فرهنگی‌هنری 10:54 - 04 اسفند 1403
جشنواره فیلم‌های ایرانی در مالزی در سال ۲۰۲۵ با نمایش ۵ اثر در سالن‌های سینمایی جی‌اس‌سی در شهر‌های کوالالامپور، پنانگ و جوهور بهرو در حال برگزاری است.

همدردی با مردم غزه؛ زبان مشترک سینمای ایران و مالزی است

سومین جشنواره فیلم‌های ایرانی در مالزی ۲۰۲۵ به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری شرکت Golden Screen Cinemas Sdn Bhd و مرکز توسعه همکاری‌های سینمایی مالزی (فیناس) در سینما‌های کوالالامپور آغاز  شد.

 

ولی‌الله محمدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی، حبیب‌رضا ارزانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، بابک خواجه‌پاشا، کارگردان ایرانی، جمعی از ایرانیان مقیم، هنرمندان، کارگردانان و دست‌اندرکاران صنعت سینما در مالزی و همچنین علاقه‌مندان مالزیایی به سینمای ایران در این مراسم حضور داشتند.

 

در ابتدای این مراسم پان وی شانگ، رئیس بخش بین المل  گلدن اسکرین سینما، ضمن اشاره به‌ برگزاری سومین دوره این جشنواره در  گلدین اسکرین سینما مالزی،  فرصت همکاری  با سینمای ایران را فرصت منحصر بفرد برای این مجموعه دانست.

وی با اشاره به مفاهیم عمیق سینمای ایران، افزود: فیلم‌های ایرانی در ظاهر داستان‌های ساده‌ای دارند، اما بسیار شاعرانه هستند و معنای عمیقی دارند. 

حبیب‌رضا ارزانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، ضمن خیرمقدم به مهمانان، از حمایت‌های نهاد‌های همکار تقدیر کرد و بر اهمیت روابط فرهنگی میان ایران و مالزی تأکید کرد.

وی با تاکید براینکه سینما یکی از مهم‌ترین ابزار‌های تبادل فرهنگی و درک متقابل بین ملت‌هاست، بیانکرد: این جشنواره فرصتی ارزشمند است تا مردم مالزی با فرهنگ، سنت‌ها و سبک زندگی ایرانیان از دریچه هنر هفتم آشنا شوند.

 

 ارزانی، همچنین از حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی، جناب آقای ولی‌الله محمدی، تقدیر کرد و این رویداد را نشانگر پیوند‌های عمیق فرهنگی بین ایران و مالزی دانست. همچنین از داتوک کامیل عثمان، رئیس شرکت توسعه ملی فیلم مالزی (FINAS)، به دلیل حمایت‌های مستمر در جهت ارتقای همکاری‌های فرهنگی دو کشور، سپاسگزاری کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان، به معرفی فیلم‌های منتخب این جشنواره پرداخت و گفت: در این دوره، پنج فیلم برجسته سینمای ایران به نمایش گذاشته می‌شوند که هر کدام دریچه‌ای نو به فرهنگ و تاریخ ایران می‌گشایند. فیلم در آغوش درخت’، که نماینده رسمی ایران برای بخش بهترین فیلم بین‌المللی در نود و هفتمین دوره جوایز اسکار ۲۰۲۵ است، یکی از این آثار شاخص محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: از دیگر فیلم‌های منتخب جشنواره می‌توان به انیمیشن زیبای پسر دلفینی، فیلم احساسی و خاطره‌انگیز عطرآگین، داستان الهام‌بخش خداحافظ دختر شیرازی و فیلم ماجراجویانه و هیجان‌انگیز کاپیتان  اشاره کرد.

 ارزانی در خصوص اهداف این جشنواره گفت: نمایش این آثار نه تنها فرصتی برای معرفی سینمای ایران است، بلکه زمینه‌ای برای تبادل هنری و افزایش شناخت فرهنگی میان دو ملت ایجاد می‌کند.

