌کنند که باید ابتدا وضعیت مالی خوبی پیدا کنند تا فرزنددار شوند اما خداوند متعال در قرآن کریم، بر روزی دادن به انسان‌ها تاکید کرده است. آنچه نیاز داریم، ایجاد تصاویر هنری برای تلنگر و بیدار کردن و پرداختن به ابرچالش مهم قرن ما در ایران یعنی بحث قتل جنین است.

وی بیان کرد: پژوهش‌ها نشان داده بیشترین دلیل سقط جنین توسط والدین، شیءانگاری و عدم اطلاع پدر و مادرها از عوارض جانبی سقط جنین و همچنین عدم اطلاع آن‌ها از گناه کبیره بودن این اقدام است.

محمدبیگی گفت: سقط جنین بیش از 25 عارضه دارد که شامل افسردگی، اضطراب، ناباروری ثانویه، اختلالات تخمک گذاری، چسبندگی رحم و سایر اختلالات جسمی ناشی از سقط جنین است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حداقل 80 درصد سقط‌ها توسط والدین انجام می‌شود.

وی به تعداد بالای سقط جنین اشاره و بیان کرد: در جنگ غزه 48 هزار و 264 نفر به شهادت رسیدند که قلب همه ما را آزرده کرد اما در همین یکسال، 10 برابر این آمار یعنی حدود 400 هزار سقط جنین در کشور ما اتفاق افتاده است.

وی یادآور شد: فاصله بین ازدواج تا تولد اولین فرزند در ایران 5 سال است و میانگین سنی ازدواج در زنان 24 و در مردان 29 سال است و در تهران این میانگین سنی بالای 30 سال برای مردان است و تصور کنید بعد از 5 سال از این سن، افراد اقدام به فرزندآوری می‌کنند‌ و حالا بخواهند بعد از این مدت و در این سنین بالا نیز اقدام به سقط کنند! ما در دهه 60 بیش از یک میلیون و 500 هزار تولد در ایران داشتیم اما اکنون یک میلیون تولد سالانه در کشور داریم. اگر ما یک اقدام برای نجات جمعیت باید انجام دهیم، نجات فرزندان از سقط جنین است و به نظر بنده اکنون جامعه آمادگی پذیرش قبح سقط جنین را دارد.

وی خاطرنشان کرد: معلولیت داشتن، مجوزی برای کشتن و قتل انسان‌ها نیست و این انسان می‌تواند یک جنین در بطن یک مادر یا یک فرد 70 ساله باشد. بحث دیگر عسر وحرج است که به ازای هر نفر از مادران تفاوت دارد.

این خبر تکمیل می‌شود...


12156935
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد که ۵۵ درصد زائران حج آتی را بانوان تشکیل می‌دهند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» اتوبوسرانی تهران از ارائه خدمات ویژه در آخرین پنجشنبه و جمعه سال به منظور تسهیل جابجایی شهروندان و خانواده‌های محترم شهدا در بهشت زهرا (س) خبر داد. ‬
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون عملیات سازمان امدادونجات گفت: نیرو‌های عملیاتی جمعیت هلال احمر در ۷ روز گذشته با ثبت ۵۴۱ مورد عملیات امدادی به بیش از هفتصد مصدوم خدمات امدادونجات ارائه دادند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون برنامه‌ریزی و آموزش‌های تخصصی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از راه‌اندازی سامانه جدید صدور مدارک و احکام نجاتگری خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری از آغاز واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان و ذینفعان کشوری خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به افزایش آلاینده‌های جوی در مناطق مرکزی و نیمه جنوبی این استان تا دوشنبه هفته آینده هشدار داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» «پرویز»، یکی از مسن‌ترین شامپانزه‌های جهان، با بیش از ۷۰ سال سن بر اثر کهولت سن و عوارض ناشی از آن مرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معتمدیان از وجود ۶۷ بازارچه دائمی و ۵۵۴ فروشگاه صنایع دستی در استان تهران خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دهک‌های ۴ تا ۷ از امروز می‌توانند در طرح کالابرگ شرکت کنند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دهک‌های ۴ تا ۷ از امروز می‌توانند در طرح کالابرگ شرکت کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است