وی به ارزش گذاری سینمای ایران اشاره کرد و افزود: تبادل فرهنگی برای درک بهتر فرهنگ ایران از طریق سینما، ارتقای هنر سینمایی با معرفی دستاورد‌های هنری و فنی سینمای ایران به مخاطبان بین‌المللی، تنوع و جامعیت ژانر‌های سینمایی وآموزش و الهام‌بخشی فیلم‌ها با روایت‌های متنوع خود برای معرفیارزش‌های انسانی، تاریخی و فرهنگی به مخاطبان از شاخصه‌های سینمای ایران است.

در پایان، ارزانی از همه حضار دعوت کرد تا از این فرصت ارزشمند برای مشاهده و لذت بردن از فیلم‌های ایرانی بهره‌مند شوند و گفت: امیدوارم این جشنواره به عنوان پلی برای تعاملات فرهنگی بیشتر بین دو کشور ایران و مالزی عمل کند و همکاری‌های هنری بیشتری در آینده شکل گیرد.

در ادامه ولی‌الله محمدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی، در مراسم گشایش سومین جشنواره فیلم سینمای ایران در این کشور، طی سخنرانی خود به اهمیت سینمای ایران در معرفی فرهنگ و هویت ملی پرداخت.  

وی ضمن تبریک چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، سینمای ایران را یکی از ابزار‌های راهبردی در مسیر پیشرفت کشور دانست و تأکید کرد که این صنعت هنری همواره نقشی کلیدی در بازتاب ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی ایران ایفا کرده است.

سفیر ایران با اشاره به ریشه‌های فرهنگی غنی و پیشینه تاریخی سینمای ایران، آن را یکی از ستون‌های هویتی کشور توصیف کرد که توانسته است با پرداختن به مسائل انسانی، اجتماعی و فرهنگی، تصویری واقعی از ایران به جهان ارائه دهد.

بابک خواجه‌پاشا، کارگردان فیلم سینمایی در آغوش درخت، ضمن قدردانی از استقبال گسترده مردم مالزی از جشنواره فیلم‌های ایرانی، به اشتراکات فرهنگی میان دو کشور اشاره کرد و بر اهمیت ارزش‌های انسانی، خانواده و اخلاق تأکید کرد.

وی با اشاره به احساس همدردی و حساسیت مردم مالزی نسبت به وقایع غزه، به‌ویژه درد و رنج کودکان فلسطینی، این نگاه مشترک را نقطه‌ای مهم در پیوند فرهنگی میان دو ملت دانست. وی افزود: این همدلی و دغدغه‌مندی نسبت به مسائل انسانی، یک زبان مشترک میان ما و مردم مالزی است. ما می‌توانیم با استفاده از هنر، به تبادلی فرهنگی در راستای ارزش‌های مشترک دست یابیم و از این طریق پیام صلح، همدلی و اخلاق را در جوامع گسترش دهیم.

خواجه‌پاشا همچنین بر نقش سینما و هنر در انتقال پیام‌های انسانی و ایجاد همبستگی بین‌المللی تأکید کرد و گفت: امیدوارم که چنین جشنواره‌هایی بستری برای تعاملات فرهنگی عمیق‌تر میان ایران و سایر کشورها فراهم کند.

پس از نمایش فیلم در آغوش درخت، حضار با تشویق‌های ممتد از کارگردان تقدیر کردند. این جشنواره که با استقبال خوب مخاطبان همراه بود، نویدبخش ادامه همکاری‌های فرهنگی و سینمایی میان ایران و مالزی در آینده خواهد بود.

همچنین، هیأتی از نمایندگان سازمان‌های فرهنگی و هنری ایران، شامل آقای حمیدرضا جعفریان، رئیس سازمان سینمایی سوره؛ آقای محمد ساسان، مدیر تولیدات سینمایی سوره؛ سرکار خانم طاهایی، مدیر بین‌الملل سازمان سینمایی سوره؛ و آقای مهدی مولایی، مدیرکل همکاری‌های رسانه‌ای و فضای مجازی سازمان فرهنگ و ارتباطات، به عنوان حامیان این جشنواره در مراسم افتتاحیه حضور داشتند.

در حاشیه این جشنواره، این هیات دیدار‌ها و مذاکراتی را با نهاد‌ها و مراکز مهم سینمایی و هنری مالزی از جمله سازمان توسعه ملی فیلم مالزی (FINAS)، مرکز پخش سینمایی گلد اسکرین سینما مالزی، تلویزیون الهجره، تلویزیون نور و معاون وزیر ارتباطات و چندین کمپانی مطرح تولید فیلم و سریال این کشور برنامه‌ریزی کرده است.

هدف از این نشست‌ها، بررسی زمینه‌های همکاری مشترک، تولیدات سینمایی و تلویزیونی مشترک، تبادل تجربیات و توسعه تعاملات فرهنگی میان دو کشور است. همچنین در این مذاکرات، موضوعاتی مانند مشارکت در جشنواره‌های بین‌المللی فیلم، پخش محتوای سینمایی و تلویزیونی ایران و مالزی در بازار‌های یکدیگر، و برگزاری برنامه‌های آموزشی و تبادل هنرمندان مطرح خواهد شد.

گفتنی است، این دوره از جشنواره از تاریخ ۱ تا ۴ اسفندماه ۱۴۰۳ (۲۰ تا ۲۳ فوریه ۲۰۲۵) در سالن‌های سینمایی جی‌اس‌سی در شهر‌های کوالالامپور، پنانگ و جوهور بهرو با نمایش فیلم‌های پسر دلفینی، در آغوش درخت، عطر آلود، خداحافظ دختر شیرازی و کاپیتان در حال برگزاری است.

منبع: رایزنی فرهنگی ایران


12158888
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مسابقه «نسل استوار» با یادی از شهدای مقاومت اسلامی از امروز روی آنتن شبکه امید می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته زینال خیری، ما در «پیش‌مرگ» در کنار هم بودن را به تصویر می‌کشیم. ایشان همیشه در طول ماموریتشان خانواده همراهشان بوده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت سیمای رسانه ملی طراحی ویژه‌ای را برای پوشش رسانه‌ای رویداد مهم تشییع و خاکسپاری شهید سیدحسن نصرالله و شیخ صفی‌الدین در دستور کار قرار داده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت سیمای رسانه ملی طراحی ویژه‌ای را برای پوشش رسانه‌ای رویداد مهم تشییع و خاکسپاری شهید سیدحسن نصرالله و شیخ صفی‌الدین در دستور کار قرار داده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در دیدار رئیس مرکز سیمافیلم و مسعود جعفری‌جوزانی که به تازگی صورت گرفت، خبر پیش‌تولید سریال «پوریای ولی» به صورت رسمی اعلام شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست خبری اختتامیه هجدهمین جشنواره شعر جوان سوره، شنبه چهار اسفند با حضور اهالی رسانه در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ارکستر مجلسی نوین سازمان فیلارمونیک سنت پیترزبورگ روسیه با رهبری یاروسلاو زابویارکین به همراهی ارکستر سمفونیک تهران، ۶ اسفند ماه در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل صندوق اعتباری هنر از رفع مشکل هم پوشانی بیمه اصحاب فرهنگ وهنر خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «ایساتیس» (علیرضا دهقان)، «قوی‌دل» (علی فراهانی صدر) و «خانواده خلج» (مریم الهامیان و مصطفی حاجی قاسمی) ۳ مستند پرمخاطب اکران «هنر و تجربه» در سال ۱۴۰۳ هستند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نامزد‌های گروه «ادبیات» چهل‌ودومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از سوی دبیرخانه اعلام شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است